AK Gençliğin Buluşma Noktası
Protesto Tüm protestolarımızı burada paylaşıyoruz. Küfür ve hakaret etmek yasaktır.

Stil
Seçenekler

Alt 11-19-2009, 22:57   #1
Kullanıcı Adı
depare
Thumbs down Muğla Üniversitesin'de tesettüre hakaret içeren çalışma

Muğla Üniversitesi'nde "Büyük Buluşma Projesi" kapsamında açılan resim sergisinde, İslam ve Müslümanlara hakaret içeren çalışma da yer alıyor.

Haliç Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Araştırma Görevlisi Özge Sinanoğlu'nun, "Karakul" adlı çalışması, büyük tepkilere yol açtı. Çalışmada, örümcek ağının önünde çarşaflı bir kadın bulunuyor. Çarşafı çerçeveleyecek şekilde etrafında ise "Hakikaten gözün yoksa haramda başı açığa neden türban sorarsın?" yazısı var.
Muğla Üniversitesi'nde "Büyük Buluşma Projesi" kapsamında açılan resim sergisinde, İslam ve Müslümanlara hakaret içeren çalışma da yer alıyor. Haliç Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Araştırma Görevlisi Özge Sinanoğlu'nun, "Karakul" adlı çalışması, büyük tepkilere yol açtı.
Karışık teknikle yapılan 100x100 santimetre ebadındaki çalışmada, örümcek ağının önünde çarşaflı bir kadın bulunuyor. Çarşafı çerçeveleyecek şekilde etrafında ise, "Ne ararsın tanrı ile aramda sen kimsin ki orucumu sorarsın? Hakikaten gözün yoksa haramda başı açığa neden türban sorarsın?" yazısı var. Sergiyi gezen başta öğretim görevlileri ve öğrenciler olmak üzere vatandaşlar şoke olduklarını ifade etti.
Olaya tepki gösteren öğretim görevlileri, bunu resmi inanç hürriyetine ve kişilerin kıyafetlerine saldırı olarak nitelendirdiklerini belirterek, "Muğla Üniversitesi bu resmin sergilenmesine nasıl izin vermiş, akıl alır gibi değil. İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'ne ters düşen bu resim derhal kaldırılmalıdır. Üniversiteler, her fikre ve inanca eşit mesafede olmalıdır. Bilginin sevgiyle birleştiği üniversitemizde bu durumu etik bulmamaktayız. İnancı gereği örtünenleri örümcek ağının içine hapsederek, aslında kendi kafalarındaki bağnaz inancı vurguluyorlar. Bu bir sanat değil, saldırıdır. Küreselleşen dünyamızda ülkelerin sınırlarının bile kaldırıldığı bir ortamda, insanlar da kendi beyinlerindeki örümcek ağlarını kaldırmalı." şeklinde tepki gösterdi.
Öğrenciler de söz konusu resmin, dini hassasiyetleri gereği başını örten hanımları hor görmekten başka bir izahı olmadığını vurgulayarak şunları söyledi: "Üniversitelerde çalışan bu insanların, kapalı bayanlarla alıp veremedikleri ne var, anlamış değiliz. Bu şekilde bir resim yaparak, aslında kendi kafalarının örümcek ağıyla örülü olduğu ve çağdaşlıkla hiçbir alâkalarının olmadığı rahatlıkla görülüyor. Bunlar kafalarındaki önyargıları bırakırsa, dini hassasiyetleri gereği kapanan bayanları bu şekilde aşağılayamayacaklarının farkına varacaktır."
Eserin sahibi Arş. Gör. Özge Sinanoğlu ise resminde her şeyin kendini açıkça ifade ettiğini belirterek, "Sergi 10 Kasım'da açıldı. O tarihin Atatürk'ün ölüm yıldönümü olması nedeniyle böyle bir bağlantı kurarak çizim yaptım." dedi.
Muğla Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Çıkın, sergide Türkiye'deki 45 güzel sanatlar fakültesinden 121 öğretim üyesinin eserlerinin yer aldığını söyledi.
Dekan Çıkın, "Serginin bu yılki konusu, resim ve özgün baskı olarak belirlendi. 94'ü resim ve 27'si özgün baskı olmak üzere 121 eser bulunuyor. 1 Aralık'a kadar açık kalacak." şeklinde konuştu.

Kaynak: itibar haber

depare isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 12-05-2009, 23:23   #2
Kullanıcı Adı
unnamed
Arkdaşım teşekkürler güzel bir konu açmışsın. ama bi taraftan bizim kzılarımzda hakediyor bunu, başındaki örütü daha ne için taktığının bilmiyor zaten tek kapalı kısmı KAFASI!!! şahsen ben bile kapalıya bak diyorum ki başka insanlar ne demesin!!! Bukapalı arakdaşlar hepsini söylemiyorum böyle absürt giyinmeye devam ettikçe Allah'ta bunları bu şekilde cezalandırmaz. Siz neyseniz onla yönetilirsiniz....
Alt 12-05-2009, 23:32   #3
Kullanıcı Adı
Kur'ânTalebesi
Katilmiyorum; basini örten kizlarimizin tesettüre gerektigi gibi riâyet etmemesi hiçbir sekilde yapilanlari ne mübah kilar nede hafifletir. "Allah'ta bunlari böyle cezalandirmaz" tabiri ise bir fiyasko; Rabbimiz bizleri sergideki resmin ressamiyla mi cezalandirmis oluyor? Yok öyle faturayi Allah'a kesmek! Hem basörtülü kizlarimizin geregince örtünmemesi bu kesimin isine geliyor, onlarin isi örtülü çiplaklarla degil...
Alt 12-05-2009, 23:42   #4
Kullanıcı Adı
Hapşuu!
Alıntı:
unnamed Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Arkdaşım teşekkürler güzel bir konu açmışsın. ama bi taraftan bizim kzılarımzda hakediyor bunu, başındaki örütü daha ne için taktığının bilmiyor zaten tek kapalı kısmı KAFASI!!! şahsen ben bile kapalıya bak diyorum ki başka insanlar ne demesin!!! Bukapalı arakdaşlar hepsini söylemiyorum böyle absürt giyinmeye devam ettikçe Allah'ta bunları bu şekilde cezalandırmaz. Siz neyseniz onla yönetilirsiniz....
bu ne demek bizim kızlar daha niye taktığını bilmiyo,ben bile kapalıya bak diyorum falan...
sen bilmediklerini nerden biliyon.niye millete kapalıya bak diyon...
KIZLAR ALLAH(cc) tan sakınıp başlarını örtüyo...
ha o ressam bunu yapmış ha sen böyle konuşmuşsun...fark göremedim...
Hapşuu! isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-06-2009, 01:40   #5
Kullanıcı Adı
depare
Alıntı:
unnamed Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Arkadaşım o dediklerin için tesettürlü tabirini şahsen ben kullanmıyorum..
Onlar deve kuşunun kafasını toprağa gömmesi gibi kendilerine farklı bir tarz oluşturmuş
Senin bahsettiğin o tipleri biliyorum bu aralar epey rağbet var o deve kuşu tarzına gazete yazarı ablalarıda onlara kendilerine oluşturacakları tarzlar için çok güzel örnek teşkil ediyor
Zaten onlardan değil tesettürlülerden bahsediyoruz yani hakarete uğrayan tesettürlü olanlar yoksa o bahsettiğin deve kuşu tarzını benimseyenler değil
Ayrıca bu yapılan hakareti hiç bir şey mübah kılmaz çünkü hakaret öncelikli olarak Allahın emrine yapılıyor..

Konu depare tarafından (12-06-2009 Saat 01:43 ) değiştirilmiştir..
depare isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-06-2009, 02:53   #6
Kullanıcı Adı
.::ReyyaN::.
Alıntı:
depare Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Arkadaşım o dediklerin için tesettürlü tabirini şahsen ben kullanmıyorum..
Onlar deve kuşunun kafasını toprağa gömmesi gibi kendilerine farklı bir tarz oluşturmuş
Senin bahsettiğin o tipleri biliyorum bu aralar epey rağbet var o deve kuşu tarzına gazete yazarı ablalarıda onlara kendilerine oluşturacakları tarzlar için çok güzel örnek teşkil ediyor
Zaten onlardan değil tesettürlülerden bahsediyoruz yani hakarete uğrayan tesettürlü olanlar yoksa o bahsettiğin deve kuşu tarzını benimseyenler değil
Ayrıca bu yapılan hakareti hiç bir şey mübah kılmaz çünkü hakaret öncelikli olarak Allahın emrine yapılıyor..

evet öyle o şekil kişler tarz yapmaya çalışıyorlar kendilerince... o resimde hedef alınan kitle asıl tesettürlü olanlar.. yani tarz için değil allah'ın emri için örtünenler bence.... bu arada çok güzel teşbih yaptınız
.::ReyyaN::. isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)