11-01-2007, 01:08 | #1 |
Muhalefet nedir? Nasıl Muhalif olunur?
Merhaba arkadaşlar,
Malum, Türkiyede muhalefet konusunda büyük sıkıntılarımız var. Muhalefetten aklımıza hemen tek bir parti gelmesin. iktidarın dışında kalan herkes.. hatta bazen iktidarın içinden birileri.. Bence muhalif kişi, iktidarı dışarıdan izleyen ancak olayların dışında kalmaması gereken, olumlu-olumsuz durumlarda durumun gerektirdiği tepkiyi vermesi gereken, YAPICI olmak kaydıyda iktidarı eleştirme hakkı olan kişidir... buna birçok şey eklenebilir tabi.. Ancak ülkemiz açısından düşündüğümüzde bu "yapıcı" deyimi bize biraz yabancı kalıyor sanki. Olumsuz hiçbir şey yokmuşcasına, iktidar Allah vardır ve Tektir! dese sanki ona bile itiraz edecekmişçesine (haşa) tavırlar görmekteyiz... Her ne kadar sözlükte Muhalefet: muhalif/karşı olma durumu diye geçse de sanırım karşı olmadan kasıt bu derece bişey değil! Ayrıca bizde esas amaç olan "hizmet" in yapılmış olması değil, kimin yaptığı önemli hale gelmiştir. "Bana ne faydası var" mantığı.. Peki sizce nedir bu muhalefet? Görevleri nelerdir? Nasıl muhalefet etmeli? Türkiyede kimler iyi muhalefet? Kimler bu işten anlamıyor? İktidar ile Muhalefetin sürekli bir fikirbirliği içinde olması imkansız mıdır?
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
11-01-2007, 10:56 | #2 |
'Muhalefet nedir'e değil de 'ne değildir'e cevap vereyim: Muhalefet CHP değildir arkadaşlar!!!
|
|
11-01-2007, 18:55 | #3 | |
Alıntı:
|
||
11-02-2007, 19:10 | #4 | |
Alıntı:
|
||
11-03-2007, 20:25 | #5 |
dediğiniz gibi muhalefety chp değildir muhalefet doğruya doğru deyip yanlıştada görevini yapandır ama bu adamlar doğru yanlış dansöz gibi kıvırıyorlar
|
|
11-03-2007, 21:19 | #6 |
Bir gün mutlaka -allah gecinden versin- muhalefete düşeceğiz.Nasıl iktidar olunur gösterdik.O zaman da nasıl muhalefet yapılır gösteririz ;)
|
|
11-03-2007, 21:26 | #7 | |
Alıntı:
|
||
11-04-2007, 16:40 | #8 |
muhalefet konusu geniş bi konu ama muhalefet olmak denildiği gibi doğruya doğru değilse gereğini yapmaktır ama ben bir türk genci olarak şuan yüksek karaktere sahip TBMM de hiç muhalefet yapıldığını göremedim ama arkadaşlar şu soruya cevap yazarsanız sevinirim tek başına iktidar partisi chp olsaydı akp gerçek muhalefeti yapabilirmiydi asla chp safında deilim ama bu soruyu pek çok dekana hatta prof.a sordum ama cevap tabiki hayır oldu şimdi sıra türk gençliğinde cevabınız için çok saolun şimdiden...
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|