![]() |
#1 | |||
![]() Suriye ordusundan ayrılan Kürt askerler, Temo'nun adını taşıyan, bölgeye yerleştirilen PKK ve Esad güçlerine karşı mücadele edecek bir birlik kurdu. 2012-02-26 Suriye ordusundan ayrılan Kürt askerler, iki ay önce Kamışlı’da infaz edilen Geleceğin Hareketi Partisi’nin lideri Meşal Fazıl Temo'nun adını taşıyan bir birlik kurdu. Birlik, bölgeye yerleştirilen PKK ve Beşar Esad'ın askerlerine karşı mücadele edecek. Baas rejiminin insanlık dışı müdahalelerine karşı çıkarak ordudan ayrılan ve Meşal Fazıl Temo’nun arkadaşlarının da olduğu bir grup asker, Suriye’nin Kürt bölgesinde bir araya gelerek güç gösterisinde bulundu. Meşal Temo Güçleri adıyla Suriye ordusuna karşı birlik kuran askerler, Temo’nun yol arkadaşı Temo Serheng Ahmed Cubas komutasında hareket edecek. Beşar Esad askerleri ile bölgeye yerleştirilen PKK gibi güçlere karşı savaşacağı belirtilen Meşal Temo Güçleri, orduya karşı savaşıp, halkı koruyacağını belirten bir görüntüyü video paylaşım sitelerine yükledi. Görüntüde Suriye ordusundan ayrılan Serheng Ahmed Cubas, ordudan neden ayrıldıklarını anlatıyor, Suriye halkını korumak için yemin ettiklerini dile getiriyor. Cubas, besmele çektikten sonra, “Zulme uğrayanlar için savaşma iznini dinimiz veriyor. Hiç şüphe yok ki Allah bize yardımcı olacak. Biz bu bölgede Meşal Temo Güçleri olarak ilan ediyoruz ki halkı koruyacağız. Biz Beşar Esad ve güçlerini uyarıyoruz. Onlar her yerde ve her zaman kimseden alamadığı darbeyi bizden görecektir.” diyor. Cubas'ın konuşması, yanındaki arkadaşlarının tekbirinden sonra bitiyor. Kamışlı'da yaşayan Geleceğin Hareketi Partisi'nin lideri Meşal Fazıl Temo, düzenlenen bir suikast sonucu öldürüldü. Temo, Suriye muhalefetine verdiği destekle biliniyordu. Temo’nun öldürülmesinden bir ay sonra bölgeye yerleşen PKK ise bölgenin en büyük aşiret liderlerinden Abdullah Bedro’nun evini basmış Bedro'nun ağır yaralanmış, 3 oğlunun ise öldürülmüştü. Saldırı sırasında PKK'nın üst düzey yöneticisi 'Xebat Derik' kod adlı Mahmut Muhammed ölmüştü.
http://vahdethaber.com/haber/7930-mu...lik-kurdu.html
![]() Konu werret tarafından (02-26-2012 Saat 22:18 ) değiştirilmiştir.. |
||||
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Çok kötü bir şey batının rahat olupta,asıl rahat içinde olması gereken bu topraklarda, filmlerde gördüğümüz görüntülerin gerçek olduğunu görmek.Asker elbiseli elinde silahlar roketlerle dizilmiş ölmeye öldürmeye hazır insanlar.Allah insanoğlunun yardımcısı olsun.
O hitler selamı nedir ? |
|
![]() |
![]() |
#3 |
![]() ''Kendilerine savaş açılan müminlere, savaşmaları için izin verildi. Çünkü onlar zulme mâruz kaldılar. Allah onlara zafer vermeye elbette kadirdir.'' (Hacc/39) Suriye'li sivilleri, Baas güçlerinden korumaya çalışacakları yönünde ALLAH'a yemin ediyorlar. Hitler de mi öyle yemin ediyormuş? |
|
![]() |
![]() |
#4 |
![]() La benim söylediğim başka senin anlattığın başka,salla
![]() Hitlerin askerleride öyle selam vermiyor muydu ? |
|
![]() |
![]() |
#5 |
![]() pkk ya karşı da savaşacakmış bu grup,iyidir iyi aferin.
|
|
![]() |
![]() |
#6 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|