AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 01-27-2011, 19:06   #1
Kullanıcı Adı
ALmi´
Standart Muhteşem Yüzyıl'a Başbakan Yorumu.
Muhteşem Yüzyıl dizisine bir eleştiri de Başbakan`dan geldi.

Hükümet kanadından sert eleştirilere maruz kalan, RTÜK`ün incelemeye aldığı Muhteşem Yüzyıl dizisi Başbakan Erdoğan`ın da gündeminde. Erdoğan diziyi geçmişe bir hakaret ve saygısızlık olarak gördüğünü söyledi.

Ukrayna gezisinde gündemle ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan Muhteşem Yüzyıl dizisini de eleştirdi.

Dizisinin kısa bir bölümünü izlediğini anlatan Erdoğan şu yorumu yaptı:

"Daha çok konuyla ilgili yorumları okudum. Kısa bir bölümünü izledim. Burada ecdadımıza, Osmanlı`ya, benim düşüncemdir, çok ciddi bir saygısızlık yapmaktadır. Ve sarayı çok farklı bir şekilde gösterme gayretleri vardır. Filmi, geçmişe bir hakaret, saygısızlık ve ülkemizdeki odaklara olumsuz bir şekilde gösterme gayretleri olarak görüyorum. Ve bunu asla doğru bulmuyorum ve bunu da paylaşmıyorum."

ALmi´ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 01-28-2011, 11:49   #2
Kullanıcı Adı
Menderesay
Standart Başbakan Erdoğan 'Muhteşem Yüzyıla' karşı
-

Başbakan Kanuni Sultan Süleyman'ın hayatını konu alan 'Muhteşem Yüzyıl' dizisi hakkında konuştu.

Başbakan Kanuni Sultan Süleyman'ın hayatını konu alan 'Muhteşem Yüzyıl' dizisi hakkında da "Ecdadımıza, Osmanlı'ya ciddi bir saygısızlık yapılmaktadır.

Sarayı çok farklı bir şekilde gösterme gayretleri vardır. Bunların hiçbirinin delili, belgesi filan olduğunu da ispat edemezler. Böyle bir filmi sadece geçmişe hakaret, bir saygısızlık, geçmişimizi ülkedeki genç kuşaklara olumsuz gösterme gayreti olarak görüyorum ve doğru bulmuyorum" ifadesini kullandı.

ankarahaber

Menderesay isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-28-2011, 14:17   #3
Kullanıcı Adı
0000000000
Başbakan uğraşmaz böyle işler ile , yoluna devam et sen , seni bu önemli yoldan alıkoymak isteyenlerin oyununa gelme. İşine bak Başbakanım.
0000000000 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-28-2011, 14:26   #4
Kullanıcı Adı
unnamed
konuyla ilgili aciklama yapmamisti...
Alt 01-28-2011, 18:06   #5
Kullanıcı Adı
Seyyah
Başbakanımız açıklama yaptımı yapmadımı bilmiyorum ama bu şaklabanlığı kınadığından eminim,
Bilmiyorum Show Tw bu işi para içinmi yapıyor ki bu '' Harem '' olayı isminden dolayı olsun, Osmanlı'yı karalamak isteyenlerin spekulatif hareketlerinden olsun hep ilgi çekmiştir, sebebi ise mağlum cinselliğe hitap eden bir devlet kurumu, Hükümdarların özel hayatı diye lanse edilmesidir.
Harem olayında devşirmeler vardır, Padişahın cariyeleridir doğru lakin olayı kimse yaşandığı döneme göre anlatmıyor zaten niyetleride burada belli oluyor. Osmanlıda Harem varken Avrupada kadın insanmıdır diye tartışmalar vardı, kadının hukuki ehliyeti yoktu bir erkeğin vesayeti altında bulunması şarttı, kocası öldüğünde mal mülk kadına değil kocanın kardeşlerine kalırdı. Avrupada kadın dişiliği ile anılırdı kişisel kimliği yoktu. Hindistanda kocası ölen kadınlar neredeyse ölüme mahkum edilirdi. Çinde ki geyşa kültüründen hiç bahsetmiyorum bile. Çağın standartları böyle iken Osmanlı gibi çağının insan hakları bakımından çığır aşmış bir ülkesini bu günün değerlerine göre yargılamak, lanse etmekteki amaç mağlumdur.
Haremler cok ileri derecede eğitim verilen, zanaatlar öğrenilen bir yerdir.
Haremdeki eğitim sonucunda kurulan korolar vardır. Hatta bir padişah döneminde haremdeki hanımlar savaşan askerlere elbiseler dikip orduya yardım etmiştir, bunun gibi bir sürü şey var ama nedense bazı kesimler Osmanlının ölümsüz ruhunu nasıl zedeleriz diye düşünüp haremi bir cinsellik, kadına haksızlık olarak yeni nesile empoze etme niyetindedirler.
Bunlara tepkiyi kızarak vermek yanlıştır, bu onların istediği şeydir daha fazla dikkat çekilmesini sağlar, bunun yerine karşı atak başka bir kanalın gerçek harem kültürünü tema alan yapımlarla savaşmasıdır.
Seyyah isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)