AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 03-12-2011, 19:18   #1
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Standart Mümtaz'er Türköne'ye saldırı anı - Video
Konferansa konuşmacı olarak giden Mümtaz'er Türköne işte böyle susturuldu !

Haberin fotoğraf galerisine gitmek için tıklayınız.
Gazeteci-Yazar Mümtaz'er Türköne, Abant İzzet Baysal Üniversitesi İktisat Temsilciliği tarafından düzenlenen 'Referandum Sonrası Türkiye' konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı. Türköne konuşması yapmak için kürsüye çıktığında Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde öğrenim gördüğü öğrenilen bir grup öğrenci tarafından protesto edildi.

Öğrenciler bir süre slogan attı. Bazı öğrenciler, Türköne'ye yumurta fırlattı. Polis ekibi, Türköne'yi açtıkları şemsiye ile korumaya çalıştı. Protestocu öğrencilerin salondan çıkarılmasıyla Türköne konuşmasına devam etti.

O ANLAR; http://www.samanyoluhaber.com/h_5236...n-saldiri.html

Yumurta, açılan şemsiyeye isabet etti. Bu sırada Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Bahar, öğrencileri ikna etmeye çalıştı ancak öğrenciler protestolarını sürdürdü.

Bunun üzerine polis göstericileri dışarıya çıkartıldı. Türköne, olaylar yatıştıktan sonra konferansına devam etti.

Konferans sonunda yaşananları değerlendiren Mümtaz Türköne, "Ben bu protesto eylemlerini doğrudan doğruya, düşünce özgürlüğüne, ifade özgürlüğüne, burada beni dinlemek için gelen öğrencilerin dinleme özgürlüğüne yapılmış bir saldırı, bir şiddet gösterisi olduğunu düşünüyorum." dedi.

Protestocuların eylemlerine rağmen konferansına devam ettiğini belirten Türköne amacını şu sözlerle dile getirdi: "İnsanlar söz isteseler, kendilerini ifade edecekler. O fırsat kendilerine verilecek. Nitekim konferansın sonunda, farklı düşüncelerini ifade edenler de oldu. Ama onların amacının bu konuşmayı engellemek. Dolaysıyla dinleyenlerin de, konuşanın da özgürlüğünü engellemek olduğu anlaşılıyor. Bu tür zorbalıklara prim vermemek, bu tür zorbalıklarında çare olmadığını, netice almadığını göstermek lazım. Benim ısrarla konuşmak istememin sebebi buydu. Türkiye'nin özgürlüklerin getirdiği zengin ortamda herkesin kendini ifade edebileceği, kendi farklılıklarını ortaya koyacağı özgür barışçı bir ortama ihtiyacı var. Bu arkadaşlarında kendilerine çeki düzen vermesi lazım. Bunların ağa babalarının da, bunlara bu talimatı verenlerinde. Bunlar marjinal sol örgütler, Türkiye'de şiddet geleneğini benimseyen TKP, ÖDP, EMEP gibi eski Marksist, Leninist silahlı örgütlerin yöntemlerini benimseyen ve sürdüren marjinal gruplar. Ortalığı bunların sesisin sözünün egemen olmasına ve bunların zorbalığının hakim olmasına izin veremeyiz. Bize düşen görev de bunu engellemek. Ben de kendi adıma, yaptıkları eylemi, engelleme çabasını, zorbalığın sonuç almamasına özgürlükler adına demokrasi adına bir kazanç olarak görüyorum."

CİHAN

Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 03-12-2011, 19:27   #2
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Salağın söylediğine bakın ''bize küfreden birisini neden muhattap alalım'',orada ne işi var o zaman ? Eğer küfür ettiyse gidersin mahkemeye dava açarsın,kazanırsan parasını alırsın.Protestonunda bir ahlakı var,bir insanı susturmak ve insanların dinlemesini engellemek protesto değil pezoluktur.
Bu yavşakların ve ******ların siciline baksanız üni öğrencisi bile değildir,öğrenciyse bile derslerinde başarısız tiplerdir,kimisi askerden kaçmak için girmiştir,kimisi bir takım çevrelerin dürtlemesiyle.Gerçek öğrenci değiller.Gerçek öğrenci olsaylardı 'üniler bizimdir' demezler,aksine 'üniler herkesindir' derler.Sanki babalarının malı,babaları temeli atmış.Bir avuç ****** ve yavşaktan ibaret it takımı.
Ne güzel dayak yediler çıkışta,göstermemişler.Akşam mısırınızı patlatın izlemeye koyulun
Alt 03-12-2011, 19:44   #3
Kullanıcı Adı
yusuf11
faşist bunlar
yusuf11 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-12-2011, 23:09   #4
Kullanıcı Adı
manifesto
TKP li İP li öğrenciler sayıları az ama gürültüleri çok çıkıyor.Törküne ye vız gelir tırıs gider,geçmiş olsun.
manifesto isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)