AK Gençliğin Buluşma Noktası
AK Gençlik Münazara AK Parti Gençliğin fikir akımı yaptığı bölüm.


Konu Kapatılmıştır
Stil
Seçenekler
 
Alt 04-02-2008, 00:25   #1
Kullanıcı Adı
Ayşe_Berra
Standart Münazara Ligi 2.Turnuva Jüri Kararları
Jüri değerlendirme ve sonuçları...

 

Ayşe_Berra isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 04-02-2008, 23:23   #2
Kullanıcı Adı
Ayşe_Berra
Standart Münazara Ligi 2.Turnuva Jüri Kararları
Öncelikle her iki grubuda tebrik ediyorum ve münazara başladığından beri benim gözlemlerime göre dilimizin en güzel kullanıldığı bir münazaraydı bu nedenle özel olarak teşekkürlerimi sunuyorum.


A TAKIMI : (LüGat - Yavuzsultanselim)


Öncelikle tebrik ederim yukarda da dediğim gibi imla, noktalama ve genel olarak Türkçenin kullanımı göz önüne alındığında gayet başarılı bir sunumdu.
Lügat bence giriş gayet güzeldi. Yavuz sultan Selim'inde öyle konuyu dağıtmadan gayet başarılı bir şekilde girişi yapmışsınız.
İlk başta okuyunca açıklamalarınız savunmaya ve çürütmeye yetecek gibi görünmüyor daha uzun açıklayıcı bir şekilde anlatabilirdiniz.

Yavuz Sultan Selim; alıntıların gayet güzeldi. Bence çok yerinde alıntılarla güzel bir şekilde çürütmüşsün.Görsel açıdan da gayet güzeldi.Birde özellikle son eklediğin açıklama çok güzeldi, lafı tam gediğine oturtmak desem abartı olur mu bilmiyorum ama çok güzeldi.

Alıntı:
YavuzSultanSelim Nickli Üyeden Alıntı
O halde bu tekelci özel sektörle başedilmesi için kamu sektöründen tamamen vazgeçmek gibi bir hataya asla
düşmemeliyiz yani özel hastaneleri teşvik ederken, özel okulları teşvik ederken kamuyu gözardı edersek ortaya bir dengesizlik çıkacak ve bu dengesizlikte birilerinin(seçkinler) ekmeğine yağ sürecektir.
Kamu sektöründen tamamen vazgeçmek intihardır. Benim demek istediğim Ülkeyi kamu sektörün getirdiği gelirden daha çok özel sektörün getirdiği gelir kalkındırır.
Alıntı:
Peki dünyanın en zenginler listesinde 27 Türk'ün yer alması özel sektörün gücünü mü yoksa Türkiye deki özel sektörün sömürücülüğünün mü göstergesidir?
En zenginler listesinde 1 yada 3 Türk yer alsaydı. Özel Sektörün sömürücülüğü olurdu. Ama dikkat edecek olursanız ortada bir rekabet söz konusu. Bu rekabette halkın kalkınmasını buna karşılık ülkenin kalkınmasını hızlandırır.


Yalnız biraz daha açıklanabilecek şeyler vardı. Bu kadar kısa olmasa daha güzel olurdu diye düşünüyorum. Genel olarak bakınca güzel bir sunum yapmışsınız.


B TAKIMI : Kamu sektörüdür (Mavera - ENGİNEER)

Daha öncede belirttiğim gibi sizin sunumunuzda da gerçekten güzel bir dil kullanımı mevcut.
Ahmet Abi (mavera), verdiğin örnekler güzeldi.Ancak konuya girişini bence sadece Türkiye'yi ele alarak sınırlandırmışsın. Bu da karşı tarafa çok açık oynanan bir kart olmuş bence.İnanıyorumki genel olarak ele alıp sonra özeli; Türkiye'yi örnekleyerek gayet başarılı bir şekilde savunabilirdin fikrini. Bence görsel olarakda daha güzel olabilirdi. Yazının renkli olmasını kastetmiyorum ama genel düzen olarak gözü yormadan okunabilirdi. Ayrıca biraz daha uzun olabilirdi. (Yani benim bildiğim Ahmet abi nasıl bu kadar kısa anlattı bir şeyi anlamadım :D :D )

Engineer; Ahmet Abiyede dediğim gibi bence daha uzun bir şekilde savunabilir ve karşı tarafı çürütebilirdin. Çok kısa bir açıklamaydı.


A TAKIMI : (LüGat - Yavuzsultanselim) - B TAKIMI : (Mavera - ENGİNEER) münazarasının galibi nacizane benim değerlendirmelerime göre; A Takımı ((LüGat - Yavuzsultanselim) olmuştur.

Not:
(Bu değerlendirmede; B Takımının , açıklamaların yetersiz olmasından ziyade açıklamalarının biraz eksik olması etkili olmuştur.)

Hepiniz hakkınızı helal edin.
Ayşe_Berra isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 04-03-2008, 00:39   #3
Kullanıcı Adı
Yâren
Standart Münazara Ligi 2.Turnuva Jüri Kararları
Geç kalmamdan dolayı herkesten özürdiliyorun.. Özel sektörde ne zaman ne olacağı belli olmadığından ve belli mesaai saatlerine riayet edilmediğinden malumunuz geç kaldım..

Dün konuları yeterince inceledim. Yüksek müsadenizle bugünlük merak gidermek için sadece bana göre başarılı olan takımı yazacağım. Ayrıntıyı yarın ekleyeceğim.

Bence kazanan takım... A TAKIMI : (LüGat - Yavuzsultanselim)
Yâren isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 04-06-2008, 17:44   #4
Kullanıcı Adı
parabol
Standart Münazara Ligi 2.Turnuva Jüri Kararları
Bazı jüri üyelerimiz yorum ve kararlarını eklememişlerdir..Bir hafta bekledik ancak kararların hala belirtilmemesi üzerine bizde mevcut olan kararlar doğrultusunda sonucu belirledik...


Munazarayı kazanan takım A TAKIMI : (LüGat - Yavuzsultanselim)

Beğenileri en kısa zamanda verilecektir....



Görevlerini yerine getirip yorum ve kararlarını ekleyen jüri üyelerimize teşekkür ederiz...
parabol isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Konu Kapatılmıştır


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım