AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 08-18-2010, 18:55   #1
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart Murat Vargı: İstikrar İçin Bu Referandumda 'Evet' Oyu Kullanacağım
Murat Vargı: İstikrar için bu referandumda 'Evet' oyu kullanacağım



Referanduma günler kala 'renk' tartışmaların dozu artarken, sessizliği MV Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Murat Vargı bozdu. Vargı, bu konudaki tavrının 'net' olduğunu söyledi ve ekledi; "Bu Türkiye projesi. Kesinlikle 'Evet' diyeceğim."

Başbakan Erdoğan ile Türkiye Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) arasındaki 'taraf' tartışması sürerken, gözler bir kez daha iş dünyasına çevrildi. Anayasa ve referandum konusunda iş dünyasının sessizliğini bozan MV Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Murat Vargı, referandum konusunda kendisinin kesinlikle 'evet' oyu kullanacağı açıkladı. Akşam'ın sorularını yanıtlayan ve aynı zamanda TESEV Yüksek Danışma Kurulu Üyesi de olan Vargı, 'Neden Evet' sorumuzu şu ifadelerle yanıtladı:

"Referandumla getirilecek değişikliklerin Türkiyenin önünü açacağına inanıyorum. Bu bir parti projesi değil. Kesinlikle Türkiye'nin projesi. Ben, referandumda oylanacak olan değişikliklerle ilgili konulara TESEV Danışma Kurulu Üyesi olarak da destek ve önerilerde bulundum. Ben bu değişikliklere en başta engelilere ve kadınlara pozitif ayrımcılık getirdiği için, bireyin hukukunu öne çıkardığı için destek veriyorum."


İŞ DÜNYASI GEÇER NOT VERECEK

TÜSİAD'ın referandum oylaması sürecinde net bir tavır takınmadığını da vurgulayan Murat Vargı'ya göre yasa değişikliklerinin ekonomik anlamda da son derece olumlu etkileri olacak. Yerindelik denetimlerinin yargı tarafından yapılacak olmamasının özel sektörün önünü açacağını söyleyen Vargı, "Dolayısıyla ben iş dünyasının çoğunluğunun Evet diyeceğini düşünüyorum. Türk İş Dünyası dediğiniz zaman geniş bir tablo ortaya çıkıyor. Başta aile şirketleri olmak üzere, Anadolu sermayesinin anayasa değişikliğine destek vereceğine inanıyorum" diye konuştu.


DERNEKLERİN DURUŞU NET OLMALI

"Vesayet altında bir idare istemiyorum; bu yüzden Evet oyu kullanacağım" diyen Murat Vargı, "Başbakan - TÜSİAD arasındaki rengini belli etme gerginliği ile ilgili yorumunuz nedir?" sorumuzu şöyle yanıtladı: "TÜSİAD'ın bu konuda politize olduğunu sanmıyorum. Kendisini daha çok bir baskı grubu olarak görüyor. Derneklerin böyle kararlar arefesinde duruşlarını açık olarak belirlemeleri lâzım. Derneklerin kanaat önderlerinin açıklamaları son derece önemli. Türkiye'de TESEV olarak biz bunu savunuyoruz.'


Akşam 18.08.2010

 

Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi