AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 12-10-2012, 12:41   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart Müslüman ülkelerde alkol tüketimi arttı!

En Çok Alkol Tüketen Müslüman Ülke Sıralamasında Lüblan 1.,Türkiye 2.İran 3.Sırada

OECD’nin raporuna göre son 10 yılda Türkiye dahil bölgede ki müslüman ülkelerde alkol tüketimi arttı…

AK Parti iktidara geldiği 2002 yılından bu yana alkol kullanımında bir artış olduğu görülüyor. OECD’nin yayınladığı rapora göre, alkole yapılan zamma, alınan vergilere, caydırıcı önlemlere rağmen alkol tüketimi azalmadı, tersine yükseldi. Alkol tüketen Müslüman ülkeler arasında Türkiye ikinci sırada..

2002′DE 1.4 LİTREYDİ, 2012′DE 1.5 LİTRE OLDU

Türkiye’de 2002’de kişi başına tüketilen saf alkol miktarı 1.4 litreydi. OECD’nin son ölçümü yaptığı 2010’da söz konusu miktar 1.5 litre olarak kaydedildi. Çünkü OECD’nin hesaplaması içilen içki miktarı üzerinden değil, bir litre içkideki saf alkol oranı üzerinden yapılıyor.

Oranlarsa şöyle: Bira yüzde 4-5, şarap yüzde 11-16, diğerleri yüzde 40. Bu araştırma için Türkiye’de 12 bin 280 hanede 24 bin 647 kişiyle konuşuldu.

İÇKİ TÜKETİMİNDE EN BÜYÜK ARTIŞ MÜSLÜMAN ÜLKELERDE

Alkol tüketimindeki artış genç nüfus yoğunluğuna, gelirdeki yükselmeye, şehirleşmeye bağlanıyor. Yine de Türkiye, OECD üyeleri arasında öteden beri en az alkol tüketen ülke. Ancak alkol tüketiminde Türkiye’yi sadece OECD ülkeleri geride bırakmıyor. En ilginci şu ki son dönem içki şirketlerinin gözünü kamaştıran artış Müslüman ülkelerde. Bu artış, yasakların işe yaramadığının da bir göstergesi. Çünkü söz konusu ülkelerin bazılarında içki topyekün yasak, bazılarında ancak istisnai durumlarda serbest.

MÜSLÜMAN ÜLKELERDE İÇKİ TÜKETİMİ YÜZDE 72 ARTTI

The Economist’in çeşitli kaynaklardan derlediği bulgu daha da çarpıcı: Müslümanların çoğunlukta olduğu ülkelerde 2001-2011 arasında içki tüketimi tam tamına yüzde 72 oranında arttı. Aynı dönemde dünyanın geri kalanındaki artış ise yüzde 30’du. Dergiye göre Müslüman ülkelerdeki artış, yabancılara, turistlere ya da halkın Müslüman olmayan kesimine bağlanamayacak kadar yüksek.

EN ÇOK ALKOL TÜKETEN MÜSLÜMAN ÜLKE SIRALAMASINDA 3 NUMARA İRAN
Lüblan 1.

İslam coğrafyasında en çok içki tüketilen ülke Lübnan: Yılda 2.3 litre (saf alkol miktarı olarak). Lübnanlıları 1.9 litreyle Türkler izliyor (The Economist’in bulgusu OECD’den de yüksek). Üçüncü ülke sürpriz: İran! Alkol tamamen yasaklandığından ev yapımı içkilerin bolca tüketildiği ülkede yıllık oran 1.2 litre. Sonra 0.6 litreyle Endonezya, 0.4 litreyle Mısır geliyor. Listenin sonunda ise 0.1 litreyle Pakistan var.

Müftülük ve Diyanetten Haberler

 

Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi