![]() |
#1 |
![]() değerli ak kardeşlerim bu kıssadan hisseyi bir başka sitede
okumuştum ama birazını unuta birim ben anlatayım sizde gerçeklerle nasıl bağdaşıyoa bir görün zamanın bir vaktinde bir alim çeşme yaptırır ve üzerinede müslümana su içmesi haramdır diye bir yazı yazdırır tabi çoğunluğun olduğu bir toplumda gayri müslümlere helal müslümana haram olan bir çeşme müslümanlar bunu protesto eder alime sen nasıl olurda yüzde doksan dokuzu müslüman olan bir yerde yaptırdığın çeşmeyi müslümana haram edersin diye tartışmalar çıkar konu o zamanki padişaha kadar gider padişah alimi huzurunua çağırarak sen nasıl böyle bir şeye kalkışırsın der ve ardından buyruğunu verir tez vurun kellesini alim padişahım beni bir dinleyin ondan sonra başımda kanında size helal ama bana üç ay müsade verin size niçin müslümana haram olduğunu ispatlayayımder padişah alimin teklifini kabul eder alim padişahım yalnız bazı şartlarım olacak ben bu üç ay zarfında ne istersem yapılacak der padişah onun şartlarınıda kabul ettikten sonra huzurdan çekilir ve ilk isteğini ister padişahım bu gün pazar filan yerde bir kilsede bu gün ayın yapılacak ayinin ortasında o papazı tutuklatarak getirin der ve papazı alıp getirirler alim papazın bir hafta tutuklu kalmasını ister teklif kabul edilir bunu duyan hıristiyanlar hemen ayaklanır ve papazın serbest kalmasını sağlarlar hemde bir hafta dolmadan alim bir ay sonra padişahım bu gün pazar filan yerde bir ayin var ordaki pederi de ayin sırasında tutuklayın ve bir hafta da zindana atınder olay yine benzeri bir şekilde ceyran eder ve pederin kurtulması sağlanır ardan bir ay geçer alim padişahım filan yerde bir haham var onların bu gün ibadet günüdür o hahamıda ibadetin ortasında tutuklatın ve onuda aynı cezayı uygulayın der padişah bu isteğide yerine getirir ama ne ala hahamla beraber gelen cemat hemen bizide asın bizide zindana atın diyerk müthiş bir şekilde isyan çıkarırlar padişah bakarki olacağı yok hahamıda salıverir ve padişah sorar e alim efendi şimdi ne olacak alim sabrdein padişahım bir ayım kaldı der ve bir ay sonra alim padişahım bu gün cuma filan camide bir imam var onuda hutbenin ortasında tutuklatın ve süresiz zindana atın der padişah imam hutbedeyken imamı tutuklatır ve getirip zindana atar müslümanlardan çıt yok üstüne üstlük birde dedi kodu vay be adam bize imamlık sayesinde neler yapıyormuşta haberimiz yok aa filan cami imamı hem imamlık yapar hemde dolandırıcılık yapıyormuş tüh assınlar öyle admı falan filan derken iftiralar ve dedi kodular ayyuka cıkmış bu arada imamı ne soran var ne arayan ve alimin aldığı süre bitmiş padişah şimdi söyle bakalım ne yapmamı istiyorsun deyince alim hiç bir şey padişahım olanlar ortada papazı yakaladınız serbet bırakmak zorunda kaldınız pederi aynı keza hahamdaysa az daha padişahlık koltuğunuzdan oluyordunuz şimdi müslümanlarda ne oldu imamı arayan soran olmadığı gibi üstüne üstlük birde etraffı dedi kodu sarmadımı şimdi o cemate sormak gerekmezmi madem imam sahtekardı niçin ona uydunuz madem imam dürüstü niçin ona sahip çıkmadınız şimdi ben yaptırdığım çeşmenin suyunu nasıl müslümana helal kılayım der padişah hitdetle müslümana haram müslümana haram müslümana haram diyerek bağırır ve alimi derhal serbest bırakır ve hocam gidin istediğniz yerde istediğinizi müslümana haram edin der şimdi gündeme bakıldığında yine 28 şubat uygulanmaya kalkılıyor onun için her söylenene itibar etmemek lazım bir zamanlar müslümlerle fadimelerle hata miletin seçtiği millet vekileriyle bu oyunlar oynandı nerde hasan mezarcı nerde müslüm nerde fadime nerde ali kalkancı kardeşler ak demek aydınlık demek ak demek karanlığı aydınlatmak demek ak demek tertemiz anamızın sütü demek ne olur bu gibi konulara duyarlı olalım ve bir daha o tezgahlara düşmeyelim bizim bir olan allahımız c.c.ve onun habibi ve resulü s.a.v. önderimiz peygamberimiz s.a.v.efendimiz var başkası bize önder olamaz olmayacaktır olmamalıdır konuyu böyle algılarsak kimse bize oyun ve tuzak kuramaz selam ve saygılar
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|