![]() |
#1 |
![]() Muta Nikahı Şiiler arasında AİDS hastalığını arttırıyor...
İRAN ANALİZ / Necef şehrinde yer alan Mide vb Hastalıkları Enstitüsü Müdürü Doktor Abdullah el Cabiri, Kufe Üniversitesinde verilen sempozyumda ezici çoğunluğunu Şiilerin oluşturduğu güney Irak eyaletlerinde AİDS hastalığının tehlikeli boyutlara ulaştığını söyledi. Şii mezhebince helal kabul edilen ve İran’da resmen uygulanan Mut’a (sözde nikahla yapılan geçici evlilik) olayının bölgede kontrolsüz şekilde çok yaygın şekilde uygulanması nedeniyle hastalığın yayıldığına işaret edildi. Cabiri konferansta şunları söyledi: “Bu durum sağlıklı kurallara dayalı olmaksızın Muta evliliğinin yaygın olduğunu gösteriyor. Özellikle de İran, Pakistan ve diğer yerlerden gelen çok sayıda Şii turistlerin geldiğini göz önüne almak gerekiyor.” dedi. “AİDS’ten uzak bir Güney için Omuz Omuza” başlıklı sempozyuma katılan Mefkeretül İslam internet sitesi muhabiri Cabiri’nin şunları söylediğini aktardı: “Gençler arasında Muta nikahını imzalayan kadınlar arasında haftalık hatta bir geceliğine bile nikah yapanlar var. Öyle ki genç erkek veya kız arasında hiçbir sorumluluk olmaksızın bir veya birkaç geceliğine nikah yapıyor sonrasında iki taraf da ayrılıp işi ortada bırakıyorlar.” “İşte bu durum da hastalığı taşıyanın durdurulması, kontrol altına alınması ve diğer insanlara yaymamasıyla ilgili olarak yapacağımız görevi zorlaştırıyor. ”şeklinde konuştu Doktor Cabiri. “İlmi Havza” olarak isimlendirdiklerine seslenen Cabiri gerekli şart ve kriz şartlarının sağlıklı bir dairede (!) düzenlenebilmesi için gelecek müddette muta evliliğini durdurmaları çağrısında bulundu. Özellikle de sınır dışından gelen İranlıların genç kızlara bir veya birkaç geceliğine gençlerin bu hastalık taşıyıp taşımadıklarını bilmeden nikah kıydıklarını ve büyük meblağlar verildiğini belirtti. Geçtiğimiz ay içerisinde sadece Necef şehrinde 80 adet AİDS vakası ve 4.000 adet de İran uyuşturucu tiryakisi vakasını kayıt altına alındığına dikkat çekiliyor. Kaynak: Mefkeretül İslam
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Geçen yıllarda İran'dan tatile gelen Azeri kökenli bir kardeşimizden bunu duydum ve inanamamıştım. Açık açık zina etseler (tövbe estağfirullah) bu kadar günah olmaz herhalde. En azından haşa Allah'ı kandırmaya, kurallarını bozmaya çalışma gibi bir gaflete düşmemiş olurlar.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() benim bildiğim resmi değil o fetva geçmişte kalmış. devlet nezdinde geçerliliği yoktur. fetvasıda kalkmıştır. bazı ları yapıyorsa onları adiliği. bizedeki haram olduğu halde mereslerin olması gibi.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
![]() Alıntı:
Muta nikahı İran devletinin resmi politikasıdır... İran veya Şia eleştirince hemen bizdeki din cahilllerinden misal getirmeniz çok saçma... Çünkü bizde kimse din adına zina etmez... |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() niye bizim bazı müritlerde 4 karı helaldir diyip alıyorlar evden çıkarmıyorlar.
karılarını seks kölesi olarak kullanıyorlar. çöp atmaya bile göndermiyorlar onlar için kadın sadece yatakta olmalı . buna bizzat istanbulda şahit olmuştum adam almış karıları eve çöpe bile çıkarmıyorum deyip pişkin pişkin anlatıyordu marifetlerini. İranda da zina çok yaygınmış orada yaşayan veya gidenler öyle diyorlar. Muta nikahı iran devletinin resmi politikası demişsin milletin adamı kanıtın ne bu konuda merak ediyorum ? Allah hepsini ıslah etsin. |
|
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Aids hastası olup gebercem diye korkmasınlar , hasta olmamak için adam gibi ibadet etsinler , zina yapmasınlar .Banane muta nikahından , bilmem ne mezhebinden.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
![]() Alıntı:
![]() ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
![]() Alıntı:
İran içişleri bakanı (aynı zamanda molla) şunu demiş; "İslam´da bütün ihtiyaçların çaresinin bulunduğunu, geçici nikahın da gençliğin ihtiyaçlarının bir çaresi olduğunu savundu." (Tövbe estağfirullah) http://www.haber7.com/haber/20070603...tartismasi.php |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
![]() Alıntı:
ikincisi sanane elalemin karısından çolugundan çocugundan ? adam ister çöpe çıkartır ister çıkartmaz seni ne ilgilendirir ? sen evlenince karını çıkartırsın çöpe olur biter.. Konu Hüdavendigâr tarafından (09-11-2011 Saat 14:14 ) değiştirilmiştir.. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
![]() Alıntı:
İslam dini Haya ve ahlak dinidir... Sadece nasibi olanlar alır kardeşim... |
||
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |