AK Gençliğin Buluşma Noktası
Darbeler ve Darbe Girişimleri Darbeler ve darbe girişimleri hakkında bütün haber ve duyuruları bu bölümde paylaşalım.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 05-13-2009, 06:35   #1
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Standart Muzaffer Tekin'i sevindiren olay

Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından Muzaffer Tekin, Danıştay davasının Ergenekon davasıyla birleştirilecek olmasına çok sevindiğini söyledi. Tekin, mahkeme heyetini ihsas-ı rey yapmakla suçladı.





İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon davasının öğleden sonraki oturumunda sanıklar söz alarak talep üzerine gelen evraklar ve tahliyelerine ilişkin açıklamada bulundu. Danıştay davasının Ergenekon davasıyla birleştirilecek olmasına çok sevindiğini belirten tutuklu sanık Muzaffer Tekin, Danıştay davası sanıklarını kastederek, "Biz suçlu değiliz. Onlarla savaşa savaşa, onları başka yere göndereceğiz. Kimse bizi o canilerle bir araya getiremez." diye konuştu.

Tekin, Danıştay davasıyla Ergenekon davasının birleştirilmesi yönünde mahkeme tarafından bildirilen görüşe dikkat çekerek, "Geçtiğimiz Cuma günü yaptığınız uygulama ile taraf olduğunuzu açıkça belirttiniz. Hukuki tabiriyle ihsası rey yaptınız. Danıştay kararının verildiği gün beni sorgulamanızın amacı neydi? Yeni bir delil mi elde etmiştiniz? Zira Osmancık, mahkemenize yeterli delil sunmuştu zaten." diye konuştu. Bunun üzerine Başkan Hasan Hüseyin Özese, "Bizim bağcıyı dövmek gibi bir niyetimiz yok. Amacımız maddi gerçeği ortaya koymaktır. Tarafsızlığımızdan, bağımsızlığımızdan ve adil olduğumuzdan kimsenin şüphesi olmasın." diye açıklama yaptı.

Bu arada, Zirve Yayınevi cinayetine ilişkin şüpheli olarak talimatla ifadesi alınan "Ergenekon" davasının tutuklu sanığı emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün kızı ve avukatı Zeynep Küçük, Malatya Cumhuriyet Savcısı Ömer Tetik hakkında Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na (HSYK) suç duyurusunda bulundu. Avukat Zeynep Küçük tarafından hazırlanan dilekçede, Zirve Yayınevi'nde meydana gelen katliama ilişkin Malatya Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Veli Küçük'ün talimatla Silivri Cumhuriyet Savcılığı'nda şüpheli olarak ifadesinin alındığı hatırlatıldı. Dilekçede, Savcı Ömer Tetik'in bu soruşturma sırasında kendisine yüklenen sorumlulukları yerine getirmediği, soruşturmayı usul ve yasalara aykırı olarak yürüterek olmayan bir delil üzerinden Veli Küçük'ün şüpheli sıfatıyla ifadesinin alınmasına karar verdiği iddia edildi.

Herhangi bir suç isnat edilmeksizin de bu cinayetle ilgili düzenlenen yeni iddianamede de Veli Küçük'ün ismine yer verilerek kişilik haklarının savcı tarafından ihlal edildiği vurgulanan dilekçede, yargı içersinde yapılan kanunsuz ve hukuk dışı işlemler gerçekleştiren savcı Ömer Tetik hakkında ceza ve disiplin soruşturmasının açılması için gerekli işlemlerin yapılması istendi.


(CİHAN)


 

Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım