08-05-2007, 12:54 | #1 |
muzik ve din?
genelde muzikle din leri bir biriyle uydururlar.karşılaştırırlar.çakıştıgını idda ederler. sizin icin muzik ile din i karşı karşıya getiren sebepler neler?
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
08-05-2007, 12:57 | #2 |
muzik ve din?
din müzik birarada tutulur anlamam ben kilise müziğide dinlerim ilahi de
|
|
08-05-2007, 12:58 | #3 |
muzik ve din?
müzik evrensel bir dildir,
bu dilin belli kesimler tarafından klişeleşerekuygunsuz davranış asosyal bir toplum yapısına dönüştürülmesi bence dinle bağdaşmıyor. |
|
08-05-2007, 12:58 | #4 |
muzik ve din?
burda hangi müziği dinlediğimiz sorulmuyor sanırım
yoksa ben mi konuyu yanlış algıladım |
|
08-05-2007, 13:02 | #5 |
muzik ve din?
http://www.youtube.com/watch?v=NX1fqMGQWtI
mesela bu klip hangi muzik yada hangi etnik yapıya sahip bir kültürü yansıtabilir ki bize marilyn manson cekinik bir yetimhane cocugunun suanda bu gibi aykırı giyim ve davranış tarzıyla dünyaca ünlü bir müzik sanatçısı olmuş olması, dinlenmesindeki asıl maksatın ne oldugu insanın kafasını karıştırır cinsten |
|
08-05-2007, 13:03 | #6 |
muzik ve din?
mesela. müslüman black metal dinlememelidir.dinlerse absürd olur gibi
|
|
08-05-2007, 13:04 | #7 | |
muzik ve din?
Alıntı:
|
||
08-05-2007, 13:20 | #8 |
muzik ve din?
evet ben gayet iyiyim, bu arada o kendi eşi oldugunu duymuştum yani kendi helali
|
|
08-05-2007, 13:24 | #9 |
muzik ve din?
bu arada klise muziği derken
Gospel, kilisedeki törenler esnasında org ya da piyano eşliğiyle, genellikle bir kadın vokalin söylediği doğaçlamalardır. bu muzik tarzını seviyorsan mutlaka Ray Charles ve Ray Price 'ı dinlemelisin harika iki ses. sağlıcakla kal |
|
04-29-2012, 19:39 | #10 |
Öncelikle herkese selam olsun.
AESCULAPIUS arkadaşımızın dediği gibi; "Müzik evrensel bir dildir ve bu dilin belli kesimler tarafından klişeleştirilerek ve uygunsuz davranışlar ile süslenerek asosyal bir toplum yapısına dönüştürülmesi bence sadece dinle değil insalıkla bile bağdaşmıyor." Evet aynen böyle. En sevdiğim tür olan yabancı müzikte yer alan absürt sözler ve video kliplerdeki sınırları çoktan aşan görüntüler hiçbir şekilde kabul edilebilir değildir. Bu kadar güzel melodilerden oluşan şarkıların sırf ilgi çekecek diye bu şekilde, metalaştırılan kadın vücudu üzerinden pazarlanması beni! de fazlası ile rahatsız ediyor. Bence de Müzik Evrensel bir olgudur ve sorunsuz ca herkese ama herkese hitap edebilmelidir! Saygı ve sevgilerimle. |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|