|
![]() |
#1 |
![]() bazı engelliler sitesinde ak partiyi karalayan, yazılar gördüm, yılbaşında tv ler, gazeteler, çarşaf çarşaf yayın yaptılar.akp özürlülerin sandalyesine göz dikti diye..
ben bunları gördükten sonra araştırdım ve bu işin olmadığını farkettikten sonra bende ..asılsız haber olduğunu yazdım sildiler,yazdım sildiler.. ve mahkemelere vereceğim sizi dedim ve benim yazdıklarımı,yayınlamak zorunda kaldılar..yınede bazı sözlerimi elediler..ve işte o yazılarımdan bölümler..iki üç sitede yayınlandı ve googledende okundu..bakınız lütfen.. gazetelerin isimlerini,suç olmaması için sildiler ama sizler hangi gazete olduğunu bilirsiniz.bakınız.. http://www.engellioto.com/forum/index.php?topic=1804.0
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Verdiğiniz bağlantı adresini görebilmemiz için üye olmamız gerekiyormuş. Çalışmalarınızı merak etmiştim doğrusu; ama üye de olamam şimdi oraya...( Belki de asıl istediğiniz üye olmamız; ama kusuruma bakmayın artık. )
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() ahmetermis
------Üye ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet: ![]() Üye ID: 177 Kayıt tarihi 09 Aralık 2007, 11:31:18 Nerden: nevşehir Yaş: 41 ![]() « : 04 Ocak 2008, 23:24:21 » ![]() ![]() DOĞRU YAZAN KALEMİ EĞRİ YAZDIRMA YAZAR KALEM EĞRİ YAZARSA ....GAZETESİ MEZAR KAZAR BU OYUNDAKİ HİLEYİ ARİF OLANLAR SEZER RESİM POŞET İÇİNDE KALDI CANLISI SERBEST GEZER AL SAYFADA İŞİN DOĞRUSUNU YAZIYORUM ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() LÜTFEN DİKKAT! ENGELLİ TEKERLEKLİ SANDALYE ARAÇLARINDA KDV ARTIŞI YOK…DİĞER TÜM HABERLER YANLIŞ…
03.01.08 - Yeni yılla birlikte bir yandan KDV artışları diğer yandan da indirimleri oldu. Kimileri sevindi, kimileri de üzüldü... Engelliler, 2008 yılına, "KDV şoku" haberi ile girdiler. Bazı gazetelerde, engellilerin kullandığı tekerlekli koltukların, yüzde 1 olan KDV’sinin 17 puan artırılarak, yüzde 18’e yükseltildiğine dair haberler yayınlandı. Haberin devamında, engelliler için imal edilmiş özel taşıtlar ile motoru ya da hareket ettirici bir tertibatı olsun olmasın diğer taşıtların KDV oranının da, 1 Ocak 2008’den itibaren, yüzde 1’den, yüzde 18’e yükseltildiği belirtiliyordu. Hemen belirtelim, bu haberler doğru değil. Nedenine gelince, özürlülerin eğitimleri, meslekleri ve günlük yaşamları için özel olarak üretilmiş, her türlü araç-gereç ve özel bilgisayar programları, KDV’den müstesna tutuluyor (Bkz. KDV Kanunu Md.17/4-s). İlgili yasa maddesinde de belirtildiği gibi, engellilerin, günlük yaşamları için özel olarak üretilmiş araç ve gereçlerden, yüzde 1 dahi vergi alınmıyor. Bu istisna değişmedi yani halen yürürlükte... Kararname ile yapılan düzenleme, KDV istisnasından önce yürürlükte bulunan mal ve hizmetlere uygulanacak oranların belirlendiği % 1 KDV oranına tabi listede yer alan ve istisna düzenlemesine aykırı olan metnin liste kapsamından çıkarılmasından ibaret. Başka bir anlatımla, yapılması zorunlu teknik bir düzenleme "KDV zammı" gibi algılandı. Ancak önemli bir notu gözden kaçırmamak gerek. Engellilerin otomobil alımlarındaki %18'lik KDV aynen geçerlidir. Gelirler idaresi Başkanlığı'ndan da bu konuda yeni bir açıklama yapılmamıştır. Bu konuda herhangi bir istisna söz konusu değildir. Konunun takipçisi olarak Yaşadıkça'nın girişimleri ile gazetelerde yer alan "ENGELLİLERE KDV ŞOKU" başlıklı yanlış ve gerçeği yansıtmayan haberlerin düzeltilmesi için girişimlerde bulunduk...Ve ilk doğru haber Hürriyet'te yayınlandı. Sakat işçi ve memura gelir vergisi avantajı SAKATLIK derecelerine göre, işçi ve memurlara uygulanacak "sakatlık indirimi" tutarı belli oldu. Buna göre, 1 Ocak 2008 tarihinden itibaren; - Birinci derece sakatlara 600 YTL - İkinci derece sakatlara 300 YTL - Üçüncü derece sakatlara 150 YTL "sakatlık indirimi" uygulanacak. Sigortalı bir işçinin, brüt ücretinin yüzde 15’i oranındaki sigorta primi ve işsizlik sigortası primi ile asgari ücretin brüt tutarının yarısının, "asgari geçim indirimi" olarak, ücretin brüt tutarından düşülerek, gelir vergisi hesaplandığını da göz önüne aldığımızda, birinci derece sakat bekar bir işçi, yaklaşık 1.060 YTL’ye kadar olan ücreti için gelir vergisi ödemeyecek. Bu tutar, ikinci derece sakatlarda yaklaşık 710, üçüncü derece sakatlarda ise yaklaşık 550 YTL oluyor. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() ..serkan..
------Üye BilgileriFormkolik Üye ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Üye ID: 42 Kayıt tarihi 11 Kasım 2007, 01:08:54 Nerden: Mesaj Sayısı: 408 ![]() ![]() ![]() Durumum: ![]() ![]() « Yanıtla #2 : 05 Ocak 2008, 01:49:59 » ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Eyvallah arkadaş...
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() NadirDipi
Administrator Ahmet Kardeşim öncelikle seni kutluyorum.Bir haberin ne kadar yanlış oldu konusunda gerekli araştırmayı yapmışsın vede ısrarla çıkan bir haberin ne kadar yanlış oldugunun üstüne basa basa vurgulamışsın vede yanlış bağdat tan dönmüş. Senin gibi araştırmacı ve gerçeği tam olarak bulun bir arkadaşımız olduğundan çok mutluyum senin engin araştırma ve paylaşımcı girişimlerin sayesinde sitemiz bir çok gerçek olaya tanıklık edecektir.Emeklerin ve paylaşımların için şahsım adına sana çok ama çok tşk ederim.Hep birlikte daha nice paylaşımlara kardeşim. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() nacy
Ziyaretçi Durumum: ![]() ![]() « Yanıtla #8 : 06 Ocak 2008, 23:15:00 » ![]() gerçekten çok bilgilendim kendi adımaaa teşekkürler yüregine saglıkkkemegine saglık |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() ------Üye BilgileriFormkolik Üye
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Üye ID: 42 Kayıt tarihi 11 Kasım 2007, 01:08:54 Nerden: Mesaj Sayısı: 408 ![]() ![]() ![]() Durumum: ![]() ![]() « Yanıtla #9 : 06 Ocak 2008, 23:27:26 » ![]() artık araştırmacı gazeteci AHMET ERMİŞ doru yalansız dolansı |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() Yöneticinin teşekkür mesajı neden olduğu gibi kopyalanmadı, onu öğrenebilir miyim acaba? (:
Ya da sorun değil, boşverin... (: |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|