![]() |
#1 |
![]() ![]() Namaz Dertleri Bitmiyor! Okulun damında namaz kılınmasının suç kabul edilmemesi DHA'yı, Eğitim-Sen ve Radikal'i çok üzmüş! Okulun damında namaz kılınmasının suç kabul edilmemesi Doğan Haber Ajansı, Eğitim-Sen ve Radikal'i çok üzmüş! Özgürlükçü medya organımız namaz kılınmasının suç kabul edilmemesi şeklindeki bu vahim tehlikeyi teşhire devam ediyor! DHA muhabirleri bu haberlerin peşinde yorulmak bilmez bir efor sarf ederken, sendikal mücadele ayağı ise "laik eğitim"in yılmaz savunucusu Eğitim-Sen tarafından karşılanıyor. Geriye Radikal'in bitmeyen derdini okurlarına ulaştırması kalıyor. İşte Radikal'in DHA'ya dayanarak yaptığı haber: Okul damında namazda suçlu bulunamadı Adana Milli Eğitim Müdürlüğü müfettişleri Fatih Terim Lisesi çatısında öğrencilerin kıldığı namaz için 'işlem yapmaya gerek yok' dedi. Fatih Terim Lisesi damında saf tutarak namaz kılan öğrencilerle ilgili soruşturmada müfettişler kimseyi suçlu bulmadı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü müfettişleri, herhangi bir işlem yapmaya gerek olmadığına karar verirken, Eğitim-Sen Adana Şube Başkanı Güven Boğa, okul yöneticilerine ceza verilmemesinin düşündürücü olduğunu söyledi. 2003 yılında Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim tarafından yaptırılıp, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eğitime açtığı, sabahçı ve öğlenci olmak üzere çift devre öğretim verilen 14 derslikli lisede, geçen yıl haziran ayında teneffüs zili çalmadan önce dama çıkan erkek öğrenciler, imamlık yapan bir öğrencinin arkasında saf tutarak namaz kılarken görüntülenmişti. Öğrencilerin, daha sonra üzerinde namaz kıldıkları seccadeleri okul damında kutuların içine koymaları da kameralara yansımıştı. Okul damındaki namaz görüntülerinin gazete ve televizyonlarda yayınlanmasının üzerine İl Milli Eğitim Müdürlüğü Müfettişi Yaşar Eker ve İl Milli Eğitim Yardımcısı Muhammet Kabacık soruşturma için görevlendirilmişti. Tamamlanan soruşturmanın ardından, damında namaz kılınan okulun yönetici ve öğretmenlerine ceza verilmesine gerek olmadığına karar verildi. Raporda öğrencilerin damda, okul yöneticisi ve öğretmenlerinin bilgisi dışında namaz kıldıkları gerekçesiyle, herhangi bir işlem yapmaya gerek duyulmadığı belirtildi. Ayrıca okul damında namaza devam edilmemesi için okul yöneticilerine uyarı yazısı gönderilmesi de kararlaştırıldı. -OKULDA NAMAZ, LAİK EĞİTİMİ ZEDELER- Eğitim-Sen Adana Şube Başkanı Güven Boğa ise, Fatih Terim Lisesi yöneticilerinin okul damında kılınan namazdan haberlerinin olmamasının mümkün olmadığını savundu. Okullarda yapılan ibadetin laik eğitime zarar vereceğini belirten Boğa, "Okul içinde bir yeri ibadete açmak suç teşkil ediyor. Yönetmeliklere göre buna izin veren idarecilerin ceza alması gerekirdi. O dönemde her gün tekrarlandığı bilgisini aldığımız namazı, okul idaresinin bilmemesi mümkün değil. Ayrıca okul idaresi bunu bilmek zorunda. Öğrencilere ceza vermek zaten olmaz. Ancak çocuklara okul içinde böyle bir şeye izin verilmemeliydi. Kimse, kimsenin ibadetine kesinlikle karışamaz. Ancak okul, bir eğitim kurumudur. Eğitim kurumları içinde hangi din veya mezhebe bağlı olursa olsun yapılan ibadet, laik eğitimi zedeler" dedi. habervakti
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() O düşman oldukları namaz birgün onların boyunlarına dolanacak belki de haberleri yok.
günümüzde okulların hali malum. ben şahsen bizim yakınımızdaki lisenin yanından geçmeye bile çekiniyorum. bir takım iğrenç, ahlaksızca manzaralarla karşılaşabileceğimi düşünüerek.. ama gel gelelim, eline kağıdı kalemi almış kendisine gazeteci denen bazı kişiler kalkmış, yangına tabir-i caizse körükle gitmeye devam ediyor. ben hakikaten anlamakta güçlük çekiyorum. sen bir genci namazdan alıkoyarsan, ahlaki davranışlarını çöküntüye uğratırsan bu toplumun hali ne olacak. kartelmedyası bunu hep yapıyor. zaten onun zihniyeti, görevi bu. bizim yapmamız gereken ise, bu gruba hiç bir şekilde destek vermemektir. kendi adıma bunu ben yapıyorum. Allah yardımcımız olsun.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Bu haber en çok acaba ben gavur ülkesinde mi yaşıyorum diye düşündürüyor. Ben de lisede okuyorum ve okulda namaz kılmamı engelliyorlar. Eğer bu ülkede din ve vicdan özgürlüğü varsa- lafta var- okullarda ibadethane olmasında bir sakınca yok. Ne olur yani bir mescit yapılsa? Çok mu zor? Yoksa liseli halimizle ülkeye şeriat mı getireceğiz? Onu da geçtim namaz kılan her insan şeriatçi midir? Nedir bu korku? Bu cevapsız sorular uzar gider böyle..;)
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Gerici yobazlar. Tek dişi kalmış Avrupa medeniyetini bu güzel ülkenin insanına gelişmişlik diye yutturdular. Yetmedi kalkıp dinini yaşayana engel oldular. Ama suç onlarda değil. Bunların her dediğini kabul eden , her emrine boyun eğen bizde. sen öyle herşeye sessiz kalırsan , itiraz etmezsen böyle tepene çıkarlar. Sonra da sanki adi bir suç işliyormuşsun gibi çıkıp damda namaz kılarsın. Bugüne kadar din özgürlüğü için elimizden geleni yapacağız diyipte hiçbir adım atmayan tüm hükümetlere lanet olsun.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() namaz namaz ahh namazz
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() İnsanlar bir ara zorunlu din dersi kaldırılsınmı, kaldırılmasınmı diye bir polimik,e girmişti işte zorunlu din dersi istemeyenlerin korktuğu tablo bu, ALLAH c.c bizleri bu gençler gibi nesile emanet etsin...
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
![]() Alıntı:
Ne din dersi kardeş . Din dersi diye birşey yok zaten. Din kültürü ve ahlak bilgisi dersi var. İslam dini kadar diğer dinlerde anlatılıyor bu derslerde . Müfredata kalsa İslam diniyle alakalı pek birşey anlatılmayacak ta sağolsun bazı hocalar müfredatın dışına çıkıp çocuklara anlatıyor biraz. Zorunlu derslerin kaldırılmasını isteyenlaer Alevi vatandaşlar değil bence misyonerler ve AB . |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
![]() Alıntı:
Yani sen bunu belirtmesen kimse anlamıyacaktı bunu öyele değilmi, bir sen akıllısın bu forum,da neyin muhalefetini yapıyorsun kardeşim, amacın ney ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() http://www.vtunnel.com/index.php/101...b2608e04615272
Prof.Dr. Necmettin ERBAKAN bu konu hakkında laikliğin gerçek tanımını yapıyor. Herkesin Başından sonuna kadar izlemesi gerekir. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|