![]() |
#1 |
![]() ![]() Bir gün misafirimiz Muhterem Hocamıza “Nasılsınız?” diye sorunca, onun cevabı şöyle olmuştur: Ne diyeyim ki, bari ben de seleflerim gibi cevap vereyim: Bir ayağı çukurda olmasına rağmen, öbür tarafa nasıl gideceğini, devrilerek mi yoksa meleklerin kanatlarında uçarak mı öteye geçeceğini, kabirde Münker-Nekir’in suallerine karşılık ne diyeceğini, mizanda sevap kefesinin mi yoksa seyyiatının mı ağır geleceğini, “Hadi yürü!” hitabını duyduğu zaman Cennet’e mi sevk edileceğini, Allah korusun Cehennem’e mi sürükleneceğini…bilmeyen bir insanın nasıl olması beklenirse, işte ben de öyleyim! İbretlik Hatıralar’dan
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Alimle Cahil arasındaki fark!
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Ben 'iyiyim' diyorum diye cahil mi oluyorum bu durumda
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Dünya zaviyesinden bakınca cahil mi olunuyor
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() merve soruların çok hoş
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Hamd olsun demek yeter merve...
bu kadar uzun bir cevap vermesende olur... ama iyiykende kötü demen güzel olmaz... hamd olsun iyiyim cuk oturur... |
|
![]() |
![]() |
#8 |
![]() İlmi olsa da ilmiyle amel etmemiş oluyor.Vuku bulmamış ilminde bilmemeden farkı yok.Sonuçta cahil de bilmiyor yapıyor biz biliyoruz da yapıyoruz.Aslında çağımızın sorunu bu bilgiye kolayca ulaşılabiliyor ve hemen herkes biliyor.Ama uygulayan yok.Sorunda burada.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() Yavuz kardeşimin dediği gibi hamd olsun desem, hangi zaviyeden bakmış oluyorum
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|