AK Gençliğin Buluşma Noktası
Yeni Şafak , Akit ve Milat "Yeni Şafak" ve "Vakit" Gazetesi köşe yazıları / Vakit'ten Hafızalardan Silinmeyen Habercilik Başarıları..

Stil
Seçenekler

Alt 03-25-2008, 16:53   #1
Kullanıcı Adı
CeVHeR
Standart Ne ayaksın sen?
Herkes hukuka güvensin, güvensin de, 'hukuk' herkese güvenmiyor; mesele orda.

"Hukuka güvenilsin…"

Elbette hukuka güvenilecek. Meşruiyet için şarttır bu. Lakin evrensel hukuk yasaları…

"Hukuka güvenilsin…"

Anladık ağam, anladık paşam: Hukuka güvenilecek. Zaten hukuka güvenilmeyecek de neye güvenilecek? Deli misin sen?

Gelgelelim, hukukun siyasallaştırılması konusunda…

"Hukuka güvenilsin…"

Bak, hâlâ aynı şeyi söylüyor!

Kardeşim senin aklından zorun mu var? Biz başka bir şey mi söylüyoruz sanki?

Hukuka güvenilsin tabii. Güveniyoruz da. Ama yargıyla ilgili tartışmalarda dile getirilen eleştirilerin…

"Hukuka güvenilsin…"

Nedir bu telaş? Yangından mal mı kaçırıyorsun? Besbelli ki, yapmayı tasarladığın bir şeye hukuki kisve yerleştirmenin telaşı içindesin.

Bu çıkarsama doğru değilse eğer, neden ikide bir lafımızı bölüyorsun?

"Hukuka güvenilsin…"

Ne zaman eleştiri getirmeye çalışsak hep bu 'martavalı' okuyorsun. 'Hukuk' musun sen, kendini ne sanıyorsun?

Bak tekrar ediyorum, iyi dinle:

Bizim hukukla hiçbir sorunumuz olamaz. Sorunumuz, hukukla 'sorunlu' olanlarla.

N'olur şunu anla artık: 'Güven' sorunumuz seninle. Sadece senin hakkında tereddütlerimiz.

Çünkü…

"Hukuka güvenilsin…"

E yetti be! Kendini 'hukuk'un yerine koymayı hangi hukuka dayandırıyorsun?

Biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak anayasal hukuka, demokratik hukuka, evrensel hukuka sonuna kadar tabi olmakla mükellefiz.

Sen kimsin? Ne ayaksın? Nasıl bir "hukuk"sun sen?

Neden bize güvenmiyorsun? Neden ayrım gözetmeksizin herkesi hukuka tabi tutmuyor, çifte standart uyguluyorsun?

"Hukuka güvenilsin…"

Anlaşıldı. Seninle konuşmak, sana dert anlatmak mümkün değil. Biz ne dersek diyelim, sen hep aynı şeyi söyleyeceksin! Bırak da, hukuki hakkımızı kullanıp bari içimizi dökelim:

Hukuk hiçbir zaman niyet okumaya, müneccimlik yapmaya kalkışmaz. İdeolojik ve siyasi mülahazalarla millet iradesine ipotek koymaz.

"Hukuka güvenilsin…"

Böyle zamanlarda hep bu nakaratı terennüm ediyorsun ama, millet iradesine dayalı meşru iktidarlarla, gayri meşru mücadele edenlere gelince, bakıyorum da suspus kesiliyorsun.

Hukukun üstünlüğü yerine, bazı zümrelerin üstünlüğünü gözetmiyorsan, bir kez de, demokrasiye karşı kalkışanları 'odaktan' görsene!

Bunca yıldır, onca antidemokratik kalkışmayı görmedin mi yoksa? Gözünün "odak" noktasında 'vesayet' perdesi mi var?

"Hukuka güvenilsin…"

Parti kapatabilmek için, zamanda yolculuk yaparak, söz konusu 'eylemine' engel teşkil eden yasaları iptal edersen, vesayet rejiminden brifing almak için tıpış tıpış koşarsan, darbe planlayanları kovuşturacağın yerde, darbe planlarını açıklayan bir dergiyi kovuşturursan, savunanların bile "yanlış yaptık" şeklinde hayıflandığı 367 garabetine imza atarsan sen kendine güvenmiyorsun demektir.

Hukuka güvenilsin, demeden önce, sen kendine güvenmelisin.

"Sizi buraya tıkan irade böyle istiyor…" diyerek Başbakan asan 27 Mayıs'ları, aradan 47 yıl geçtiği halde hâlâ 'bayram' telakki edersen kendine güvendiğine nasıl inanabiliriz ki?!

"Hukuka güvenilsin…"

Binlerce kez söyledik, yine de söyleyelim –bir kez daha:

Hukuka güveniyoruz. Lakin, senin 'hukuk' dediğin bize, yani halka ne zaman güvenecek?

Doğrusunu istersen, halka güvenmemekle sen asıl kendine güvenmiyorsun.

Kendine güvenseydin, apaçık şekilde "rüşvet aldım" diyenlere karşı bu kadar susar mıydın?

Madem "hukuka güvenilsin" diyorsun, "Savcı ve hakimleri hizaya getirmek için" sağa sola bomba attırdığını söyleyenler hakkında niçin kendine güvenip de 'hukuki' işlem yaptırmadın?

İşin aslı ne biliyor musun?

Sen hiçbir zaman evrensel normlarda 'hukuk' olmadın. Hiçbir zaman tarafsız bir hakem…

"Hukuka güvenilsin…"

Hay seni de, sana güveneni de….çok seviyorum!

Salih TUNA / YENİ ŞAFAK 25/03/2008

Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 03-25-2008, 16:59   #2
Kullanıcı Adı
Beritan
Standart Ne ayaksın sen?
evet kukuka güvenilsin ama gerçek adaletli hukuka
insanların kendini tatmin etmek için dedikleri şeyleri kukuk altında yapmaları ne kadar doğru olduğunu düşünümek lazım
ben bu zamandaki hukuka yani adalete güvenmiyorum
çok güzel anlatmış yazan
Beritan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-25-2008, 17:08   #3
Kullanıcı Adı
CeVHeR
Standart Ne ayaksın sen?
Ben teşekkür ederim...

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)