AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 06-02-2009, 19:58   #1
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Standart 'Ne Mutlu Türküm' Rencide Edici

AKP'li Vekil Arslan: Dağlara yazılan, 'Ne Mutlu Türküm Diyene' gibi sözler orada yaşayan halkın duygularını rencide ediyor

Dağlara yazılan, 'Ne Mutlu Türküm Diyene' gibi sözler orada yaşayan halkın duygularını rencide ediyor. Onlara, 'Siz Kürt değil Türksünüz ve Türk olmaktan gurur duymalısınız' deniyor. Bu sözlerime karşı çıkanlara, "Niye İzmir'in, Trakya'nın dağlarında yok da Güneydoğu'nun dağlarında var' diye sordum. Yine Kürtçe köy isimlerinin değiştirilmesi yanlıştı. Bulgaristan'da Türkçe isimlerin değiştirilmesi ne kadar yanlışsa, Güneydoğu'da Kürtçe isimlerin değiştirilmesi de o kadar yanlıştır. Madem kardeşlikten bahsediyoruz öyleyse bu iyileştirici, rehabilite edici tedbirlerin alınması lazım."

Hükümetin Kürt sorunu ile ilgili politikalarında etkili olan AKP Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslan, Kürdistan Haber Ajansı'na önemli açıklamalarda bulundu.

Arslan, "Sayın Başbakanın DTP lideri Sayın Ahmet Türk'le en kısa sürede görüşeceğine inanıyorum. Zaten daha önce de görüşecekti. Fakat tam o sırada 10 erin şehit olması o görüşmeyi engelledi" dedi.

Kürt halkı da yoruldu büyük bedeller ödedi

Kuzey Irak'ta bir süre önce faaliyete giren Kürdistan Haber Ajansına konuşan AKP Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslan, Kürt sorunu, DTP, CHP, Ergenekon ve Kürt sorununun çözümü konusunda AKP'nin atacağı adımlar konusunda çarpıcı açıklamalar yaptı.

KÜRT HALKI DA YORULDU

AKP'li İhsan Arslan, Kürt sorununun çözümü için devlet kurumları arasında mutabakat oluştuğunu, hem Kürt hem de Türk kamuoyunun çözümden yana olduğunu belirterek, çözüm yönünde geri dönüşü olmayan bir sürecin başladığını söyledi. Kürt sorununda taraflar arasında sanki çözüm "olmazsa olmaz" noktasına gelindiğini söyleyen Arslan, "Çünkü, hem Türkiye, hem Kürt muhalefeti tüm gücünü kullandı ve başka bir şey olmayacağı kanaatine vardı. Hatta kamuoyu da artık kan dökülmesin, şehitler gelmesin ve mutlaka bu sorun çözülsün noktasında. Kürt halkı da yoruldu. Çünkü 30 yıldır çok büyük bedel ödediler. Öyle bir noktaya gelindi ki Kürt sorunundan kaynaklı sıkıntılar bütün Türkiye halkını rahatsız etmeye ve hepsinin yaşamını olumsuz etkilemeye başladı. İşin olumlu yanı insanlar artık bu sorunun çözülmesi gerektiği hususunda hemfikir. İşte esas iyi olan da bu, fırsat da bu. Bir fırsat daha, Türkiye'de kurumlar bu sorunu çözme noktasında açık bir mutabakat içindedirler"dedi.

Ne Mutlu Türk'üm Diyene Kürtleri rencide ediyor

Kürt sorununun çözümü konusunda matabakat içinde olan kurumları, Cumhurbaşkanlığı, Başbakan, Genelkurmay, medya ve sermaye olarak gösteren AKP'li Arslan, "Onun için ben geri dönüşü olmayan bir noktada olduğumuzu ve bu gidişatın da Kürt sorununun çözümü doğrultusunda devam ettiği kanaatindeyim. Çok boyutları, çok tarafları, çok dengeleri olan bir sorundur. Ama belli bir süre bu süreç iyi yönetilirse inşallah geçmişte yaşadığımız acıları bir daha yaşamayız"dedi. Arslan, şöyle konuştu:

"Dediğim gibi çok boyutlu, çok yönlü bir olaydır ve günü birlik çözülme şansı yok. Kimse sizin sorunuza cevaben birinci madde, ikinci madde, üçüncü madde böyle böyle tedbirler alınacak ve bu iş çözülecek deme şansına ve gücüne sahip değildir. Böyle programlar olsa bile zamanı gelmeden açıklanması işin tabiatına aykırıdır. Bugün sorunun çözümü için mutabakat aranır, bazen taviz verilir, bazen alınır. Bunların hepsi bir anda olmaz. Hiç kimse, 'Hükümetin bu konuda bir programı yok' demesin. Hükümet her türlü diyalog ve çalışma içinde, gereken tedbirleri alma gayreti içerisindedir. Dağlara yazılan, 'Ne Mutlu Türküm Diyene' gibi sözler orada yaşayan halkın duygularını rencide ediyor. Onlara, 'Siz Kürt değil Türksünüz ve Türk olmaktan gurur duymalısınız' deniyor. Bu sözlerime karşı çıkanlara, "Niye İzmir'in, Trakya'nın dağlarında yok da Güneydoğu'nun dağlarında var' diye sordum. Yine Kürtçe köy isimlerinin değiştirilmesi yanlıştı. Bulgaristan'da Türkçe isimlerin değiştirilmesi ne kadar yanlışsa, Güneydoğu'da Kürtçe isimlerin değiştirilmesi de o kadar yanlıştır. Madem kardeşlikten bahsediyoruz öyleyse bu iyileştirici, rehabilite edici tedbirlerin alınması lazım."

Kimse keyfinden dağa çıkmadı

AKP Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslan, bugün sayısı 50-60 bine varan insan kaybı olduğunu ve bugün dağlarda sayısı 4-5 bini bulan silahlı bir güç olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu

"Bunların hiç biri keyiften dağa çıkmadı, hala da keyif aldıklarını sanmıyorum. Ama bunların dağdan inmesini temin edici önlemler almak gerekiyor. İnmenin makul gerekçelerini oluşturmamız gerekiyor. Türkiye açısından da böyledir. Eğer bir uzlaşma, barışma, yeni bir dönem yaratma niyeti varsa Türk kamuoyunun da, Türk kurumlarının da duygularının, hassasiyetlerinin rencide edilmemesi gerekiyor. Herkes kendi evindeki yangını hissediyor. Şehit erler buraya geldikçe batıdaki kamuoyumuz rahatsız oluyor. PKK'lı gençler öldürülünce onların da anaları, babaları, akrabaları rahatsız oluyor. Sonuç itibariyle geldiğimiz nokta önemli, herkes artık bu soruna bir çözüm bulunması gerektiği hususunda hemfikir"

PKK, süresiz ateşi kesmeli

PKK'nın 15 Temmuz'a kadar uzattığını açıkladığı eylemsizlik kararı ile ilgili de konuşan AKP'li İhsan Arslan, bu konuda şunları söyledi:

"PKK'nın böyle ateşkesi vadelere bağlaması yanlıştır. Sürecin çok iyi gittiğini görmeli, kayıtsız ve şartsız ateşi durdurmalıdır. Ben silahı hemen bıraksın demiyorum. İki tarafı da düşünmek, empati yapmak lazım. O gençler dağa boşa çıkmadıkları düşüncesindeler. Doğruluğu ya da yanlışlığı tartışılır ama madem o psikoloji içindeler ona göre değerlendirmek lazım. Mademki Türk tarafı çözmek için her fırsatta irade beyanında bulunuyor, o zaman PKK'nın da, 'Ben bu fırsatı tanımalıyım, bila kaydu şart ateşi kesiyorum' demesi lazım. Süresiz ateşi kesmeli ki burası da rahat çalışsın. Türkiye büyük devlettir. Bir milyon ordumuz var, korucularımız var, sivil güçlerimiz var. Allah muhafaza bir 30 yıl daha sürerse 50 bin PKK'lı ölür, üç beş bin de asker ölür ama hepimiz zarar görürüz. PKK'nın da şunu çok iyi hesap ettiği kanaatindeyim, silahlı mücadeleyle alabileceği azami noktaya gelmiştir. Bundan öte silahla yapacağı bir şey yoktur"dedi.

CHP'siz köklü çözümler gerçekleştiremez

Kürt sorununun çözümü konusunda CHP lideri Deniz Baykal'ın tavrını da değerlendiren Arslan, şöyle dedi:

"Her şeye rağmen sayın Baykal'ın sorunu çözümü ile ilgili af beyanını ifade etmesini takdirle karşılıyorum. Ama geç kalmışlığın telaşından yarışmacı bir mantıkla atağa geçti. Bugüne kadar ne o vakayı kabul ediyordu, ne mazlumiyetten bahsediyordu. Aftan bahsedenler için hain lafını kullanıyordu. CHP'siz köklü çözümler gerçekleştirilemez, CHP önemli bir aktördür. Gerçek de onun dediği gibidir, silahlar susmadan af olmaz. Bence bu sorun afsız da çözülür. Çünkü affetmek birini haklı ve güçlü, birini zayıf ve haksız gösteriyor. Kimin kimi affedeceği sorusu da çok önemlidir."

Sorunu Türkler çözecek

AKP Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslan, DTP'yi önemsediğini, legal siyasi bir kurum olduğunu ve Türkiye partisi olduğunu hissetmesi gerektiğini kaydederek, "Kürt partisi olma rolünden de uzaklaşmalıdır. Bu sorunu Kürtler değil, Türkler çözecektir. Çünkü çoğunluğun iradesi olmadan çözüm yönünde adım atmak mümkün değildir. DTP tamamen PKK'nın veya başka birilerinin güdümünde siyaset yapmamalı, kendi inisiyatif almalı. DTP inisiyatif aldıkça taraf olarak kendisiyle konuşulabilir. Yoksa Avrupa'dan, dağdan, şuradan buradan birilerinin sözcülüğünü yapacaksa onunla masaya oturmanın bir anlamı olmaz"dedi.

Erdoğan - Türk görüşmesini 10 askerin Şehit olması engelledi
DTP lideri Ahmet Türk'ün Başbakan'dan randevu talep etmesi ile ilgili olarak İhsan Arslan, şöyle konuştu:

"Başbakanımız halkın oylarıyla parlamentoya gelmiş bir partiyle görüşmemezlik yapmaz. Geçmişte de yapmadı esasında. Ama şu var, DTP'nin terörü kınamasını hep istedi. DTP ise bunu PKK'yı kınamak olarak algıladı ve bu gücü gösteremedi. Ama DTP'nin terör ve şiddeti kınaması gerekirdi. Kınamayınca konuşmanın da bir anlamı olmuyor. Sayın Başbakanın DTP lideri Sayın Ahmet Türk'le en kısa sürede görüşeceğine inanıyorum. Zaten daha önce de görüşecekti. Fakat tam o sırada 10 erin şehit olması o görüşmeyi engelledi"

Arslan, Doğan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın Türk ile görüşmesine karar vermesinin ardından 29 Nisan 2009 tarihinde Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin askeri zırhlı araca yönelik bombalı saldırısında 9 asekin şehit olması ve aynı gün Hakkari'de yine 1 erin şehit olmasının ertelettiğini söyledi.

(Milliyet)

Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 06-02-2009, 20:37   #2
Kullanıcı Adı
Red_Neck
Daha bu sözün anlamını bilmeyen Kürtler...Kendilerine: " Biz ezilmiş halkız." diyorlar. (!)

Atatürk: "Ne mutlu Türk ırkından olana." dememiştir.Atatürk'e göre kendini Türk hisseden herkes Türk'tür.Bu yüzden Türk'üm diyebiliyorsan ne mutlu sana.Atatürk milliyetçiliği kendi milletini yüceltirken diğer milletlere saygısızlık etmez.

Konu Red_Neck tarafından (06-02-2009 Saat 20:45 ) değiştirilmiştir..
Red_Neck isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-02-2009, 20:41   #3
Kullanıcı Adı
Sevban
Kürtler ezilmiş halk değildir...! Çok şükür bugüne kadar bir eziklik hissetmedim,hissetmedik sadece kendini kürtlerin savunucusu zanneden insanlar yüzünden, olayın bu boyutlara taşındığını düşünüyorum...! Bizler hiçbir zaman ayrılıkçı olmadık... (Kendi düşüncem..)
Sevban isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-02-2009, 20:42   #4
Kullanıcı Adı
Red_Neck
Kürdistan'ı kurmak isteyen Kürtler'den bahsediyorum.Kendilerine yok ezilmiş halk yok şu yok bu diye tanımlama yaparak kendilerini acındırıyorlar."Kürdistan" diye tutturmuşlar.Bu ayrımcılığı yapan kendileri zaten.

Konu Red_Neck tarafından (06-02-2009 Saat 20:44 ) değiştirilmiştir..
Alt 06-02-2009, 21:25   #5
Kullanıcı Adı
Tarantula_
Afedersiniz ama bırakalımda o yazıdan dolayı eziliyorsa ezilsinler...!

Biz o yazıları yazmak için kaç tane şehit verdik? Kaç ailenin evine ateş düştü?

Şimdi kalkmış böyle şeyleri irdeliyoruz. Şaşırtıcı...

Andımız hadi neyse ama bu yazıdan rahatsız olmak eee bırakında o kadarda olsun be kardeşim...

''Türkiye Cumhuriyeti'' ayıp ama...

Bu kadar da olmaz ki...

Ne yapalım yani ezilmeyin diye toprakdamı verelim...(!)

Bu işin sonu oraya gidiyor. Bu gün yazı rencide etti öbürsü gün bayrak rahatsız etti kaldırın, ondan sonra burası niye Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde biz çok kötü oluyoruz geceleri uykumu kaçıyor burası kürdistan olsun (!) Yok ya....
Alt 06-02-2009, 21:26   #6
Kullanıcı Adı
Red_Neck
Yakında ülkemiz Türkiyeliler Cumhuriyeti olursa hiç şaşırmayacağım.
Alt 06-02-2009, 21:30   #7
Kullanıcı Adı
Eşref
Osmanlı'nın her karış toprağında çalan devlet marşındaki "Türk Devleti Sen Çok Yaşa" sözünden kimse rahatsız olmadı da şimdi "Ne mutlu Türk'üm diyene" sözünden mi rahatsız oluyorlar?

Ak Partili vekilin düşüncelerine hiçbir şekilde katılmıyorum. Ne Osmanlı ırkçılık yaptı ne de Türkiye. Bu topraklar 1299'dan beri Türk sözüyle inliyor. Bundan sonrada inlemeye devam edecektir. Bizim Türkçülük anlayışımızın ırkçı bir tabir olmadığını da hepimiz iyi biliyoruz.
Eşref isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-02-2009, 21:38   #8
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Alıntı:
KaraEsref Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Osmanlı'nın her karış toprağında çalan devlet marşındaki "Türk Devleti Sen Çok Yaşa" sözünden kimse rahatsız olmadı da şimdi "Ne mutlu Türk'üm diyene" sözünden mi rahatsız oluyorlar?

Ak Partili vekilin düşüncelerine hiçbir şekilde katılmıyorum. Ne Osmanlı ırkçılık yaptı ne de Türkiye. Bu topraklar 1299'dan beri Türk sözüyle inliyor. Bundan sonrada inlemeye devam edecektir. Bizim Türkçülük anlayışımızın ırkçı bir tabir olmadığını da hepimiz iyi biliyoruz.
Son nokta niteliğinde bir yazı yazmışın Allah razı olsun kardeşim.....
Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-02-2009, 21:46   #9
Kullanıcı Adı
Red_Neck
Alıntı:
KaraEsref Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Beğeni nasıl yapılıyor bilmiyorum ama (+)

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)