AK Gençliğin Buluşma Noktası
Sanatçılar (Ak Parti Forum) Sanatçılar ile ilgili paylaşımlar..

Stil
Seçenekler

Alt 10-17-2009, 02:43   #1
Kullanıcı Adı
akhero
Standart NECDET KAYA ile TANIŞMAYAN VAR MI!
NECDET KAYA
HAKKINDA BİLGİ

2004 yılında TRT’nin kuruma sanatçı kazandırmak için düzenlediği Türk Halk Müziği Ses yarışmasında Türkiye birincisi olan Necdet Kaya, TRT sanatçısı olmadan profesyonel müzik yaşamına devam etmeye karar verdi. 2007’de müzik marketlere sunulan ilk albümü ”Yar İmiş Meğer” ile müzik yaşamına başarılı bir giriş yapan Necdet Kaya 2007’den bugüne başta TRT olmak üzere müzik ve medya sektörünün özellikle sanatçıların yoğun ilgi ve desteğini kazanarak sesine, yorumuna ve kişiliğine olan bu takdirle birlikte halkımızın gönlünde özel bir yer edinmeye başarıyor.

İ.T.Ü Türk Musikisi Devlet Konservatuarı’nda da müzik eğitimine devam eden Necdet Kaya, çok geniş bir derya olan ve derinlik içeren Türk Halk Müziğimizi yöresel özellikleri, tavır ve farklılıklarını akademik olarak da özümseyerek kültürümüze hizmet etmeyi amaçlıyor.

Necdet Kaya, canlı performansı ile sahnesinde ve konserlerinde türkü severlerin yoğun ilgisi ile karşılaşıyor. Türkü repertuarı çok geniş olan Necdet Kaya, Bütün yörelerin en sevilen türkülerini özüne uygun şekilde okuyor ve özellikle okuması zor olan bozlak ve uzun havalarda da başarılı performansı, ses rengi ve yorumu ile takdir topluyor.

“çok seviyorum onu”/Belkıs AKKALE … “çok güzel sesi var, bayıldım”/Seda SAYAN … “halk müziğinde yeni bir nefes, sahnesini de izlemeye gittim, çok başarılı bir ses”/Metin ŞENTÜRK … “hem çok güzel söylüyor, hem çok hoş bir figür, gençlerin onun gibi yaşıtlarından türküleri öğrenmeleri ve özümüzü özümsemeleri çok önemli… Türkülerin Tarkan’ı gibi”/Nükhet DURU … “sesi ve yorumu çok güzel”/Petek DİNÇÖZ … “haftada bir ya da en geç 10 günde bir konuk almak istiyorum çok güzel sesi var”/Şebnem KISAPARMAK ....

nette bulduklarımın bir kısmını sizlerle paylaşıyorum daha fazla ve güncel bilgi isteyenler;
www.necdetkaya.com

http://www.facebook.com/group.php?gid=38230670745&ref=search&sid=610437421 .2250412339..1

http://www.facebook.com/search/?q=ne...0254320?ref=ss

NECDET KAYA veeee GÖNÜL DAĞI (Kimse bukadar güzel okuyamadı bu türküyü)

NECDET KAYA-Üryan geldim (Bu dünyanın hesabını bizden isterlerrrr)

NECDET KAYA-Yarim Yarim+Bağa gel bostana gel (Süper yorumlamış)

NECDET KAYA-Ellerini Çekip Benden

veeee BU ŞEHİR GİRDAP GÜLÜM

NECDET KAYA-Beyaz Giyme-MUHTEŞEM YORUM

VE karadeniz türkülerinden süper bir potbori

GRİPMİŞ AMA yine de SÜPER OKUMUŞ-Var Git Ölüm-BOZLAK

[/quote]

akhero isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)