![]() |
#1 |
![]() Yıl 1947...
Üstad Necip Fazıl,bugün son derece popüler bir konu olan 'Türklüğe hakaretten' yargılanıyor.. Peki ama neden? Büyük Doğu Mecmuası'nın 30 Mayıs 1947 tarihli 65.sayısında,Rıza Tevfik'e ait ''Sultan Abdülhamid'in Ruhaniyetinden İstimdat'' başlıklı bir manzume yayınlamasından dolayı. Bakınız Necip Fazıl davayı her yönüyle değerlendirdiği savunmasında 'Türklüğe hakaret' iddiası karşısında ne diyor: ''Manzumede başıboş vehim ve hayal gözüyle,Türklüğe hakaret gibi görülebilecek mısralar şunlardır: -<<Şu nankör milletin bak günahına>> ... -<<Nerden çıktı bunca veled-i zina>> ... -<<Türkün ruhu zorla asi göründü Hem peygamberine,hem Allah'ına>> Millet,lugatte,bellibaşlı bir itikat,bir mefkure,bir dava,bir faaliyet etrafında toplanmış birlik insanların topluluk ismidir.Aslında da müslümanlara alemdir.Millet,kavim manasına gelmez.Geniş daire ismiyle evvela İslam milleti,sonra da Arap,Fars,Hind,Türk kavimleri vardır.Nitekim meşhur düsturdur: <<Elküfrü milletün vahide>>(Küfür tek bir millettir.) Nasıl ki esasta ve asılda,İslamiyet tek bir millettir;fakat dilimiz bu kelimeyi,yıllardan beri asli manasında inhiraf ettirmiş ve kavim manasına kullanmaya başlamış bulunuyor.Onu kavim manasına kullandığımız zaman da mutlaka başına bir (Türk) kelimesi ilave ediyoruz:Türk milleti veya Fransız,Alman,Arap,Acem milleti vesaire...Başına (Türk) kelimesi ilave edilmeden millet tabiri,asla Türk topluluğu manasına gelemez.Böyle olmasaydı <<Ah şu gazeteci milleti,esnaf milleti,polis milleti,şoför milleti,artist milleti>>diye bir takım zümreleri çerçeveyebilir miydik?On yaşında bir çocuğun bile en iptidai bedahet duygusuyla kestirebileceği gibi,başına (Türk) kelimesi ilave edilmedikçe millet tabiri,aynı gaye ve faaliyete sahip,küçüklü büyüklü,iyi ve kötü zümrelerden herbirine ıtlakı kabil bir isimdir.'Millet'in Türk topluluğunu ihata etmesi için,mutlaka 'Türk milleti' şeklinde kullanılması lazımdır.'' Evet Üstad böyle diyor ve sonra yukarıda yazılan mısraların savunmasını teker teker yapıyor.Ve onlardan yukarıda da arz ettiği gibi asla Türk milletinin kastedilmediğini sadece belli çevrelerin(Abdülhamid'e haksızlık yapan çevrelerin) kastedildiğini vurguluyor. Gelelim günümüze..301.madde de 'Türklüğün' yerine 'Türk milleti' yazılması için teklif verildi..Üstad 'türk' yazmadan asla Türk Milleti'nin kastedilemeyeceğini çok güzel anlatmış..Çünkü kendisinin yargılandığı nokta orası..Şimdi aynı mantıktan hareketle ters taraftan düşünerek diyebiliriz ki: 'Türklük',mücerret(uydurukçasıyla soyut) bir mefhum.İçi boş.Tamamen kavme dayalı belki..Oysa bu kelimenin hayat bulabilmesi için yanına mutlaka 'millet' kelimesi eklenmeli,neyi kasteddiği açıkça ortaya konulmalıdır.Hal böyleyken kafaları bulandırıp istediğine dava açmak hatta Üstad Necip Fazıl'ı bile bu noktada yargılamak olayın vehametini görmek açısından yeterlidir.Türklük ayrıştırıcı ve dar..dahası neyi kasteddiği belli değil..Oysa Türk Milleti beni de içine alan bir ideal etrafında toplanmış bir kitleyi ifade ediyor. AK PARTİ'nin yapmakta olduğu bu değişikliğe sonuna kadar destek veriyorum... <<<ÇiLe>>>
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() 301. ben daha öncede dedim ak parti 301.de samimi değil.Ama samimi AB düşüncelerinden dolayı bu tavizi veriyor.Peki niye şu çifte standart değil midir?Aynısının benzeri hemen her AB ülkesinde var.Neden biz?
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() o zaman Necip Fazıl'ı anlamayıp böyle bir sebepten dolayı yargılanmasını isteyen zihniyet bugünde buna benzer bir sebepten dolayı Ak Parti'yi yargılamak istiyor.sanıyorum ki 301.maddedeki ifade Türk milleti olsaydı ve Ak Parti bunu Türkçülük olarak degiştirmek isteseydi bundan ötürüde yargılanacaktıı
maksat üzüm yemek degil ki bagcıyı dövmek ... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
![]() Alıntı:
Söyleyecek çok sözüm var..Asıl çifte standart yakın tarihin içinde yatıyor..Kimin bu milletin özüne sadık kaldığını,kimin bu milleti yabancılaştırdığını söyleyeceğiz daha..SABREDİN!!! <<<ÇiLe>>> |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Kulaktan duymaymış ben belgesiz konuşmam bakalım görelim yurt dışıymış ailem hala İngilterede yaşıyor.Bne kardeşimle dedemlerde kalıyordum.Üniversitde hayat değişti.Şimdi belge:
Göster/ Gizle 301. Madde Üzerine Günümüzde,en çok tartışılan konulardan biri de(şu sıralar türban öne geçmiş olsa da) TCK'nın 301. maddesidir. TCK'nın 301.maddesi;Türklüğe,cumhuriyete,yargı organlarına ve diğer devlet organlarına(TBMM,ordu,emniyet v.s.) hakaret suçlarını ve bunları işleyenlere verilecek cezaları belirtmektedir.Bizim kanunlarımızda,bu suçları işleyenlere verilecek cezalar,altı ay ile üç yıl arasında hapistir.İşte meşhur 301.madde... Madde 301. (1) Türklüğü, Cumhuriyeti veya Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni alenen aşağılayan kişi, altı aydan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. (2) Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini, devletin yargı organlarını, askeri veya emniyet teşkilatını alenen aşağılayan kişi, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. (3) Türklüğü aşağılamanın yabancı bir ülkede bir Türk vatandaşı tarafından işlenmesi halinde, verilecek ceza üçte bir oranında artırılır. (4) Eleştiri amacıyla yapılan düşünce açıklamaları suç oluşturmaz.” Madde incelendiğinde eleştirmenin serbest ama aşağılamanın yasaklandığı anlaşılmaktadır. Ancak bazı kimseler eleştirmekle yetinmemekte;aşağılamak, hakaret etmek istemektedirler.Bu kervana,içimizdeki-öğrt.üyeleri derneği gn.sekreteri Suay Karaman'ın tabiriyle- bazı "Sefil Toplum Örgütleri" ve dönme-devşirme takımının yanısıra,Ermenistan cücesi de katılmış bulunuyor.İlginçtir ki; 301 tartışması da Ermeni gazeteci Hırant'ın öldürülmesi üzerine başlatıldı. Gûya bizi "terbiye(!) etmeyi" üstlenmiş bulunan AB ise,bu konuyu sürekli kaşımakta ve bu maddenin kaldırılması için ısrar etmektedir.Neymiş efendim;sivil toplummuş,demokratikleşme imiş,insan hakları imiş vs.Yani,bu maddeyi hepten kaldırın ki;cümbür cemaat,topyekûn bütün dünya Türklüğe ve onun devletine,askerine,meclisine,yargısına bilmemnesine ağız dolusu sövebilsinler. Bize bu konuda talkın veren AB'nin üyelerine bakalım şimdi... Alman Ceza Kanunu: 90. maddesi "Devlet başkanına hakaret", 90-a maddesi "Devlete ve sembollere hakaret", 90-b maddesi "Anayasal organlara hakaret" suçlarını düzenlemektedir. Suçlu bulunanlar,üç aydan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır." 2004 yılında 72, 2005 yılında 84 kişi için mahkûmiyet kararı verilmiştir. Avusturya Ceza Kanunu'nun 248. maddesi: "devlet ve onun sembollerini aşağılama" kenar başlığı taşımaktadır. Avusturya Cumhuriyeti'nin bayrağına, amblemlerine ve millî marşına hakaret, küçük düşürme ya da kötüleme eylemleri suç olarak düzenlenmiştir. Danimarka Ceza Kanunu’nun 110. maddesi: Bu madde, “Her kim bir milleti, devleti veya bayrak ya da alametlerini veya Birleşmiş Milletleri ya da Avrupa Parlamentosu'nu alenen aşağılarsa dört aya, eğer ağırlaştırıcı nedenler varsa iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.” şeklinde düzenlenmiştir. Fransa Basın Yasası'nın 30 ve 33. maddeleri, bizim 301. maddeye benzer içeriktedir. Fransa’da, ulusa hakaret yasalarla yasaklanmıştır. 30. madde, “Hiç kimse Fransız ulusunu, Fransız devlet kurumlarını aşağılayıcı yayın yapamaz.” şeklinde düzenlenmiştir. Yalnızca Fransız ulusunun değil, işgalci Fransızlarla işbirliği yapmış olan Cezayirlilerin aşağılanmasını yasaklayan bir hüküm de yürürlüktedir. Üstelik Fransa,fikir özgürlüğü adına(!),"Ermeni soykırımı yoktur" dedirtmemektedir. Keza,İsviçre de "Ermeni soykırımı diye birşey yoktur,olmamıştır" diyenleri mahkûm etmektedir. Hollanda,İspanya,İsveç,İngiltere,İtalya,Polonya da benzer şekilde kanunlar uygulamaktadırlar.Bunlardan birçok kişi mahkûm da olmuştur.Eeee...hani bunlar "fikir özgürlüğü" kapsamında idi?Türk'e sövmek serbest ama kendilerine gelince;bırakın sövmeyi,hafiften diş gıcırdatmaya,kaş çatmaya dahi tahammülleri bulunmamaktadır.Mesela: İtalya'da : 2001'de 31, 2002'de 22, 2003'te 5, 2004'te 28 kişi için mahkûmiyet kararı verilmiştir. Polonya’da: 2004’de 54, 2005’de 55 kişi için mahkûmiyet kararı verilmiştir. Hollanda’da :Bu suçlardan dolayı 2004'te 240, 2005'te 274, 2006'da 287 dava açılmış, bu davalardan 2004'te 134, 2005'te 146, 2006'da 139 kişi için mahkûmiyet kararı verilmiştir. AB'nin;kendi üyelerinde uygulanan bu kanunları görmezden gelip,bize 301. maddeyi kaldırın şeklinde talimat vermesini neyle açıklayacağız? AKP hükûmeti,şimdiye kadar nedense petrol kanununu,vakıflar kanununu,yabancıya mülk satışı kanununu,2B arazileri kanununu vs. çıkarırken hiç kimselere danışmak lüzûmu hissetmemiş ama iş "Türklüğe hakaret konusuna" gelince;sivil toplum örgütlerinden "görüş" istemiş.Kimlerden istemiş?Gene sayın Suay Karaman'ın tabiriyle "emperyalist saldırılara karşı duruşları eğik olan ve AB fonlarından hangi amaçlarla yararlandıkları bilinen Sefil Toplum Kuruluşları ile Soros’tan para alan S****** Çocukları'ndan"... Bu,tam bir yutturmacadır. 301. maddeyi kaldırmak,batının Sevr özlemlerine taviz vermektir. Bunun kaldırılması demek;her türlü hakarete, aşağılamaya ses çıkarmayan kimliksiz, kişiliksiz bir devlet ve toplum olmayı kabul etmek demektir. Emperyalizme karşı ilk kurtuluş savaşını vererek başarıya ulaşan bir toplum için, bu hiçbir şekilde kabul edilemez.Emperyalizmin saldırıları karşısında, ne yazık ki ülkemizde ulusal olan ne varsa tehlikededir. Tehlikenin farkına varanlar, ulusal güçlerin birleşmesi için emek harcayanlar, ülkemizi yeniden aydınlığa ulaştırmak için var güçleriyle çalışanlar, emperyalizme karşı bir kez daha başarı sağlayacaklardır. (Kaynak:Ulus Gazetesi Şimdi belge sonrası gördük ki kulaktan dolma değil pejk çok ülkede benzer maddeler var.... Biz bu milleti özünü korurken yabancılaşmayan milli değerlerine sahip çıkarken medeniyetlerden ilmi örnek alan toplum istiyoruz. Şimdi soru AB ile pazarlık yapanlarhep şu sözle Atatürkçülüğe sarılır. ''Muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmak'' Muasır yani gelişmiş medeniyet Avrupa ya da Batı değil neden o devlet Japonya'nin ilmi Rusya'nın savaş gücü...olmasın? Şimdi soru 301 milli değerler koruma altına alınmalımıdır.Aslında hayır ama o ülkede kemalist bozuntuları AB ye yaranmada halka işbirlikçiler dedelerine gericiler ırkına komünistler devlete küfrediyorsa hala ve hala o ülkede Orhan Pamuk gibi yazarlar yetişiyorsa ve Avrupa yetiştirdiği bu değerlere çıkarları doğrultusunda ödüller veriyorsa gerekmez mi? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Ben yokken gelebilecek yanıtlr için şu açıklamayı yapmak isterim ulus gazetesinden aldığım bu yazyı sansürlemedim.AKPye eleştirilere kısmen katılsamdai çindeki hakaret boyutları kabulümdür.Eklerken amacım 301.in benzerlerini göstermektir.
Hayırlı geceler... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Necip Fazılın milletine olan sadakatini ve saygısını biliyoruz :-* onun şiirlerinde ki mecazi anlatımları her baba yiğitin anlaması beklenemez. ;)
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() Necip Fazıl İstiklal Marşı'na alternatif olarak Büyük Doğu Marşı'nı yazmış insandır...
Türklüğe hakaret edecek biri değil... Ama ne yalan söyleyeyim.. Orada ki mısralar çok doğru.. |
|
![]() |
![]() |
#9 |
![]() [b]Evvela bu konuyla ilgilendiğiniz ve kendi davanızı müdafaa ettiğiniz için teşekkür ederim.
Davalarına sahip çıkanları ülkücü,komünist,kemalist,dindar ayrımı gözetmeksizin bu şuurlarından dolayı hep sevmişimdir. Saniyen benim yazdıklarımı anlayamdığınızı görüyor sizin adınıza üzülüyorum. Kulaktan duyma olmadığını ispat etmek için bile nasıl da kulaktan duyma haberlere tenezzül ediyorsun. Ulus Gazetesiymiş... Bu uydurukça kelimenin(bu kelimeyi(ulus) kullanmak Türk diline,Türk kültürüne darbelerin en büyüğünü vurmaktır.) türettiği uyduruk ideolojiyi savunan gazeteler ne zamandan beri 'kaynak' olarak gösterilir oldu? İstersen bir de 'cumhuriyet' gazetesinin yalanlarla dolu irtica haberlerini de kaynak olarak gösterseydin. İşte aynı zihniyetten doğan zavallı mantık! Yargıtay Başsavcısı da 'gazete küpürleri' ile dava açmıştı.. Yine de yazdığını baştan sona okudum. Davamı ispat etmem için ben bile bundan daha sağlam delil bulamazdım. Teşekkür ederim. Diyor ki yazıda;efendim 301 tartışmaları Hrant Dink cinayetinden sonra ateşlendi. Bu gün ilkokul mektep çocuğundan reis-i cumhuruna kadar herkes bilir ki 'kanunlar' ihtiyaç sonrasında doğar! Keşke Mısırlıların neden matematikle ilgilendiğini biraz olsun bilseydin! Hrant Dink'i vahşice öldürenleri alkışlamıyorsundur umarım! Ergenekon zihniyeti işte böyle cinayet işler bir yandan 'vatansever' görünür bir yandan da 'katilsever'dir. Ülkeyi kaos ortamına itip böyle vahşi cinayetlerle 'milliyetçi' görünenlerin ne kadar uyuşturcu tüccarı,silah kaçakçısı,mafyacı olduğunu sana ben anlatacak değilim! Görülüyor ki anlamak istemiyorsun.Yok anlamak istiyorsan daha kötü..O zaman bir sorun var!Benim elimden bir şey gelmez. KİMSE 301.MADDEYİ ORTADAN TAMAMEN KALDIRALIM DEMİYOR! Bu yazdığımı anlamıyorsan git okumayı yeni öğrenen birinin yanına sana anlatsın! Efendim neymiş...Böyle maddeler başka ülkelerde de varmış.. BİZ DE OLMASIN DİYEN KİM? Kaldı ki böyle maddeler başka ülkelerde olmasaydı sen değişikliği destekleyecek miydin? Yani başka ülkelerde olduğu için mi değişikliğe karşı çıkıyorsun.. Öyleyse çok fena!! Bu,sen 'doğru' olduğu için değil 'işine öyle geldiği için' itiraz ediyorsun demektir. Ben ona,buna bakmıyorum 'doğru'yu destekliyorum. Ama ne acınak bir haldir ki başka ülkelerde bile var derken benim tezimi destekliyorsun. Yazdıklarını doğru kabul edersem çok üzüleceksin! Bak Fransa'da ne var? Aynen yazıyorum: ''Hiç kimse Fransız ulusunu,Fransız devlet kurumlarını aşağılayıcı yayın yapamaz.'' Hah şöyle işte... İşte benim aradığım söz bu.. Adamlar kimse 'Fransızlığa' demiyor 'Fransız Ulusu'na diyor.. İşte biz de bu şekle sokuyoruz. 'türklük' değil,'Türk milleti'... Örnek gösterdiğin diğer milletler de aynı.. Şimdi bırak kulaktan duyma lafları da içine düşen tezattan kurtulmanın formülüne bulmaya çalış. Kim bilir o 'yakın tarih'te gizlidir belki.. Yıllarca batıcılıkla yönettiler ülkeyi!! Batının kültürünü getirdiler. Millete dayattılar. Uydurukça kelimeler kullanıp Türk Dilini mahvettiler. Türk'ü yozlaştırmak için ellerinden geleni yaptılar.. Adam öldürmekten çekinmediler. Katilleri alkışladılar. Türkçe'yi dünyaya tanıtmış Nobel ödüllü bir yazara hakaretler ettiler. Bunlar suç sayılmadı. Düşman türettiler. Bir de utanmadan kalkmış 'milliyetçi' geçiniyorlar. Bir de utanmadan kalkmış birilerini nerdeyse 'batıcı' diye damgalıyorlar. Bu milletin öz evladı NECİP FAZIL KISAKÜREK'İ zindanlarda çürütenler.. Bu milletin yetiştirmiş olduğu en büyük alim BEDİÜZZAMAN'ı sürgünden sürgüne gönderenler.. Türk milletini dünyaya sevdiren,Türkçe'yi dünyaya yayan FETHULLAH GÜLEN'i mahkemelerde süründürenler,gurbet elllerde hasret çektirenler... İstiklal Şairi Mehmed Akif'in cenazesine sahip çıkmayanlar..Onu vatanından uzak yaşamaya mecbur bırakanlar.. Demokrasi ile ilk kez seçilmiş bir başabakan ADNAN MENDERES'İ asanlar.. Ayasofya'yı müze haline getirenler.. Ezanı Türkçeliştirerek özünden uzaklaştıranlar.. Alimleri İstiklal mahkemelerinde şehit edenler.. Yol ortasında Hrant Dinkleri katledenler.. Farklı inançtaki din görevlilerini acımasızca öldürenler.. Bunlara alkış dağıtan zavallılar... BİR DE KALKMIŞLAR TÜRKLÜKTEN,İSLAMİYETTEN BAHSEDİYORLAR.. UTANIN! Lafları oradan buradan anlamayı bırakın.. Kim kimin ne olduğunu gayet iyi biliyor.. TÜRK MİLLETİ,İSLAMİYETLE YOĞRULDU. PEYGAMBER MÜJDESİNE ERDİ.. İSLAMIN MÜCAHİDİ OLDU. DAHASI ŞAMANİZM DİNİNE SARILMIŞ ELLERİ KANLI,VİCDANLARI SAKAT,İNSANLIKTAN YOKSUN ERGENEKON ZİHNİYETİNE KALMADI TÜRKLÜK,MÜSLÜMANLIK!!! <<<ÇiLe>>> |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() Görüyorum ki bir not yazmam gerekiyor.
Necip Fazıl Üstad'ın Türklük'e hakaretten yargılanma davasının farklı cepheleri var.Ben günümüzü ilgilendiren bir cephesini ele aldım.O noktada bir yanlış anlaşılma olmasın. Ve o şiir Necip Fazıl Üstad'a ait değil..O,o şiiri yayınlamış dergisinde. Ve yazılan mısraların ne anlama geldiğini de çok iyi anlatmış. Şiir Abdülhamid Han'ı devireneleri alkışlayan sonra da pişman olup onun ruhaniyetinden af dileyen Rıza Tevfik'e ait. Ve şiirde onunla alakalı. Şair şiirde Türk Milleti'ni değil kendisinin de içinde bulunduğu zümreyi eleştiriyor.Ve yanlış yaptıklarını anlatıyor. Onların hepsini yazmak isterdim ama konu çok dağılır diye yazmadım. <<<ÇiLe>>> |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|