07-31-2009, 19:29 | #1 |
Neslihan Nur Türk--şiirleri
Kara Sevda Bir yeşil yaprak... Isıtır insanın içini bazen... Ve bazen bir avuç, Misk kokan kara toprak... Engellemek mümkün mü bu garip sıcaklığı? Haşa! Haddimiz değil bu ateşten kaçmak... Seni çok seviyorum yeşil yaprak! Ve sana sevdalıyım karagözlüm, Cananım kara toprak! Neslihan Nur Türk
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
07-31-2009, 19:29 | #2 |
Aşk Şiir,kelime dizmece oyunu,kalemi titreten aşktır... Besteler med-cezir hali notada,güfteyi titreten aşktır... Göz sadece yoludur gözyaşının,çeşm-i giryan eden aşktır... Kurak bir çöl misaliyse varlığın,iflasa götüren aşktır... Sızılarında gizler dermanını,Lokmanı pest eden aşktır... Peyderpey de değil,hem ilk kadehte,canlarımest eden aşktır... Sabredeni sultan eder aleme,figan-perver o dert aşktır... Şehadeti helal eder çekene,suz-i ciğer o dert aşktır... Yoldur,yokuştur,şahikaya doğru,yiğitte fer kesen aşktır... Lalı bülbül,bülbülü suzan edip,dem be dem inleten aşktır... Akıllıyı del'eder,şahı köle,varın yağma eden aşktır... Lemleri yaratmış hürmetine,Yar'e hasret eden aşktır... Neslihan Nur Türk |
|
07-31-2009, 19:29 | #3 |
Ankara Firkat var mı senden, Vuslatın bile firkatken... Her sokağında sevgiliyi arar gözlerim, Ey vefasız, Ey hayırsız şehir! Neden köşe bucak saklarsın benden? Sevmek seni, Hem alabildiğine kaçmak senden... Her anı ümitle dolu, Ha çıktı,ha çıkacak diye beklerken... Bir köşeden... Ey insafsız, Ey imansız şehir! Neden esirgersin sevgiliyi benden? Acılarımı sende bırakıp, Sancılarımı sana inat, Senden uzakta çekerken... Her dem bir sızı içimde, Geçmeyeceğine kanaat getirdim... Bir derin sızıyla İnlerken... Ey tanışa toğrağına gül yağasıca! Ey ateşi külüne karışasıca şehir! Neden kaçırırsın sevdamı benden? Yıkardım ya seni hainliğe sebep! Yakardım ya bütün sokaklarını! Ben yanarken hasretiyle, Sen ki sararsın, Sen ki bağrına basarsın... Sinende sakladığın sevgiliye hürmet, Zararım dokunmaz, Korkma benden... Neslihan Nur Türk |
|
07-31-2009, 19:30 | #4 |
Dua Senden gayrısıyla,kandırma beni, Kanacağım hüsün,cemalin olsun. İştiyakın ile kuşat kalbimi, Uyacağım hüküm,muradın olsun. Başka kederlerden,masun eyle ki, Gönlümde tek hüzün,firakın olsun. Yokluğumu varlığınla,doldur İlahi! Serinliğim de közüm de aşkın olsun. Neslihan Nur Türk |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|