07-03-2010, 10:23 | #1 |
Netanyahu: Özür yok, tazminat da yok
Netanyahu: Özür yok, tazminat da yok İsrail Başbakanı Netanyahu, Mavi Marmara gemisi saldırısı ile ilgili, "İsrail'in özür dilemesi mümkün değildir" dedi. İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, İsrail'in 31 Mayıs'ta Gazze yardım gemilerinden Mavi Marmara'ya düzenlediği saldırıyla ilgili, "İsrail'in Türkiye'den özür dilemeyeceğini" bir kez daha yineledi. İsrail'in devlet televizyonundaki söyleşisinde Netanyahu, "Askerlerimizin neredeyse bir güruh tarafından katledilmeye çalışıldığı bir durumda İsrail'in özür dilemesi mümkün değildir" ifadesini kullandı. Netanyahu, bu nedenle de gemi saldırısı sırasında zarar görenlerin herhangi bir biçimde tazmin edilmesinin söz konusu olmadığını kaydetti ve "Bununla birlikte, biz olayda insan hayatının kaybından dolayı üzüntü duyuyoruz" dedi. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile İsrail Sanayi ve Ticaret Bakanı Benjamin Ben Eliezer'in görüşmesine de değinen Netanyahu, Ben Eliezer'in kendisine Dışişleri Bakanı Davutoğlu ile görüşme ihtimalinden bahsettiğinde, kendisine "git ve görüş" dediğini belirterek, "Önemli olan görüşmenin gerçekleştirilmesiydi. İsrail ve Türkiye için iyi olan, ilişkilerin daha kötüye gitmesinin önlenmesi için yapılan çabadır" diye konuştu. Netanyahu, toplantının yapılmasından sonra içeriği ile ilgili ortaya atılan iddialar konusunda da "bu açıklamaların toplantıda olan bitenlerle bir ilgisinin bulunmadığını" belirtti. Dünya Bülteni / Haber Merkezi
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
07-03-2010, 12:42 | #2 |
Türkiyenin tavrı açık net
Bir İsrail Türkiyeden resmen "özür dileyecek" iki Uluslararası bir kovuşturma yapılacak,sorumlu gatalılar cezalandırılacak üç Olaylarda maddi manevi zarar görenlere tazminat ödenecek İsrail ilişkiler normalleşsin istiyor ise bu şartları yerine getirecek. |
|
07-03-2010, 17:50 | #3 |
Türkiye "israil özür dileyecek" "tazminat ödenecek" dedikce israil "hayır dilemeyiz" diyor, bakalım ne olacak?
Bu arada ekonomik olarak ilişkilerimiz tüm hızıyla devam ediyor, israile trilyonlar aktarmaya devam ediyoruz! Özür ve tazminat konusunda kim geri adım atacak merakla bekliyorum. |
|
07-03-2010, 17:57 | #4 | |
Alıntı:
İsrail ilişkiler normalleşsin istiyor ise bu şartları yerine getirecek. ilişkilerimiz zaten normal değilmi. |
||
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|