AK Gençliğin Buluşma Noktası


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 04-28-2009, 20:33   #1
Kullanıcı Adı
çilik
Standart Niçin Yaratıldık!!!


Yüce Allah’ın binbir isim ve sıfatı vardır. Bunların hepsi de sonsuz derecede güzel ve mükemmeldir. Kainat yokken, bütün bu isim ve sıfatlar “bir gizli hazine idi” Allah “bilinmeyi” irade etti. Kainatı yarattı, isimlerini aksettirdi, varlıkları kendine ayna yaptı. Sonra harikulade eserlerini başkalarına da göstermek istedi. Bu sebeple şuurlu varlıklar yarattı. Onlara akıl nimetini verdi. Kainattaki harika işleri, mükemmel eserleri görüp, yaratıcıyı tanımalarını istedi. Bunların öğretilmesi için de peygamberler ve kitaplar gönderdi. İsteklerini ve emirlerini bildirdi. Bu açıdan yaratılmışların en önemlisi insandır. Çünkü diğerlerinin buna kabiliyet ve imkanları yoktur. Bu münasebetle Allah, peygamberimize şöyle der: “Ben gizli bir hazine idim. Bilinmek ve tanınmak istedim. Bu sebeple de beni tanımaları için mahlukatı yarattım.” Biz böylece eserlerini inceleyerek, O’nun gücünü ve üstünlüğünü daha iyi anlayabiliyoruz.


Bunun yanında Allah kendi sanatındaki güzelliği sergilemek istemese, bugün var olan her şeyi, çok daha basit bir şekilde örneğin çiçekleri öylesine, insanları kaba saba yaratabilirdi. Nasıl olsa kendisi, kudret ve gücünü biliyor. Ama öyle olmuyor. Her şeyde çok mükemmel bir sanatkârlık sergileniyor. Demek ki kainat yaratılırken, bir sergileme amacı da vardır.


Bu vesileyle dünyaya gelişimizdeki maksatlardan bir tanesini sanat galerisinde incelemede bulunmak şeklinde açıklayabiliriz:


Öğrencilerin sanat galerisine yaptıkları geziyi düşünün. Sınıfça gezildiği için herkes gitmek zorunda. Yani öğrencilerin bir kısmı, kendileri istemedikleri halde götürüldüler. Galeri gezilirken öğrencilerin bazıları, sanat tarihi tersinde öğrendiklerini tatbik edip eserleri incelemeye ve sanatkârı daha iyi tanımaya çalışırlarken, bazıları da bunlara karşı ilgisiz davranıyorlar. Hatta sanat eserlerine zarar veriyor, arkadaşlarını rahatsız ediyorlar. Bunlara sergiyi korumakla vazifeli olan görevliler engel oluyorlar, gerektiğinde de yasal işleme başvuruyorlar. Bu öğrencileri uzaktan seyreden sergi sahibi sanatkâr ise çok ilgili ve gayretli öğrencileri seçip onları kapanıştan sonra vereceği kokteyle çağırıyor...


Yüce Allah bizi, harika eserleriyle donattığı dünya adındaki sanat galerisine misafir olarak çağırdı. Bu sergiyi gezmek zorundayız. Gezip gezmemek bizim seçeneğimize bırakılmadı. Bu sergideki kuralları ve gezi âdâbını rehberler (peygamberler) ve broşürlerden (kutsal kitapları) öğrenebiliyoruz. Nasıl ki bir çok ziyaretçi eserleri incelemekle sanatçıya hayran kalıyorlarsa, bazıları da orada bulunuş gayesinin farkında olmadığı için varlıklara, sergiye ve sanatçıya saygısızlık sayılan davranışlarda bulunur. İşte eşsiz sanatkâr Yüce Allah da sanat galerisindeki faaliyetlerinden dolayı seçtiği konuklarını kıyametten sonra cennete çağırıp onları orada ödüllendirecek.

 

çilik isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 09-13-2011, 16:09   #2
Kullanıcı Adı
hercümerc
Standart
BEN CİNLERİ VE İNSANLARI ANCAK BANA KULLUK ETSİNLER DİYE YARATTIM
zariyat 56.

وَمَا خَلَقْتُ الْجِنَّ وَالْإِنسَ إِلَّا لِيَعْبُدُونِ
hercümerc isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi