03-31-2008, 15:06 | #1 |
nirvana
Nirvana, ABD'li rock grubu. Gitar ve vokalde Kurt Cobain, bas gitarda Krist Novoselic ve bateride Dave Grohl. 1988 yılında çıkardığı ilk albümle Bleach sesini pek duyurmayan grup, 1991 yılında çıkardığı Nevermind albümü ile müzik dünyasında tam anlamıyla bir çığır açtı. 4/4'lük ritm kalıplarıyla, yalın fakat akılda yer tutan melodileriyle ve vurucu sözleriyle kendine özgün bir tarz oluşturan solist Kurt Cobain, aynı zamanda çalkantılı yaşamı ve uyuşturucu bağımlılığı ile de gündeme gelmiştir. Grunge adı verilen bu müzik tarzında hızlı bir tempo ve defalarca tekrarlanan nakarat bölümü en belirgin özellikler olarak karşımıza çıkar. Grunge bu yönüyle Punk müziği de andırır fakat Grunge ile Punk akımları temsil ettikleri kuşaklar ile birbirlerinden ayrılır. Sahnedeki tavırlarıyla da ses getiren grubun en iyi bilinen özelliklerinden birisi de konser sonlarında pahalı gitarları paramparça etmeleridir.
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
04-02-2008, 22:24 | #2 |
nirvana
Şans ile bunların bir kasedini almıştım ortaokula giderken bir arkadaşımdan.. İN UTERO idi albumün adı.. Offf hayran ötesi kalmıştım. Dumb şarkılarını hala dinlerim. Çok süper gerçekten o albümü. Birde şarkı sözlerini biraz Türk örf ve adetlerine uygun olacak şekilde yazsalardı
|
|
04-02-2008, 23:02 | #3 |
nirvana
haklısın sözleri güzel değil gerçi çoğunu bilmiyorum ama.. bu arada hayran ötesi kalmak lafını tuttum :D
|
|
04-02-2008, 23:08 | #4 |
nirvana
Kurt Cobain nin öldünüde yazsaydın keşke. aşırı uyuşturucuyla intihar ettini falan. nese güzel paylaşım olmuş. bu grubun NEVERMIND adlı albümünde yer alan SMELL LIKE TEEN SPIRIT adlı parça hala listelerde 1 numaradadır!
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|