AK Gençliğin Buluşma Noktası
Müzik Her türlü müzik paylaşımı ve şarkı sözleri.

Stil
Seçenekler

Alt 03-31-2008, 15:06   #1
Kullanıcı Adı
eddie
Standart nirvana

Nirvana, ABD'li rock grubu. Gitar ve vokalde Kurt Cobain, bas gitarda Krist Novoselic ve bateride Dave Grohl. 1988 yılında çıkardığı ilk albümle Bleach sesini pek duyurmayan grup, 1991 yılında çıkardığı Nevermind albümü ile müzik dünyasında tam anlamıyla bir çığır açtı. 4/4'lük ritm kalıplarıyla, yalın fakat akılda yer tutan melodileriyle ve vurucu sözleriyle kendine özgün bir tarz oluşturan solist Kurt Cobain, aynı zamanda çalkantılı yaşamı ve uyuşturucu bağımlılığı ile de gündeme gelmiştir. Grunge adı verilen bu müzik tarzında hızlı bir tempo ve defalarca tekrarlanan nakarat bölümü en belirgin özellikler olarak karşımıza çıkar. Grunge bu yönüyle Punk müziği de andırır fakat Grunge ile Punk akımları temsil ettikleri kuşaklar ile birbirlerinden ayrılır. Sahnedeki tavırlarıyla da ses getiren grubun en iyi bilinen özelliklerinden birisi de konser sonlarında pahalı gitarları paramparça etmeleridir.

eddie isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 04-02-2008, 22:24   #2
Kullanıcı Adı
hipermuhafazakar
Standart nirvana
Şans ile bunların bir kasedini almıştım ortaokula giderken bir arkadaşımdan.. İN UTERO idi albumün adı.. Offf hayran ötesi kalmıştım. Dumb şarkılarını hala dinlerim. Çok süper gerçekten o albümü. Birde şarkı sözlerini biraz Türk örf ve adetlerine uygun olacak şekilde yazsalardı
hipermuhafazakar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-02-2008, 23:02   #3
Kullanıcı Adı
eddie
Standart nirvana
haklısın sözleri güzel değil gerçi çoğunu bilmiyorum ama.. bu arada hayran ötesi kalmak lafını tuttum :D
eddie isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-02-2008, 23:08   #4
Kullanıcı Adı
Düş Sokağı Sakini
Standart nirvana
Kurt Cobain nin öldünüde yazsaydın keşke. aşırı uyuşturucuyla intihar ettini falan. nese güzel paylaşım olmuş. bu grubun NEVERMIND adlı albümünde yer alan SMELL LIKE TEEN SPIRIT adlı parça hala listelerde 1 numaradadır!
Düş Sokağı Sakini isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)