![]() |
#1 |
![]() Gül, gerçekten ’baba’ olduğunu gösterdi, Nisa’nın 7 yıllık eğitimini üstlendi
23 Nisan’da Çankaya Köşkü’ne çıkan şehit kızı Nisa, Cumhurbaşkanı Gül “Ben tüm şehit çocuklarının babasıyım” deyince gözyaşlarına boğulmuştu. BABASI ÖLDÜĞÜNDE HENÜZ 3 YAŞINDAYDI Komiser yardımcısı olan Cihan Karadavut, 2002’de, Elazığ’da Hizbullah’ın hücre evine düzenlediği bir baskın sırasında şehit düştü. Nisa yetim kaldığında henüz 3 yaşındaydı. Çankaya Köşkü’ndeki 23 Nisan kutlamaları duygu dolu anlara sahne oldu. Yenimahalle Yeşilevler İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi Nisa Karadavut, kabul sırasında Gül’e yaklaşarak, “Ben şehit çocuklarını temsilen geldim. Size şehit ailesi adına mektup vermek istiyorum” dedi. Gül’ün sözleri ağlattı Gül de, özel ilgi gösterdiği Karadavut’a, “Ben tüm şehit çocuklarının babasıyım. Her zaman yanınızdayım” deyince Nisa, bir anda hıçkırıklara boğuldu. Gül’ün sarılarak teselli ettiği Karadavut, öyküsü ve o anki içtenliği ile Cumhurbaşkanı başta olmak üzere salondaki herkesi hüzünlendirdi. Eğitim için yardım istedi Nisa Karadavut, henüz 3 yaşındayken komiser yardımcısı olan babası Cihan Karadavut, 2002’de, Elazığ’da Hizbullah’ın hücre evine düzenlediği bir baskın sırasında şehit düşmüştü. Mehmet ve Fatih adında iki kardeşi olan Nisa’nın en büyük düşü cerrah olmaktı. Ankara’da, Yenimahalle’de orta düzeyde bir devlet okuluna devam eden küçük kız, Gül ile görüşeceği haberini alınca, odasına kapanıp bir mektup yazdı. Zarfını da kırmızı bir kelebekle süsleyen Nisa mektubunda, “Şehit çocuklarına sahip çıkın. Eğitimlerine destek verin. Bizlerin sokak çocuğu olmaması için iyi bir eğitim almak ve vatana hayırlı bir evlat olmak istiyorum” dedi. ’Pazartesi haber bekle’ Mektubu okuyan Cumhurbaşkanı Gül, Nisa’ya, iyi bir okulda eğitim alması için her türlü desteği vereceğini söyledi ve, “Pazartesi günü benden haber bekle” dedi. Dün gün boyu Çankaya’dan gelen telefonu bekleyen küçük kıza müjdeli haber öğleden sonra geldi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Yüksel Sarıkaya Koleji’nde eğitimine devam etmesini istediği Nisa Karadavut’a, 7 yıllık eğitim masraflarının karşılanacağını söyledi. Aldığı haber karşısında sevince boğulan Nisa, duygularını VATAN’la paylaştı: ’Ona layık olacağım’ “O gün Cumhurbaşkanımızla görüştüğümüz sırada, ona mektubu verirken, ’Ben şehit çocuklarını temsilen geldim’ dediğimde, bana bütün şehit çocuklarının babası benim dedi. Ben de çok duygulandım. Babam aklıma geldi, ağladım. Cumhurbaşkanımız bana çok yakınlık gösterdi. Benimle ilgilendi. Bana içinde el yapımı oyuncaklar olan bir hediye paketi verdi. Ditijal çerçeve verdi. O çerçeveye o buluşmada çekilen fotoğrafımızı koyacağım. Ayrıldığım zaman kartvizitini verdi bana ve bana, ’Bana hep mektup yaz’ dedi. Ona hep mektup yazacağım. Onu hiç unutmayacağım. En büyük hayalim doktor olmak. İyi bir cerrah olmak istiyorum. Babam gibi bu ülke için çalışmak, hayırlı hizmetler yapmak istiyorum. Devlet tüm şehit çocuklarına sahip çıkmalı, onları en iyi okullarda okutmalıdır. Cumhurbaşkanımıza ve bu ülkeye layık bir insan olacağım” dedi. ’Kızımı baba özlemi ağlattı’ Nisa’nın annesi Tülay Karadavut da, kızının 3 yaşından beri baba özlemiyle yandığını anlattı: “Mehmet ve Fatih adında iki oğlum, bir de kızım Nisa var. Eşim şehit düştüğünde kızım 3 yaşındaydı. O zaman bir şeyden anlamıyordu tabii ki... Fakat zaman geçtikçe kızım büyüdü. Ve ne vakit babasının elinden tutan bir çocuğu görse kendi babasını soruyordu. Ona gerçeği anlatınca da hiç unutmuyorum, ’Anne gidip babamı toprağın altından çıkaralım’ demişti. Kızım Cumhurbaşkanı Gül’de baba sıcaklığını duyduğu için belki de gözyaşlarını tutamadı. Devlet şehit çocuklarına sahip çıkmalı... Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kızımın isteğine yanıt verdi. Onu sevindirdi. Çok teşekkür ediyoruz.” kynk
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|