11-01-2008, 00:07 | #1 |
Norveç'te başörtülü polisler !!! ....
Norveç, Müslüman polislerin çalışma saatleri içinde başörtüsü takmaları için düzenleme yapıyor. Norveç'in Başkenti Oslo Rogaland Polis Müdürlüğü, bayan polislerin çalışma saatleri içinde başörtüsü takmalarını sağlayacak düzenleme için düğmeye bastı. Konu ilk kez Keltoum Hasnaoui Missoum'un, polis okulunda ve çalışırken başörtüsü takıp takamayacağını sormasıyla gündeme geldi. Bunun üzerine Aftenbladet Gazetesi'ne açıklamada bulunan Rogaland Bölgesi Polis Direktörü Geir Gudmundsen, "Önceki yıllara nazaran başörtüsü veya benzer dini kıyafetlerin kullanımında oldukça artış var. Toplumun giyiniş tarzındaki değişikliğe paralel olarak biz de bu konuları gündeme getirerek polis kıyafetleri konusunda gerekli değişiklikleri yapmalıyız" şeklinde açıklamada bulundu. Oslo Bölge Polis Müdürlüğü'nün de çalışma saatleri sırasında başörtüsü kullanımına olumlu baktığını belirten Gudmundsen, "Farklı dönemlerde farklı ihtiyaçlar ortaya çıkıyor. Bu ihtiyaçları yok sayamayız" şeklinde değerlendirmede bulundu. Polis Departmanı olarak toplumun her kesimini temsil eden bir yapıda olmaları gerektiğini belirten Gudmundsen, "İnançları, hayat tarzları, giyim-kuşamları farklı olan kişilerin polis olmasıyla toplumun tüm kesimlerini kucaklayabiliriz. Bu yüzden başörtüsü veya farklı kıyafetlerin çalışma saatleri içinde kullanılması bizim için bir zenginliktir" şeklinde düşüncelerini açıkladı. Gudmundsen, ayrıca, farklı kültürlerin birlikte yaşadığı kozmopolit yerleşim yerlerindeki uygulamaları da araştırdıklarını sözlerine ekledi. habervakti
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
11-03-2008, 21:11 | #2 |
Henuz böyle bir uygulama yok herhalde, ama calısılıyor.
Bu da guzel tabı.. |
|
11-04-2008, 00:31 | #3 |
Allahü teala bizlerede o günü gösterecek inşaallah
|
|
11-04-2008, 00:48 | #4 |
|
|
11-04-2008, 01:15 | #5 |
rabbim bizlerede görmeyi nasip eder inşallah
|
|
11-04-2008, 15:37 | #6 |
|
|
11-04-2008, 15:48 | #7 | |
Alıntı:
senin farklı istek ve düşüncelerin varsa o ayrı tabiki |
||
11-04-2008, 16:17 | #8 |
ilginççç...sanıyorum ..yıllarca biz bu durumlara hasret kalmaya devam edeceğiz....
|
|
11-04-2008, 16:25 | #9 |
güzel arkadaşım sen daha lafı anlamamışın konuşuyorsun ... adam türbana selam durmak dediğinde burada türbanı bayrak olarak almışmı almamışmı ? lafı çevirmeden bunu cevapla.
ben zaten başörtülü arkadaşlarımın böyle birşey istediğini söylemiyorumki tam tersine başörtüsü ile alakası olmayan erkeklerin bayanlar adına konuşmalarından bahsediyorum , bayanların dini inançları doğrultusunda örtünmek için kullandıkları örtünün bayrak olarak algılanmasından bahsediyorum ... bende ayırım yapılmamasını istiyorum ama biride kalkıp dini alet ederse e tabiiki bunada birileri dur demeli ki bu adamlara dur diyenler aslında sizlerin özgürlüğünüze daha çok hizmet ediyorlar ama işte farkında değilsiniz. Türban bayraktır diyenler size daha çok hizmet etmiş oluyor dimi güzel arkadaşım ... |
|
11-04-2008, 16:38 | #10 | |
Alıntı:
|
||
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|