AK Gençliğin Buluşma Noktası
Dış Gündem Dış Gündem ile ilgili tüm konuları burada paylaşıyoruz.



 
Stil
Seçenekler
 
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 12-16-2008, 03:49   #1
Kullanıcı Adı
FarukARSLAN.
Standart O artık bir halk kahramanı



Bush'a ayakkabılarını fırlatan Iraklı gazeteci Muntasar El Zeydi, Iraklı yetkililerce sorgulanırken, ayakkabılarına da delil olarak el konuldu. Zeydi'yi Irak halkı yılın kahramanı ilan etti.Irak'ta, dün basın toplantısı sırasında ABD Başkanı George Bush'a ayakkabılarını fırlatan Iraklı gazeteci Muntasar El Zeydi, Iraklı yetkililerce sorgulanırken, ayakkabılarına da delil olarak el konuluyor.

Iraklı yetkililer, Başbakan Nuri El Maliki'nin makamında korumaları tarafından sorgulanan gazetecinin 20'li yaşlarda olduğunu, ayakkabılarının kanıt teşkil ettiğini söyledi.

Yetkililer, daha önce Zeydi'nin alkol ve uyuşturucu testinden geçirildikten sonra, Bush'a ayakkabısını fırlatması için kendisine para verilip verilmediğini ortaya çıkarmak amacıyla sorguya çekildiğini belirtmişti.

Bu arada, El Zeydi'nin meslektaşları, gazetecinin geçen yıl Şii militanlarca kaçırıldığını, çalıştığı televizyon kanalı El Bağdadi'nin olaya müdahalesinin ardından serbest bırakıldığını söyledi.

El Bağdadi televizyonu da, ayakkabı fırlatma görüntülerinin yanı sıra El Zeydi'nin bırakılması çağrılarını defalarca yayımlıyor.

Kahire'deki El Bağdadi televizyonunun yöneticisi Abdülhamid El Sayeh, muhabirlerinin serbest bırakılması için herkesi seferber ettiklerini, dünya çapında birçok kuruluşun da kendileriyle birlikte olduğunu söyledi. El Sayeh, bu olayın muhabirin bırakılması ya da aksine yargılanması konusunda Iraklılar ile Amerikalılar için bir test olduğunu ifade etti.

El Bağdadi televizyonu, El Zeydi'nin bırakılması için dünya çapında gazetecilere dayanışma çağrısında bulunmuştu.

SADR YANLILARINDAN DESTEK GÖSTERİSİ

Bağdat'ın Şiilerin yoğun olduğu Sadr semtinde, bugün sokaklara çıkan binlerce Mukteda Sadr yanlısı, El Zeydi'nin serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Bush'u protesto eden ve Amerikan bayrakları yakan göstericiler, "Bush Bush dinle bizi, kafanda iki pabuç izi" sloganı attılar.

Öte yandan El Zeydi'nin Bush'a ayakkabılarını fırlatması Arap medyasında da ilgiyle karşılandı.

Londra'da yayımlanan El Kuds El Arap gazetesi editörü Abdülbari Etvan, internet sitesinde, olayı "bir savaş suçlusu için uygun bir uğurlama" olarak nitelendirdi.

İdam edilen devrik Irak lideri Saddam Hüseyin'in avukatı Halil El Duleymi ise, El Cezire televizyonuna yaptığı açıklamada, El Zeydi için "kahraman" ifadesini kullandı.

Iraklı gazeteci Muntasar El Zeydi, dün Irak'a sürpriz bir ziyarette bulunan Başkan Bush'un Irak Başbakanı Nuri El Maliki ile basın toplantısı sırasında ayakkabılarını Bush'a fırlatmış, ancak isabet ettirememişti. El Zeydi, güvenlik güçleri tarafından salondan çıkarılmıştı.

(AA)


İŞTE GAZETECİNİN BUSH'A AYAKKABI FIRLATTIĞI AN :

http://habervaktim.com/videoizle.php?id=341

 

FarukARSLAN. isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi