![]() |
#1 |
![]() Danıştay eski Başkanvekili Tansel Çölaşan'ın, başkanlığını Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun yaptığı ve hiçbir hukuki dayanağı olmayan Yargıçlar ve Savcılar Birliği'ne (YARSAV) üye olduğu ortaya çıktı. Çölaşan, “YARSAV'ın kurucuları arasında değilim ama başsavcılığa geçince üyesi oldum” dedi. Kenan KIRAN'ın haberi... AYDINLIK DERGİSİ'NE KONUŞTU Tansel Çölaşan, Ergenekon Terör Örgütü'nün üssü olan İşçi Partisi'nin (İP) yayın organı Aydınlık Dergisi'ne konuştu. Çölaşan, YARSAV'ın amacının, Türkiye'de yargı bağımsızlığını geliştirmek ve bununla ilgili mesleki çalışmalar yapmak olduğunu öne sürerek, “Kurucular arasında değilim ama başsavcılığa geçince üyesi oldum. Türkiye'de 7 bin hakim var. YARSAV'ın bin 500 üyesi var. Yargı bağımsızlığı bu açıdan önemli. ‘Oraya üye olursam, benim başıma ne gelir' diye düşünmemeli. Arkadaşlar, ‘benim bir derneğim oldu, üye olmalıyım' diyebilmeli. Demek ki yargı bağımsız düşünemiyor. YARSAV'ın kapatılmasını öngören yasa tasarısı hazırlandı. İçişleri Bakanlığı, kapatmak için dernekler yasası yoluyla çok fazla uğraştı. YARSAV'ın varlığı çok önemli. YARSAV, idari yargıda açtığı bütün davaları kazanıyor” iddiasında bulundu. Çölaşan, Adalet Bakanlığı'nın YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu ve bazı savcılar hakkında soruşturma açmasını eleştirmişti. Dönemin Danıştay Başkanvekili Tansel Çölaşan, Danıştay saldırısının hemen ardından saldırgan Alparslan Arslan'ın, ‘tekbir getirdiği' yönünde açıklama yapmış; ancak bu iddiasının doğru olmadığı ortaya çıkmıştı. Tansel Çölaşan, Danıştay Başsavcısı olduğu dönemde, “27 Mayıs'ı ihtilal olarak görmek hata olur, 1960 ihtilali aslında bir devrimdir. İdam edilen Menderes hükümeti üyeleri, çocuk ve bebek davalarından değil, Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet'e ihanetten yargılanmalıydı. Cezalandırılmaları gerekirdi” şeklinde konuşmuştu. VAKİT
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Tabi islamcı butun dernekler yasal, YARSAV yasa dışı öyle mi? Vakitçiler neden yasadışı dinci dernekleri araştır mıyorlar? YARSAV gibi ellerinde hiçbir bilgi belge olmadan YARSAV'a bu suçlamayı yapıyorlar?
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|