AK Gençliğin Buluşma Noktası
AK Parti'nin Kurucu Genel Başkanı ve T.C. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan T.C. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bölümü,resimler bilgiler ve paylaşımlar.

Stil
Seçenekler

Alt 06-12-2009, 07:48   #1
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Standart 'O görüşme benimle mezara gider'

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart'ın, Dolmabahçe görüşmesi ile ilgili soru önergesine nasıl cevap vereceksiniz şeklinde bir soruya muhatab olan Başbakan Recap Tayyip Erdoğan, "O görüşmenin ayrıntıları açıklamam, benimle mezara gider" dedi.

Katıldığı bir televizyon prgramında gündeme ilişkin soruları cevaplayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 5 Mayıs 2007 tarihinde dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'la Dolmabahçe Sarayı'nda yaptığı sürpriz görüşmenin ayrıntıları ile ilgili bir soruya muhatap oldu.

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart'ın, bu görüşmenin içeriği ile ilgili olarak TBMM Başkanlığı'na bir soru önergesi verdiğinin hatırlatılması üzerine Erdoğan, net ifadelerle şunları söyledi:

"Sayın Büyükanıt'la yaptığımız 'Dolma Bahçe görüşmesi' ile ilgili bir bilgi vermem sözkonusu değil. Bu benimle mezara gider, inanıyorum ki Sayın Büyükanıt da böyle düşünüyordur. Ama Sayın Büyükanıt bunu açıklarsa ben de görüşmemizin detaylarını açıklarım. Ama böyle bir şeye ihtimal vermiyorum, çünkü bi ikili bir görüşmedir ve özeldir. Bunu yakın çevremle bile paylaşmadım. Her hangi bir ayrıntısını vermem mümkün değil. Bunlar soru önergelerini çok basite aldılar. Neredeyse aile içi mahremiyeti bile TBMM'ye getirip soru önergesi haline getirdiler."

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın Dolmabahçe Sarayında yaptıkları görüşmenin içeriği hakkında kamuoyuna neden bilgi verilmediğini sormuştu.

Kart, Başbakan Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, Erdoğan'ın bir televizyon programında, Dolmabahçe Sarayı Başbakanlık Ofisinde dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt ile yaptığı görüşmenin, ''asker-sivil siyasetinde bir dönüm noktası olduğunu ve konuşulanların kendisiyle birlikte ebediyete gideceğini ifade ettiğini'' belirtmişi.

Engin KAŞDAŞ-habervaktim.com

Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 06-12-2009, 10:39   #2
Kullanıcı Adı
Neşe
başbakanımız bir bilgi vermediyse verdır bir bildiği daha ne irdeliyorlarsa...
Neşe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)