07-10-2010, 13:57 | #1 |
Öcalan avukatları aracılığıyla tehdit etti
İmralı'da cezaevinde bulunan Abdullah Öcalan "çatışmalar şehirlere yayılabilir" diyerek avukatları aracılığı ile Türkiye'yi tehdit etti Abdullah Öcalan bir hafta içinde ikinci kez İmralı'dan mesajlar gönderdi. İşte Öcalan'ın avukatları aracılığı hem PKK'ya hem de Türkiyeye yönelik sözleri... Daha önce yaptığı açıklamalarda, "31 Mayıs'tan sonra ben artık yokum" diyen Abdullah Öcalan, İmralıdan yine measajlar gönderdi. Avukatlarıyla rutin görüşmesini yapan Öcalan "çatışmalar şehirlere yayılabilir" diyerek avukatları aracılığı ile Türkiye'yi tehdit etti. Öcalan "Ben PKK'ya buradan şöyle yapın böyle yapın demiyorum. PKK'ya taktik de vermiyorum. Ben kimseye savaşı yükseltin, derinleştirin de demiyorum" açıklamasını yaptı. Öcalan, Fırat Haber Ajansı'nda yayımlanan açıklamalarında "çözüm için üç öneride bulunuyorum" dedi. Bu önerilerini karşılıklı eylemsizlik, Meclis'te Adalet Komisyonu kurulması ve Habur'dan yeni gelişler olarak sıraladı. Öcalan, Habur'dan çok daha büyük boyutlarda girişlerin olabileceğini ima eden şu cümleleri sarfetti: "Belli bir alanda toplanmış güçlerin yurda dönüşü sağlanır. Öyle Habur'daki gibi değil, toplu bir geliş olur." Bu açıklamaları avukatları aracılığı ile yapan Öcalan, bir hafta iki kez dışarıya ve PKK'ya mesaj göndermiş oldu. Kaynak: Ajanslar
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
07-10-2010, 14:19 | #2 |
Cezaevine girdi diye sevindik diyorduk..
Lakin bu kişi, oradan da gene rahatlıkla idare ediyor avukatları aracılığıyla görünüşe göre. Esasında buna bir önlem alınması gerekir. Bu nasıl bir pervasızlık, bu nasıl bir cür'ettir ki, tehditlerini seslendirmekten hücresinden dahi geri durmuyor.. Göz göre göre avukatlarıyla görüştürülüyorsa, bir sorun var demektir..! Ve bu gerçekten hazmedilebilir birşey değil.. |
|
07-10-2010, 14:27 | #3 |
Türkiyede eylem yapacak adam kalmadı galiba ondan habur derdi sardı. Türkiye bu oyuna gelmemeli kürt nüfusunu ırakın kuzeyinde tutmayı başarmalıdır.
|
|
07-10-2010, 14:30 | #4 |
Bu nasıl bir iştir anlamadım gitti..
Bir kahramana bile bu şekilde muamele yapılmazken , bir katilin istedikleri ikiletilmiyor bile.. Çok garip bir ülkede yaşıyoruz çok.. |
|
07-10-2010, 14:38 | #5 | |
Alıntı:
Bu apoyu hala niye idam etmiyorlar diye dert yanıyordu ... Haksız mı değil bence ve her gün gelen şehit haberleri... Her gün bir annenin yüreğine düşen ateş yani bir anne bu duruma kayıtsız kalamıyor... Malayani mi davranıyoruz diye bazen düşünmeden edemiyor ve arafta kalıyorum. |
||
07-10-2010, 14:44 | #6 |
İkinizde bölge insanısınız görmediniz mi odası dört beş santim kısaldı diye ortalığı nasıl karıştırdılar... KCK opersayonları nedeniye örgüt diyarbakır ve batmanda artık gösteri yapamıyor bu çok önemli bir gelişme tabi. Sokağa sürükleyenler ortadan kaldırıldıkca O şahsiyetinde çevresindeki çember iyice daraltılacaktır. KCK operasyonu olmasaydı bu gün kısıtlama getirilsin tartışmaları olmazdı sanırım..
|
|
07-10-2010, 14:47 | #7 |
Şu idam etme konusu bence gereksiz. İdam edilmemeli. İdamdan sonra başta Doğu ve G.doğu'nun sonra da tüm Türkiyenin nasıl karışacağını , alınan şehit haberlerinin daha da artacağını hepimiz çok iyi biliyoruz.
İdam değil ama yine de bu kadar serbest hareket etmesine izin verilmemesi gerek. Ha dışarıda ha içeride onun için değişen bir şey yok. Emirse emir , tehditse tehdit.. Olacak iş mi bunlar.. |
|
07-10-2010, 14:53 | #8 | ||
Alıntı:
Alıntı:
|
|||
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|