AK Gençliğin Buluşma Noktası

Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 11-26-2012, 14:06   #1
Kullanıcı Adı
manifesto
Standart Öcalan ile Erdoğan'ı mecliste yan yana görmek isterim


Abdullah Öcalan, sivil. Hiçbir silahlı çatışmada yer almadı. Silah taşıdığına dair bir fotoğrafını da görmedim. Kürtlerin gözünde PKK, sadece bir askeri örgüt değil; Kürt Özgürlük Hareketi. Bunun içinde sivil toplum örgütleri, milletvekilleri, belediye başkanları, KCK var ama omurgası PKK. Öcalan da filanca kolordunun komutanı değil.

Kürtler, tarih sahnesinde Birinci Dünya Savaşı’ndan bugüne kadar olmadıkları şekilde çıkıp yer alıyorlar ve bu Kürtlerin yarısından çoğu Türkiye vatandaşı. Artık 5 sene öncesine göre büyük ilerleme sayabileceğin şeyler bu tarihi kategori itibariyle anlamlı değil. O yüzden kafalarımızı açmamız lazım; Kürtler, Türkler olarak biz nelere sahipsek, aynı şeylere sahip olmak zorundalar. Bunun için her şeyi konuşabilmemiz lazım.
BENHUR ;
(merak ettim bizim devletimiz var eşit olmak için onlara da mı devlet verelim bizim bayrağımız var eşit olmak için onlara da mı bayrak verelim bizim meclisimiz var eşit olmak için onlara da mı meclis verelim. )

İkincisi; statü. Irak içinde neredeyse devlet halini alan bir Kürt yapısı var. Yarın Suriye’de de benzer bir durumun yaşanma ihtimali var. Irak’takilere benzer bir şekilde federal mi, özerk bölge mi olacak bilmesek de en azından şunu biliyoruz; Suriye Kürtleri, Suriye’deki olaylar başlamadan önceki statülerinde olmayacaklar. Türkiye’deki Kürtler de, “Bizim bulunduğumuz devlet sisteminin daha gerisinde olan ülkelerdeki Kürtlerin konumundan biz niye altta olalım” diyeceklerdir ve diyorlar.

Erdoğan ve Öcalan’ı TBMM’de yan yana görmek iyi olur ama ...’


- Peki, sizin statüden kastınız tam olarak ne; federasyon, konfederasyon, özerklik?

Federasyon da olabilir, otonomi de; önemli olan Türkiye bütünlüğü içinde Kürtlerin kendi kendini yönetir durumda olması; prensip adem-i merkeziyetçilik.

- Cengiz Bey, siz Erdoğan ve Öcalan’ı yan yana TBMM’de hayal edebiliyor musunuz?

Öyle bir hayalperest tarafım yok.

- Bu, hayalperestlik mi?

Çok iyi olur, ama olabileceğine dair hiçbir sinyal almıyorum

http://haber.rotahaber.com/candar-er...im_324131.html


Arkadaşlar aldatıldık açık söyleyeyim aldatıldık.
Ulusalcıların Cengiz Çandar ile ilgili söylediklerini şimdi daha iyi anlıyorum.
Yazık ki bu insanlara yıllarca "Liberal" görüşleri yüzünden ben şahsen sempati ile bakmışım oysa artık Türkiye'nin son 30 yılını kana bulayan bu kanlı örgüte adeta TAPMAYA başladılar.

http://millicumhuriyet.wordpress.com...clise-girmeli/

Mehmet Ali Birand bir kaç gün önce Öcalan affedilmeli meclise girmeli şeklinde sözler sarf etmişti şimdi ise Cengiz Çandar aynı yönde açıklamalar yapıyor sanki bir yerden emir almışlar artık açık açık konuşuyor
lar.

Arkadaşlar anlaşılan çakallar puslu havayı sever sözü yine gerçek oluyor.
Orta doğu da son yıllarda ortaya çıkan iç çatışmalar Suriye iş savaşı Suriye Kürtleri PYD Irak içinde Barzani ve Şii Irak devleti arasında yaşanan SAVAŞ provaları devletleşme çabaları nihayetinde Türkiye içinde silahlı ve siyasi başarı sağlayamayan gruplara yıllarca örtülü destek veren LİBERAL kılığında ki SIRTLANLAR nihayet artık gizliden değil açık açık niyetlerini ortaya koymaya başladılar.

Önce bir kaç gün önce Birand "öcalan affedilmeli ev hapsine alınmalı ve meclise girebilmeli" diyerek ilk açıklamayı yapmış ardından Cengiz Çandar da Apo'yu Erdoğan ile mecliste görmek beni mutlu eder diyerek sanki düğmeye basılmışçasına peş peşe demeçler vermeye başladılar.

Yıllarca da bu insanlara bizler LİBERAL diyerek destek vermiş değer vermiştik.Şimdi ULUSALCI diye eleştirdiğimiz kişilerin ÇANDAR ve BİRAND hakkında ne kadar haklı olduklarını bu son APO açıklamaları ile anlamış oluyoruz.
Bölücübaşı APO Türk milletinin kırmızı çizgisidir,30 yılımızı kana bulayan bu kanlı örgütün Türkiye'den alabileceği bir taviz yada başka bir şey yoktur.Gelişen demokrasimiz ile zaten etnik kimlikler üzerinde ki baskı kaldırılmış özlük ve demokratik haklar genişletilmişti ancak SİYASİ ve daha ileri giden talepleri bu millet karşılamak zorunda değil.
Ne bir özerkliğe be bir federasyona asla razı değiliz rıza gösteremeyiz.75 milyonu bir kenara bırakıp 2-3 milyon işbirlikçinin veya azınlığın dayatmasına insanımız RAZI olmaz buna rıza gösteremeyiz.

 

manifesto isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 12-04-2012, 23:36   #2
Kullanıcı Adı
manifesto
Standart
http://www.timeturk.com/tr/2012/12/0...n-bombasi.html

Birand STV habere katılmış
Kürt sorunu PKK silah bırakırsa Genel Af Çıkarsa ve Apo siyasete girerse çözülür diyor.
Şaka gibi

Kürt sörunu böyle çözülecekse
Çözülemsin birader
Aldığı nefes haram iken APOYA onu siyasete sokmak da nereden çıktı
Arkadaşlar dikkat
Yeni bir oyun sahneleniyor
Ama bunu bu millet yemez.
manifesto isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-05-2012, 00:05   #3
Kullanıcı Adı
El Emin
Standart
Apo meclise girer mi bilmem ama beni öyle rahatsız etmez.
Lakin bildiğim ve söylediğim birsey var kürt halkı er yada geç hakkını alacak,
aslında kimseden birsey almayacak zaten mevcut hakkını devletin gözüne soka soka mecburi tanıtacak ve devlet seve seve olmazsa savaşa savaşa tanıyacak kürtlerin hakkını.
Ve apoda bundan nasibini alacak her önder gibi,ve apo payını almadan tanınmış haklarda kürtleri tatmin etmeyecek.
El Emin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




çarşamba çilingir webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım