AK Gençliğin Buluşma Noktası
Diğer Partiler Diğer Partiler ile ilgili propaganda ve reklam dışındaki bütün paylaşımlarımızı burada yapıyoruz.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 06-21-2009, 20:38   #1
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Standart ÖDP'ye İmam Hatipli başkan seçildi

Özgürlük ve Demokrasi Partisi'nin (ÖDP) Genel Başkanlığı'na Alper Taş seçildi.

Bağımsız Milletvekili Ufuk Uras'ın başını çektiği Özgürlükçü Sol Hareket'in (ÖSH) istifa etmesiyle çalkalanan Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP), 6. Olağan Kurultayı'na tek adayla gitti.

ÖDP'nin İnşaat Mühendisleri Odası Genel Merkezi Teoman Öztürk Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen 6. Olağan Büyük Kongresi'nde genel başkanlığı tek aday olan Alper Taş getirildi.

ÖDP'nin tüzüğü gereği dün yapılan 6. Olağan Büyük Konferansı'nda Alper Taş'ın bugün yapılacak kongrede tek aday olması kararı alınmıştı.

Alper Taş, ÖDP genel başkan yardımcısıydı.


ALPER TAŞ

Rize Pazarlı olan Taş, Lise 2'ye kadar kadar Pazar İmam Hatip Lisesi'nde okuduğu için sosyalistler arasında 'imam hatipli devrimci' olarak tanınıyor. ÖDP İstanbul il başkanlığı ve genel başkan yardımcılığı da yapan Taş, 2007 yılındaki beşinci kongrede genel başkan adayı olmuş, ancak Ufuk Uras karşısında kaybetmişti. 42 yaşındaki Taş, İÜ İletişim Fakültesi mezunu.

ÖDP daha sola...

Taş, yeni dönemde ÖDP'nin daha antiemperyalist ve antikapitalist çizgide olacağını vurgularken, özellikle Ergenekon Davası kapsamında, geçmişte darbelerle mağdur olmuş sosyalistlerin 'darbecilikle' itham edildiğini anımsatarak şöyle dedi:

"Geçmişin cunta özentileri düzenin kendisini aklarken, diğer taraftan sosyalist hareketin tarihini mahkum etmeye çalışıyor. ÖDP, bu bağlamda önemli bir direnç noktasıdır."

Taş, maneviyatçılık iddiasıyla iktidara gelen AKP'nin toplumun tüm maneviyatını tahrip ettiğini de savunarak, buna karşı duracaklarını belirtti.

İstanbul Bağımsız Milletvekili ve eski ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras, 1 Şubat'ta yapılan olağanüstü kongrede koltuğunu kaybetmiş, kendisine destek verenlerle birlikte Özgürlükçü Sol Hareket'i (ÖSH) kurmuştu. ÖSH'liler, Uras'ın 17 Haziran'daki istifasıyla birlikte partiden ayrılınca ÖDP de ikiye bölündü.

Kaynak: Ajanslar

 

Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta