AK Gençliğin Buluşma Noktası
Eğitim ve Öğretim Üniversiteler ve Üniversite Öğrencileri, Ak Parti Forum lise, ilköğretim ve okul öncesi eğitimi; İmam Hatip ve Açıköğretim.

Stil
Seçenekler

Alt 12-31-2012, 19:18   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart ODTÜ’nün Rektörleri!

Başkent’in yerel gazetesi Habervaktim Yazarı Ahmet Erdem, “ODTÜ’nün Rektörleri”ni yazdı:

ODTÜ'nün Rektörleri

ODTÜ'deki olaylar gündemdeki yerini koruyor.
Ankara, Galatasaray, Mimar Sinan gibi bazı üniversitelerden aynı paraleldeki öğrenci grupları taşkınlık çıkararak, ODTÜ'lü yoldaşlarına selam gönderiyorlar.
Toplasanız bir avuçlar ancak sesleri nasıl da gür çıkıyor.
Sanırsınız o üniversitenin tüm öğrencilerini temsil ediyorlar.
Medya ve üniversite yöneticileri elinde o derecede kaale alınıp, o derecede destek görüyorlar çünkü.
Azgın azınlığın üniversite ayağını oluşturuyor bunlar.
Yüzde 1'ler ama aşağılama, korku salma ve şiddetle yüzde 100'e hükmetmenin peşindeler.
Zavallılar.

Nitekim, ODTÜ'nün gerçek öğrencilerinden devletin zirvesine bir mektup gönderilerek, özür dilendi, geçtiğimiz hafta içinde.

Yaşananlardan duydukları üzüntüyü dile getiren ODTÜ'nün gerçek öğrencileri “20 bin kişilik ODTÜ'yü 150-200 kişilik grup temsil edemez. İdeolojik çatışmaların içinde yer almayacağız” dediler.

Değerli Habervaktim okurları, ODTÜ tartışmalarına bir başka bakış açısı getirmek istiyorum bugün bu sütunda.

ODTÜ'nün tarihi, rektörleri, dekanları…

Sol medya hiç ağzına almaz ama gerçek şu ki:

ODTÜ 1950'li yıllarda “Hakikatı aramaya ve insanlığın bilgisini artırmaya matuf temel araştırmalar yapmak” gayesiyle dönemin Başbakanı merhum Adnan Menderes tarafından kuruldu.

Menderes 27 Mayıs 1960 darbesiyle görevden el çektirilip, 1961'de idam edilirken, ODTÜ'nün ilk rektörü Ağustos 1960'da CHP'li Turhan Feyzioğlu oldu.

ODTÜ'de sol gelerek Turhan Feyzioğlu ile başladı.

ODTÜ'nün ilk Rektörü Turhan Feyzioğlu, darbe yanlısı çıkışları ile gündemden düşmeyen Ankara Baro Başkanı Metin Feyzioğlu'nun da dedesi.

Feyzioğlu'nun ardından ODTÜ Rektörlüğü'ne getirilen Prof. Dr. Seha Meray da CHP'li kimliği ile biliniyor.

ODTÜ'nün 3. Rektörü Mustafa Kemal Kurdaş da, uluslararası fara fonu IMF'de çalışırken, 27 Mayıs darbecileri tarafından “ekonomik durumu düzeltmek amacıyla” Türkiye'ye getirilerek, Maliye Bakanı yapılan bir isim.
(Kemal Derviş'i gözünüzün önüne getirin, tıpkısının aynısı.)

Kurdaş, darbecilerin Kurucu Meclis Bakanlar Kurulu Üyeliği de yaptı.

ODTÜ'nün 4. Rektörü ise kamuoyunun çok yakından tanıdığı bir isim, CHP'nin Milli Şefi İsmet İnönü'nün oğlu Erdal İnönü.

Asker eksik olur mu hiç?

ODTÜ'nün 5. Rektörü de asker kökenli bir isim olan Şefik Erensü.

Çeşitli askeri görevlerde bulunduktan sonra 1970 yılında Korgeneral rütbesiyle emekli olan Erensü, Haziran 1971'de ODTÜ Rektörlüğüne getirilmiş.

AK Parti iktidarının ilk yıllarında “astığım astık kestiğim kestik” rüzgarı estiren Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı döneminden hatırladığımız Ural Akbulut'a kadar, ODTÜ Rektörleri hep bu zihniyette olmuş.

A.N. Sezer döneminden kalma son rektörlerden Akbulut'un 2008'de görev süresinin dolmasıyla bu koltuğa, Cumhurbaşkanı Gül tarafından şimdiki Rektör Ahmet Acar oturtuluyor.

4 yıllık görev süresi 2012'nin Temmuz ayında sona eren Ahmet Acar, Gül tarafından ODTÜ Rektörlüğüne yeniden atanmıştı.

Anlayacağınız, Gül'ün ODTÜ'ye atadığı ilk rektör Acar.

Onun tavrı/tarafı da son olaylarda açıkça görüldü.

Son olaylarda kötü bir sınav veren Ahmet Acar, 2016'ya kadar ODTÜ'yü yönetecek.

Ümit ediyorum benzer olaylar yeniden yaşanmaz…

Ümit ediyorum Rektör Acar, bu marjinal sol ve bölücü grupların cazgırlığı karşısında cesur bir duruş sergiler.

TEBRİK

Değerli okurlar,
Rektör var, rektör var.
Özellikle Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Büyükberber'i, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan'ı, Türk Hava Kurumu Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban'ı huzurunuzda kutlamak istiyorum.
Tek bir kelime yoruma gerek bırakmayan şu açıklamasından ötürü:
Gazi Rektörü Büyükberber: “Biz Gazi Üniversitesinin yöneticileri, öğretim üyeleri, öğrencileri ve idarî personeli olarak Devletimize ve Milletimize minnettarız. Bu milletin yüksek öğretime bin bir fedakarlıkla sağladığı ve her geçen gün artan kaynaklarını aziz biliyoruz. Nankör değiliz…”
Yıldırım Beyazıt Rektörü Doğan: “Bizdeki özgürlük ortamı Oxford'da yok. Siz hiç Oxford'da ya da Harvard'da Molotof kokteyli atacağını düşünebiliyor musunuz?”
THK Rektörü Ban: ”Haklının yanında durmak, yandaşlıksa evet... Yandaşlık olarak görülüyorsa, evet.”
Allah razı olsun Rektör Beylerden.

Habervaktim

Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)