AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 12-26-2012, 11:09   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart Öğrencileri Organize Edenler Kimler?

ODTÜ’nün altını üstüne getiren “öğrenciler”in marjinal sol ve bölücü örgüt mensubu oldukları ortaya çıkarken, eylemleri, pek çok yöneticisi KCK’dan gözaltına alınan KESK’e bağlı Eğitim Sen’in organize ettiği saptandı. Bu sendika, KCK ile Ergenekon’a yakınlığı ve İHL, dini eğitim, başörtüsü karşıtlığı ile biliniyor. ‘ODTÜ’yü Hedef Tahtasına Koyan Başbakan’a Sesleniyoruz’ başlıklı bir açıklama yapan Eğitim Sen, ‘başkaldırıya’ geçtiklerini duyurarak başrolde olduklarını itiraf etti.

Yerli uydu Göktürk-2'nin fırlatılması töreninde ODTÜ'nün altını üstüne getiren “öğrenciler”in marjinal sol ve bölücü örgüt mensubu oldukları ortaya çıkarken, eylemleri, pek çok yöneticisi KCK'dan gözaltına alınan Eğitim Sen'in organize ettiği saptandı. KESK'e bağlı bu sendika, içinde KCK ve Ergenekon'a yakın gruplar barındırması ile İHL, dini eğitim ve başörtüsü karşıtlığı ile biliniyor.
Eğitim Sen üst çatısı altında toplandıkları belirtilen ve Eğitim-Sen 5 Nolu Şube Başkanlığı'nın yönlendirdiği ortaya çıkan eylemcilerle aralarındaki organik bağı Sendika'nın en üst organı Merkez Yürütme Kurulu'da itiraf etti. ‘ODTÜ'yü Hedef Tahtasına Koyan Başbakan'a Sesleniyoruz' başlıklı açıklama ile eylemlerin arkasında olduğunu açıklayan Eğitim Sen ‘başkaldırıya' geçtiklerini de duyurdu.

TERÖR ODTÜ'DE DERS VERMİŞ…

ODTÜ'nün rektörü başta olmak üzere tüm unsurları ile güvenlik güçlerine topyekün karşı çıktığının iddia edildiği Eğitim Sen açıklamasında, DHKP/C, DEV-YOL, MLKP gençlik yapılanmaları üyelerinin gerçekleştirdikleri eylemle, ‘AKP'ye ve YÖK'e ders verdikleri' iddia edildi.

YENİ ODTÜ'LER PEŞİNDELER

Sendika Merkez Yürütme Kurulu, ODTÜ'deki olayları bir de ‘biz anlatalım' diyerek, olaylarla ilgili akıl almaz ifadelerde bulundu. Sendikanın açıklamasında ”Dün ODTÜ, yarın bir başka yer bu direnişin mekanı olacak. ‘Böyle yönetilmek istemiyoruz', ‘bu gidişe dur' diyenlerle spor salonlarında, sokakta, üniversitelerde, meydanlarda daha çok karşılaşacaksınız. Eğitim Sen olarak, ODTÜ'nün tüm bileşenlerinin yürüttüğü bu mücadelede yalnız olmadıklarının altını çiziyor ve ‘başkaldırıyoruz!' diyoruz.” denildi.

SOLCU, BÖLÜCÜ, ULUSALCI VE KEMALİSTLER BİR ARADA

DHKP/C, MLKP, DSİH, THKP/C, DEV-YOL gibi terör örgütleriyle beraber birtakım marjinal oluşumların gerçekleştirdikleri ODTÜ'deki anarşist eylemin ardından açıklama yaparak bu eylemleri destekleyen KESK'e bağlı Eğitim Sen'in bu tavrı pek şaşırtıcı bulunmadı. Genel Başkanı dahil birçok yöneticisi PKK/KCK soruşturması kapsamında tutuklu bulunan KESK'in ve Eğitim Sen'in eylemcilere olan bu desteği, bölücü cephe ile diğer örgütler arasında ODTÜ'de ittifak kurulduğu anlamına geliyor. ODTÜ'de kurulan ittifak sadece bölücü cephe ile ‘devrimci sol' grupları da kapsamıyor. İP'in gençlik kolları TGB ile kimi ulusalcı Kemalist gruplar ve ADD de ODTÜ olaylarında bölücü ve marjinal grupların cephesinde saf tuttu.

Yeni Akit

Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)