![]() |
#1 |
![]() Hürriyet Gazetesi Başyazarı Oktay Ekşi 'Analarını satarlar' yazısının ardından gelen tepkiler üzerine görevi bırakıyor
HES'lerle ilgili köşe yazısında ağır eleştirilerde bulunan ve büyük tepki çeken Hürriyet Gazetesi Başyazarı Oktay Ekşi, gazetesindeki görevinden istifa etti. Habertürk Gazetesi'ne konuşan Ekşi, ''Hürriyet Gazetesi'nden istifa ettim. İstifa gerekçelerimi köşemde yarın yayınlanacak son yazımda okurlarla paylaştım'' dedi. Ekşi, Basın Konseyi'ndeki başkanlık görevine ise devam edeceğini söyledi: ''Basın Konseyi başka bir platform. Basın Konseyi başkanı olarak zaman zaman meslektaşlarımı kızdırsam da, okurlara ve mesleğime olan hizmet borcumdan dolayı Basın Konseyi'ndeki görevime devam ediyorum.'' AK PARTİLİLER İSTİFAYA DAVET ETMİŞTİ Ekşi'nin önceki gün HES'lerle ilgili kaleme aldığı köşe yazısıyla ilgili dün Hürriyet Gazetesi önünde bir de protesto gösterisi yapıldı. AK Parti İstanbul İl Başkanlığı üyesi bir grup ve partililer, Ekşi'yi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bakanlar ve parti mensuplarını hedef aldığı gerekçesiyle protesto ettiler. Ellerinde dövizlerle Ekşi'yi istifaya çağıran grup adına açıklama yapan AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Bülent Turan, Ekşi'nin Başbakan Erdoğan, bakanlar ve parti düşüncesine inanan insanları hedef alan bir yazı yazdığını, hakaret ve iftiralarda bulunduğunu savundu. Ekşi'nin bunu, hem inanç hem de gelenekler açısından kutsal sayılan değerler üzerinden yaptığını söyleyen Turan, ''Bu asla gazetecilik değildir, bu yazarlık değildir, bu muhaliflik değildir, bu insanlık değildir. Bu hakaret sadece Başbakan'a ve bakanlara değil, 72 milyon insana yapıldı. Oktay Ekşi'yi ve onun yazısını yayınlayan Hürriyet gazetesini telin ediyoruz, kınıyoruz. Adı anılan medya kuruluşunda daha önce de milletimize küfreden birçok yazı ve yazar görmüştük. Ancak herhalde hiçbiri bu kadar alçalmayı, bu kadar iğrençleşmeyi göze alamamıştı'' dedi. habertürk
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Aman çok üzüldüm...sebebinin yazdığı yazılarının utancı olduğunu hiç sanmıyorum...başbakanımızın verdiği sert tepki sonrası bugün özür dilemek zorunda kalsada herşey bir yere kadar...sözde gazetecilerin sözleri askıya takıldı...bunlara ne söylesen azdır...
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() defolsun gitsin onun bunun çocuğu...
yatacak yeri yeri yok bunun... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() aydin dogan basbakanimizdan cekindiginden dolayi kapiyi göstermis eksiye..
ama aksam kütahyali nin bunun rezil edisini izlemeliydiniz ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Bende ekşiye dürzümü diyeyim
![]() Yav bassaydık hürriyeti kafasını gözünü yarsaydık biraz kemalist köpekler demogoji yapsaydı ![]() |
|
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Cumhuriyet ten teklif gelmiştir yoksa istifa etmezdi bu
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() hala inanamadım ama...
|
|
![]() |
![]() |
#8 |
![]() ağızdan çıkan lafların sonucu kolay olmuyor her zaman...herkes haddini bilmeli, gerektiği gibi konuşmalı her nerede olursa olsun..anlamıştır inşAllah bundan sonra seviyeli yazılara imza atması gerektiğini..
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() oktay ekşi sözlükte yazacakmış ondan istifa etmiş cCc
|
|
![]() |
![]() |
#10 |
![]() Bizler için analarını bile satan zihniyet demiş..
Karektersiz kefere..ölmüş anana dua et.. Hasss şimdi defol git domuz kılıklı |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|