AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 10-06-2011, 17:10   #1
Kullanıcı Adı
İntifada
Angry Oktoberfest Bira Festivali İstanbul'da | Üstelik Logosunda Cami Var...
TÜM TEPKİLERE RAĞMEN KÜLTÜR BAKANLIĞINDAN DESTEK GELDİ


Önce Antalyalıların, ardından tüm Türkiye'nin tepkisini çeken Antalya'daki "ithal festival, bira festivali"nin benzerinin hükümet desteğiyle İstanbul'da yapılacağı öğrenildi. İstanbul'da düzenlenecek olan festivalin Kültür Bakanlığı tarafından destekleneceği öğrenildi.

İÇKİ FESTİVALİNDEN HAKARET GİBİ LOGO: BİRA VE CAMİ!
Oktoberfest'in Antalya'dan İstanbul'a Kültür Bakanlığı desteğiyle taşınması sonrası bir ayrıntı dikkat çekiyor. İçki festivalinin logosunda Camii figürü dikkat çekiyor:


GENÇLİĞE ALKOLÜ VE SINIRSIZ CİNSELLİĞİ ÖZENDİRMEK TÜRKİYE KÜLTÜRÜ MÜ?


Dini inançlar açısından Türkiye'deki hakim İslam inancına göre haram olarak kabul ediliyor.
Alkolün sosyolojik açıdan toplumu yıkıma uğratan aileiçi şiddeti tetiklediği, trafik kazalarının başlıca sebeplerinden olduğu ise bilimsel bir gerçek. Gençleri alkole alıştırmak için İçkinin özendirildiği Oktoberfest'e kimi Çocuk şekeri imalatçıları ve Sucuk firmalarının destek olmasının yanısıra Kültür Bakanlığı'nın açık destek çıkması durumun vehametini daha da arttırıyor.

Sabaha kadar bira içmenin sınırsız cinsellik ve serserilik yapmanın ne gibi kültürel bir yanı olduğu ise ayrı bir konu...

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Yeşilay Cemiyeti, hükümetin böyle bir rezalete alet olmasına sert tepki gösterdi.
Yeşilay'dan yapılan açıklamada, Antalya'da yapılan rezaletin ardından İstanbul'da da böyle bir etkinliğin düzenlenmesinin anlaşılır bir tarafının bulunmadığı belirtildi.

Yeşilay Başkanı
Muharrem Balcı imzasıyla yapılan açıklamada, hükümetin böyle bir etkinliğe destek vermesinin kesinlikle kabul edilemez olduğu vurgulandı.

Basın açıklamasında Balcı, şunları söyledi:

"Octoberfest” adıyla bilinen ve Almanya ve Alman kültürüne ait olan “BİRA FESTİVALİ” Antalya’nın ardından İstanbul’da kutlanacakken, bu sefer Türkiye Cumhuriyeti’nin Kültür Bakanlığı da bu festivale doğrudan destek vermektedir.

Antalya’daki festivale basın açıklamaları ve bu festivalin Antalya’daki destekçisi olan Antalya Büyükşehir Belediyesi önüne bırakılan siyah çelenk ile tepkimizi göstermişken, aynı ihanet bu sefer İstanbul’da devam ediyor.

Octoberfest isimli bu etkinliğin bir bira festivali olduğu, amacının Alman kültürünün tanıtılması ve biranın tüm çeşitleri ile dağıtılacağının bizzat festival düzenleyicileri tarafından belirtilmesine rağmen, ne yazık ki Kültür Bakanlığı bu festivale destek olarak halkı karşına almaktan çekinmemektedir.

Binlerce insanımızı kaybetmemize sebep olan trafik kazalarının bir numaralı sebebi, aile içi şiddetin, toplumsal parçalanmaların, yıkılan yuvaların mimarı alkolle savaşması ve halkını koruması gereken devletimiz adeta halkına düşmanca davranmaktadır.

Birbirinden farklı bira çeşitlerini herkesin tadabileceği gibi bir sloganla yola çıkan tek amacı da bu bira ve alkol firmalarının kazancını daha da arttırmak olan bu festivalin düzenlenmesi bile büyük bir ihanettir. Bu ihanete devletin en önemli bakanlığının resmen destek olması, bakanlığın gözetimi altında bu festivalin düzenlenmesi kabul edilemez.

Yıkılan yuvaları, yitirilen canları, acı çeken aile ve alkol batağındaki gençleri görmezlikten gelen devlet kurumlarının acilen bu etkinlikten çekilerek halkının yanında olması ve onu bu tehlikeye karşı koruması gerekmektedir. Alkol ve zehir tacirlerinin süslü oyunlarına karşı halkın tek başına başarılı olması mümkün değildir.

Biz Yeşilay olarak hiç yılmadan alkolle ile mücadelemizi devam ettirecek, bu festival gibi kirli oyunlara karşı her yerde sesimizi çıkarmaya devam edeceğiz. Şeytani planlarına devam eden ve çıkarları uğruna bir halkı mahvetmekten çekinmeyen alkol endüstrisine karşı bu mücadelenin hep birlikte yürütülmesi gerekmektedir.

Halkımızla birlikte devletimizin tüm kurumlarını da bu mücadelemizde yanımızda görmek en büyük temennimizdir
."

on5yirmi5.com

 

  Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 10-06-2011, 17:11   #2
Kullanıcı Adı
İntifada
Standart
Şu adamı şu partide ısrarla kemalistlere yavşamak için bakan yapıyoruz...
yazıklar olsun bu kaçıncı fasosu bu adamın...
eğer adamlığı varsa teşkilatşarımızın antalyadaki festivale gösterdikleri tepkileri bu festivalede gösterirler...
yazıklar olsun...
başbakanımız bunun hesabını sormalı...
yoksa hesap veremez bu konuyla ilgili...

Konu İntifada tarafından (10-06-2011 Saat 17:14 ) değiştirilmiştir..
  Alıntı ile Cevapla
Alt 10-06-2011, 17:25   #3
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Standart
chp zihniyetinden gelen bir hıyarı bakan yaparsan böyle olur.
Değil bakan,en ufak ilçenin belediye başkanı dahi yapılmaması gerekir,tamamen gereksiz,partiye zıt kişilik.
Başbakanın bunu önlemesi lazım derhal.
  Alıntı ile Cevapla
Alt 10-06-2011, 18:20   #4
Kullanıcı Adı
Beylerbeyi
Standart
yazıklar olsun.

partimizden tepki gelmezse, tepki göstermeyen tüm partililere de yazıklar olsun.
Beylerbeyi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-06-2011, 18:24   #5
Kullanıcı Adı
Yıldırım
Standart
Gerçekten hayal kırıklığına uğradım...
Kültür bakanlığı artık benim için bitmiştir...
Yıldırım isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-06-2011, 18:25   #6
Kullanıcı Adı
Supraliminal
Standart
Acaba neye destek verdiğini biliyor mu.
Peh ayıp be.

Supraliminal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-06-2011, 18:27   #7
Kullanıcı Adı
Yıldırım
Standart
bu haber sitesinden başka bu haberi yapan varmı?
Ben bulamadımda fos çıkmasın haber?
Yıldırım isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-06-2011, 18:31   #8
Kullanıcı Adı
Supraliminal
Standart
thezemzemfest olsa destekler miydir acaba sayın günay.
Supraliminal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-06-2011, 18:32   #9
Kullanıcı Adı
Supraliminal
Standart
Antalyada bira festivalinin sonuçları fena.
Antaly'da belediyeye oktoberfest soruşturması

ANTALYA'da geçen yıl Eylül ayında düzenlenen Almanlar'ın ünlü Hasat Bayramı 'Oktoberfest'te üniversiteli bir gencin ölümüyle ilgili olarak İçişleri Bakanlığı'nın Büyükşehir Belediyesi'ne soruşturma açtığını açıklayan CHP'li Başkan Mustafa Akaydın, "Müfettiş çok kibar bir adam ve gülüyor yaşadıklarına. Ne yapsın adamı görevlendirmişler" dedi.

Antalya Kültür Merkezi'nde ikinci yılı nedeniyle hizmetlerini anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, AK Parti hükümetinin baskı uyguladığını, hizmetlerini engellemeye çalıştığını iddia etti. Antalya'da geçen yılki 'Oktoberfest'e katılan üniversite öğrencisi 26 yaşındaki Ahmet Anıl Durmaz'ın ölü bulunmasıyla ilgili İçişleri Bakanlığı'nın Büyükşehir Belediyesi'ne soruşturma açtığı ve bunun için müfettiş görevlendirdiğini belirten Başkan Akaydın, halkı bira içmeye teşvik etmek, insan ölümüne sebebiyet vermekle suçlandıklarını anlattı. 'Oktoberfest'in bira festivali değil, hasat bayramı olduğunu belirten Başkan Akaydın, Antalya'ya yılda 2.5 milyon Alman turistin geldiğini hatırlattı. Başkan Akaydın, "Türkiye'de de yıllardan beri oteller bile bu tür etkinler düzenleniyor ama biz yaptığımız zaman halkı alkollü içki üretmeye teşvikle suçlandık, şikayet edildik, şimdi belediyemizde müfettiş, soruşturma geçiyoruz. İnşallah başımıza bir iş gelmez" dedi.

Geçen 24 Eylül'de ikincisi yapılan etkinliği belediyenin değil bir bira firmasının düzenlediğini ve kendisinin sadece açılış kurdelesini kestiğini söyleyen Başkan Mustafa Akaydın, "Bira satılmışsa satılmıştır, parası ile satılmıştır. Bedava bira dağıtılmadı. İkincisi bira içerek sarhoş olmak isteyen varsa o bölgeye 200 metre mesafede uzaklıkta, Antalya'nın her tarafında her türlü içkiyi içmeye imkan var" diye konuştu.

"TÜKETİME TEŞVİKLE SUÇLANDIK"

Suçlamaları sırasıyla açıklayan Başkan Akaydın, şunları söyledi:

"Bira fiyatında promosyon yaparak halkı tüketime teşvik etmek. Alakası yok. İki; ücretsiz bira dağıtmak. Hayır, ücretsiz dağıtılmadı. Üç; insan ölümüne sebebiyet vermek. Bir adam içmesini bilmiyorsa evinde veya restoranda alkol komasına giriyorsa bu onun sorunudur. Ya da bu sorumluluktan kaçmak isterseniz tüm ülkede içki satışını yasaklamanız lazım. Ama ne olur o zaman biliyor musunuz? İranlı ve Arap turistler gibi bizim hemşehrilerimiz de başka ülkelere içki içmek için giderler. İranlılar Antalya'ya bunun için gelmiyor mu?"

"BİRA İÇERKEN ADAM ÖLMEZ"

Üniversiteli Ahmet Anıl Durmaz'ın ölüm nedeninin uyuşturucu olduğunu ima eden Akaydın, şöyle dedi:

"Bira içerekten adam ölmez. Adam niye ölmüş? Ben ilk günden beri niye öldüğünü biliyorum. Ama çok saygın bir adamın oğlu olduğu için söylemedim. Adli Tıp Kurumu neden öldüğünü açıkladı, biradan dolayı değil. Ama yine de bu aileyi taciz etmemek için, bir de ortada ölü var. Etik olarak bunun nedenini söylemedim. Denizli, şarap festivali düzenliyor. Türkiye'de bir sürü şarap festivalleri var. Şarap biradan daha ağır bir alkol. İnanın Türkiye'de festival yaptığı için ilk yargılanan belediye bakanıyım."

"MÜFETTİŞ DE ÇOK GÜLÜYOR"

Bu konuyu soruşturmak üzere bakanlık müfettişinin dün belediyeye geldiğini kaydeden Akaydın, "Müfettiş çok kibar bir adam ve gülüyor yaşadıklarına. Ne yapsın adamı görevlendirmişler. Halkı bira içmeye teşvik etmek, promosyon yapmak, yok böyle bir şey. Öldürülmesine ilişkin suçlamada bulunanlar, utandılar hepsi. Aileyi taciz etmek istemiyorum ve bu nedenle herhangi hukuki bir şey yapmayacağım" diye konuştu.

KANINDA EROİN BULUNDU

Antalya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı'ndan emekli Fikri Durmaz'ın ABD'de üniversite eğitimi alan oğlu Ahmet Anıl Durmaz, tatil için ailesinin yanına gelmiş, geçen 24 Eylül'de ikincisi düzenlenen 'Oktoberfest'e katılmış, burada kendisi gibi üniversiteli 3 arkadaşı ile eğlenmiş ve 4 arkadaş eğlencelerine, Abdurrahman Yaşar Namlı'nın Meltem Mahallesi'ndeki evinde devam etmişti. Festival yerinde ve arkadaşının evinde aşırı derecede alkol tükettiği ve sabaha karşı sızdığı iddia edilen Durmaz, sabah arkadaşları tarafından ölü bulunmuştu. Ahmet Anıl Durmaz'ın otopsi raporu, olaydan 2.5 ay sonra tamamlanmış ve Adli Tıp Kurumu raporuna göre üniversiteli gencin kanında, 2 miligram/litre eroin tespit edilmişti. Aldığı uyuşturucunun yanında alkol de tükettiği tespit edilen Ahmet Anıl Durmaz'ın solunum durması sonucu hayatını kaybettiği belirlenmişti.

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)
Supraliminal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-06-2011, 18:34   #10
Kullanıcı Adı
İntifada
Standart
nasıl bulamadın...
google kullanmıyormusun...
http://haksozhaber.net/bira-rezaleti.....--24800h.htm

http://istanbul.net.tr/istanbul_kons...rfest&id=16182

https://www.facebook.com/event.php?eid=161651250585460
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım