AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 04-21-2009, 14:37   #1
Kullanıcı Adı
Yıldırım
Standart okul inşaatı sırasında kemikler bulundu...
Okul inşaatı hafriyatında kemikler ve kafatasları çıktıVan'ın Gevaş ilçesine bağlı Aydınocak köyünde yapımına başlanan okul inşaatının hafriyatında insan kemikleri ve kafatasları çıktı. Köylüler, okulun yapıldığı alanın binlerce yıllık Ermeni Mezarlığı olduğunu söylüyor.
Gevaş'a 35 km. uzaklıktaki Aydınocak köyünde faaliyette olan 5 derslikli okulun yetersiz kaldığı için sadece ilköğretimin ilk kademesinde okuyan öğrenciler burada eğitim görüyor.
Okulun yetersiz kalması ve ikinci kademe öğrencilerin çevredeki YİBO ve taşımalı okullarda eğitim görmesi nedeniyle köylüler Milli Eğitim Müdürlüğü'ne okul talebinde bulundu.
Köylülerin talebi üzerine Milli Eğitim Müdürlüğü ikinci kademe öğrencileri için 5 derslikli ilköğretim okulu ve 4 dairelik öğretmen lojman yapma kararı aldı. Okul ve lojmanın ihalesini alan yüklenici firma, köyde Milli Eğitim'in gösterdiği alanda 3 gün önce hafriyat çalışmasına başladı. Okul için gösterilen yerde yapılan hafriyat çalışmasında insan kafatasları ve kemikler çıkmaya başladı. Kazıda çıkan insan çenelerinde dişlerin hala çürümediği görüldü.
Köylülerden Hasan Avağ, köylerinde yüzyıllar boyunca Müslüman ile Ermenilerin birlikte yaşadığını söyledi.
Avağ, "Okul hafriyatında çıkan kemikler ve kafataslarının Ermenilere ait olduğunu düşünüyoruz. Dedelerimiz ve onların dedelerinin anlattığına göre; okul inşaatının yapıldığı alan binlerce yıllık Ermeni Mezarlığı'dır. Bu alanda daha önce taşlar vardı. Bu taşlar köylüler tarafından ev yapımında kullanılmaya başlandı. Burası toprak olarak kaldı. Kazılarda derine gidilirse bu kemiklerden daha binlercesi çıkar. Bu mezarlığa yakın yerlerde daha önce yapılan kazılarda buna benzer çok kafatası ve kemik çıkmıştı" dedi.
Köy sakinlerinden Necdet Avağ ise okul inşaatı ve yakınında daha önce yapılan Köy Sağlık Evi'nin Ermeni Mezarlığı üzerine yapıldığını belirtti. Bu alanın resmiyette köy merası olarak görüldüğünü ifade eden Avağ, alan köy merası olunca köye ait bütün yapıların buraya inşa edildiğini vurguladı.
Bu alan üzerinde Ermenice yazıların olduğu ve tarihlerin yazıldığı, haç işaretinin olduğu taşların bulunduğunu anlatan Avağ, "Bu taşların büyük kısmı vatandaşlar tarafından ev yapımında kullanıldı. Az sayıda taş kaldı. O taşların üzerinde köylüler hayvanlarına tuz veriyor. Her taşın altında bir mezarın olduğuna düşünüyoruz. Tabiî ki dini ve ırkı ne olursa olsun burası bir mezarlık ve tarihi yerdir. Buranın böyle kullanılmaması gerekiyordu. Mevcut tek katlı okul yıkılarak yerine iki katlı yeni okul yapılabilirdi. Bir mezarlıkta okul inşaatının yapılmasını saygısızlık olarak görüyoruz" şeklinde konuştu. İnşaata başlayan yüklenici firma yetkilileri, konu ile ilgili yorum yapmaktan kaçınırken, Milli Eğitim'in kendilerine burayı gösterdiğini belirtti. Kaymakam Tahsin Aksu, kayıtlarında okulun inşa edilmeye başlandığı alan ile ilgili herhangi bir sit alanı veya mezarlık kaydı olmadığını kaydederek, bölgede jandarma ve savcılığın yapacağı inceleme sonucunda prosedürlere göre hareket edileceğini söyledi. (CİHAN)

 

Yıldırım isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi