02-21-2009, 16:35 | #1 |
Okul öncesi eğitim oranı yüzde 30
Cumhurbaşkanı Vekili ve TBMM Başkanı Köksal Toptan, ''Ülkemizde 1990'larda yüzde 3,5 olan okul öncesi eğitim oranı, şimdi yüzde 30'ların üzerine çıkmıştır'' dedi.
Toptan, Zonguldak'ın Alaplı ilçesindeki, Alaplı Anaokulu'nun açılış töreninde yaptığı konuşmada, son yıllarda, eğitimin temel noktalarından biri olan okul öncesi eğitime çok önemli yatırımlar yapıldığını söyledi. Her geçen gün okul öncesi eğitime katılan çocukların sayısının arttığına dikkati çeken Toptan, şunları söyledi: ''Ülkemizde 1990'larda yüzde 3,5 olan okul öncesi eğitim oranı, şimdi yüzde 30'ların üzerine çıkmıştır. Bu, devletin, hükümetlerin ve insanlarımızın, çocukların eğitimine vermiş olduğu önemi göstermesi bakımından çarpıcıdır. Elbette, yüzde 30'la yetinmemeliyiz. Bu çağ, okullaşma oranının yüzde 60-65'lerin üzerine çıkarılması, yüzde 100'e yaklaşan ilköğretim çağındaki okullaşmanın orta öğretimde de yüzde 100'lere yakın hale getirilmesi gerekmektedir. Zorunlu olmamasına karşılık Türkiye'de orta öğretimde okullaşma oranının yüzde 70'ler civarında olması, insanımızın bilgi tutkusu ve eğitim sevdasını ortaya koymaktadır. Türkiye'nin her ilinde üniversite bulunması, insanlarımızın kendi ilçelerinde bir yüksek öğretim kurumu açılması konusundaki heyecanları, milletimizin eğitime karşı duyduğu doğru ve alkışlanacak davranış olması bakımında da önem taşımaktadır.'' AA
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |