01-25-2008, 02:24 | #1 |
Okulda namaz kılmak yanlışmıdır?..
"Protesto" bölümünde açılan böyle bir konunun kilitlenmesi üzerine bu konuyu tartışmaya açma gereği duydum. bazı arkadaşlar "okul eğitim alanıdır, okulda namaz kılınmaz" diye düşünüyor, ben böyle düşünmeyi pek doğru bulmuyorum... evet okul eğitim alanıdır ama okulun tenefüs saatleride var, bu saatler içinde kılınan namazın kime ne zararı olur anlamış değilim. bence okullarda namaz kılınamayacağını düşünmek yanlış algılanan Laikten kaynaklanan ön yargıların ürünlerinden biridir, okullarda namaz kılınması belki şuan için istikrar açısından yanlış olabilir ama normal şartlarda okullarda namaz kılmanın hiç bir yanlış tarafı yoktur.
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
01-25-2008, 02:28 | #2 |
şu anki okul karmadır. yani bütün dinlerden inançlardan mehseplerden öğrenci barındırır. Eğer müslüman öğrenciler namaz kılmak isterlerse diğer inanca sahip olanlara saygısızlık olur. adaletli olmak lazım bu tür konularda.
Zaten okul saatlerinde namaz kılmak çok zor. 10 dakikalık tenefüste namaz kılmak imkansız. Allah bize herşeyin kolayını öğretmiş bildirmiş. Eğer kazaya bırakmak istmeiyosa namazını gözüyle bile kılabilir. |
|
01-25-2008, 02:31 | #3 |
evet o konuyu bende okudum ve diyorum ki namaz Allah'ın emri bu emir herşeyden üstündür vakti içinde kılmak emrolunmuştur okulda çarşıda yolculukta kazaya bırakılır evde yada camideyken kılınır gibi bir şey yoktur her nerede isen o emri yerine getirmen için gereken çağrı geldiğinde uymak zorundasın!
|
|
01-25-2008, 02:35 | #4 |
ben anlamıyorum valla sizi.biz kılardık lisede.şu an bir sürü okulda boş oda veriliyor ve isteyen,vaktini bu yönde harcamak isteyen namazını kılıyor.geçen gün kanal d haberde çıktı.namaz kılanlardan teki hem dersimizi çalışıyoruz hem de ibadetimizi yapıyoruz ne var bunda dedi valla helal olsun dedim.okullar rezalet durumda.inşallah namaz kılanların sayısı artar. gerekirse gizli gizli kılsınlar ama kılsınlar.ayrıca namazı kaza etmek o kadar basit değil.benim eniştem ölmeden önceki saatlerinde hala teyemmüm derdindeydi.gerçi o önden giden bir atlıydı kıyaslamak doğru olmaz ama namaz çok önemli.kılamak isteyen tabi ki kılabilmeli.
|
|
01-25-2008, 02:36 | #5 | |
Alıntı:
|
||
01-25-2008, 02:38 | #6 |
evet kolaylıklar var ama emri terketmek değil en azından farzı kılınabilir 10 dakikada bu bir kolaylıktır ;)
|
|
01-25-2008, 02:39 | #7 | |
Alıntı:
|
||
01-25-2008, 02:40 | #8 |
liselerde zor ama üniversitede boş sınıfta çok oluyordu zamanda...rahatlıkla kılınabiliyor...fakat sadece ilahiyat fakültesinin mescidi vardı...o da ayrı konu...
|
|
01-25-2008, 02:52 | #9 |
Lisede biz de namaz kılıyorduk.Fakat okulun içinde tam anlamıyla mümkün değildi.Müdüremiz sağolsun pek "laikçi"(güya ) ve kokona bir hanımdı.Başörtüsü yüzünden ters düştüğümüz bile oldu Neyse...O günleri hatırlamak dahi istemiyorum.Allah razı olsun diğer hocalarımız her türlü kolaylığı sağlardı.
Meslek lisesiydik ve sabah 7 den akşam 5-6 ya kadar okuldaydık bazen.Öyle zamanlarda tenefüslerde abdest alıyorduk.Öğlen aramız mevcuttu 45 dakika kadar tam öğlen namazına denk düşüyordu.Camiye gidiyorduk toplanıp.Bir ikindi namazını tam vakitte kılamıyorduk :-[.O da tenefüse değil derse denk geliyordu maalesef. Diyeceğim o ki herkes bulunduğu ortama göre bir plan yapabilir.Bizim okulun yanında cami olduğu için ayarlamak kolay oldu Allah 'ın izniyle.Ama imkanları farklı olanlar daha uygun hali kendisi oluşturmalı.Tabi öğretmenlerin de etkisi var kolaylık sağlama konusunda .Şu durumda her ortam kaldıramıyor maalesef.Geçen öğrencilerin başına gelen olay gibi üzücü örnekler de var(Basının burnunu iliştirdiği örnekler ne yazık ki ..) |
|
01-25-2008, 02:54 | #10 |
Allahım bir kolatlık veriyor istedikten sonra...
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|