AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 03-05-2009, 19:47   #1
Kullanıcı Adı
FarukARSLAN.
Standart Okullardan Kenan Evren ve 12 Eylül isminin kaldırılması önerisi
Netekim, halk "karara" çok sevindi!

Okullardan Kenan Evren'in isminin kaldırılması önerisi sevinçle karşılandıİzmir İl Genel Meclisi'nin, 12 Eylül ve Evrenpaşa İlköğretim Okulu ile Kenan Evren Anadolu Lisesi'nin adının değiştirilmesi için aldığı temenni kararı sevinçle karşılandı.

Okullarının isminin değiştirilmesinin iyi olacağını söyleyen Gültepe Kenan Evren Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği Birliği Zeki Yıldız, "Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının kurduğu aydınlık Cumhuriyet'i, 12 Eylül hareketinin lideri geriye götürmüştür. Evren'in isminin eğitim kurumlarına koyulmasını doğru bulmuyorum." dedi.

Yardım ettikleri birçok kuruluşun, okulun ismini değiştirmeleri yönünde talepte bulunduğunu ifade eden Yıldız, daha önce de Kenan Evren'e iki defa mektup yazıp yardım istediğini hatırlatarak, ekonomik sıkıntısı gerekçesiyle yardım etmediğini dile getirdi.

Lisenin öğrencilerinden Fuat Savaşan ise okullarının isminin değiştirilecek olmasını, "Doğru bir seçim olmuş." şeklinde yorumladı.

Savaşan, "Ülkenin geleceği için kendini vatana adamış kişilerin isimlerinin koyulması daha doğru olur." diye konuştu.

Diğer bir öğrenci Cem Güle de tarihte iz bırakmış birisinin isminin koyulmasını önerdi.

Güle, "Darbeci birisinin isminin olması gereksiz." dedi.

Darbeyi hatırlatan darbecilere ödül verilmiş gibi isimlerin değiştirilmesi gerektiğini vurgulayan İzmir Sivil Toplum Örgütleri Platformu Yönetim Kurulu Mehmet Aydoğan ise şunları söyledi: "Sanki çok önemli bir iş yapmışlar gibi isimlerinin verilmesi, gelecek kuşaklarda çelişki oluşturabilir. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk veya tarihçi, edebiyatçı Türk büyüklerinin isimleri koyulabilir."

İzmir İl Genel Meclisi'nin önceki günkü toplantısında gündem dışı söz alan CHP'li üye Gülşen Korkmaz Kahraman, 12 Eylül 1980 askerî darbesinin ülke demokrasisini kesintiye uğrattığını, insanlara zulüm ve baskılar yapıldığını söylemişti.

O dönemde 1 milyon 683 bin kişinin fişlendiğini, 650 bin kişinin gözaltına alındığını savunan Kahraman, şöyle konuşmuştu: "Toplumda böylesine ağır tahribata sebep olan bir darbenin ve darbecilerin isimleri okullarımıza verilmiş, tarihimizdeki bu kara leke ölümsüz kılınmaya çalışılmıştır. Demokrasinin beşiği olan İzmir'de Narlıdere'deki 12 Eylül ve Yamanlar Evrenpaşa ilköğretim okullarıyla Gültepe'deki Kenan Evren Anadolu Lisesi bulunmaktadır. Bugün gerçek darbeciler halen cumhuriyet balolarına davet ediliyorken ülkede sahte darbeciler oluşturuldu ve işlenmeyen bir suçun bedelini şimdiden ödemeye başladılar. Uzun gözaltılar, tekniğine aykırı iddianameler, neyle suçlandıklarını bilmeden tutuklanıp halen de haklarında iddianame düzenlenmeyen insanlar var. Hepimiz demokrasinin bütün kurum ve kurallarıyla işlemesinden yanaysak, darbenin ve darbecilerin izleri en azından güzel İzmir'imizden, okullarımızdan silinsin ve oralarda okuyan çocuklar, 'Bu 12 Eylül iyi bir şey olmalı ki okullarımıza ismi verilmiş.' diye düşünmesin."

Konuşmanın ardından İzmir İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Yılmaz, darbe yıllarının kötü bir dönem olduğunu ancak okul isimlerinin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenmesinin uygun olacağını ifade etmişti.

AK Parti Grup Başkan Vekili Ali Naci Erdem'in de Kahraman'ın konuşmasını destekleyici sözlerinin ardından meclis üyeleri, oy birliğiyle okul isimlerinin değiştirilmesi yönünde temenni kararı almıştı.

(CİHAN)
/ HABERVAKTİM

FarukARSLAN. isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 03-05-2009, 20:21   #2
Kullanıcı Adı
redyellow
İnşaallah uygularlar.

Kenan Evren ve tüm cuntacıların isimlerinin derhal her yerden kaldırılması, kendilerinin de derhal yargı önüne çıkarılması lazım.
redyellow isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)