AK Gençliğin Buluşma Noktası
Köşe Yazıları Köşe yazıları burada paylaşılıyor.

Stil
Seçenekler

Alt 01-20-2008, 01:27   #1
Kullanıcı Adı
CeVHeR
Standart ***Olayları deşifre eden derin görüşme! ( ALİ KARAHASANOĞLU )***
Derinlerden bir görüşme:
“-Aloo.. abi durum kötü ya.. Başbakan çağrı yapmıştı ya.. MHP de hemen teklifi hazırlamış, biraz önce açıkladılar, okudun mu?
-Haaa.. Tamam gördüm gördüm. paniklemeyin.
-Nasıl paniklemeyiz abi?. MHP de böyle net tavır koyarsa, bu yasak kalkar, bir daha kızların başını nasıl açtırırız biz, mahvolduk, bittik be abi!
-Dur bakalım canım, acele etmeyin. Her şey kontrolümüzde.. Şimdi beni iyi dinle.. Biraz sonra Yargıtay’dan bir açıklama yapılacak. O ayarlandı. Parti kapatma falan ifadeleri de geçecek açıklamada.
-çok iyi olur be abii.. Parti kapatma lafı geçerse, ondan korkarlar işte..
-Dur bakalım, daha başka organizasyonlarımız da var. Tek başına bir açıklama ile olmaz bu işler. Biraz önce devletimizin gazetesindeki bir numara ile görüştüm. Yarın bu konuya geniş yer verecekler. Manşet yapacaklar. Hatta daha sonra da sürdürecekler olayı manşetten vermeyi.. Gazetedeki diğer bir numara ile de arkadaşlar görüşüyorlar. O da MHP’ye ağır bir yazı yazacak. Devamını da getirecek.
-çok iyi olur be abii.. MHP’nin üzerine gitmek lazım. Bu işte anahtar MHP’de.
-Senden mi öğreneceğiz lan anahtar kimde? Siz işinize bakın. Boş durmayın. Başsavcılıktan yapılacak açıklamanın medyada etkisini göstermek için, genel yayın yönetmenlerinin elinizdeki kasetlerine bir bakın. Açıklamaya yeterli yer vermeyenler, mırın kırın edenler varsa, açıp telefonu, kasetleri hatırlatın.
-Emrin olur abi..
-Bırak şimdi yalakalığı.. Başsavcının açıklamasının, gerekli korkuyu salması için, emekli hakimlerden bazılarıyla gidin konuşun, açıklama yapsınlar.. ne bileyim işte, hiçbir şey diyemiyorlarsa, örneğin “Bu işin şakası yok” falan desinler.
- Tamam abi, hemen ilgileniyorum.
- İsmi açıklanmamak kaydıyla askerlerden de bazı haberler uçurun.. “Aman haaa. Ekonomi bu kadar güzel iken...” diye övgü cümleleri ile başlasınlar açıklamalarına.. çok fazla da üzerlerine gitmeyelim, ters teper, mers teper.. Hepimizi silindir gibi ezer geçerler sonra haa!
- İşte o ayarı tutturmak için size danışıyorum abi.. Aslında sizden önce Cumhuriyet’teki arkadaşla görüştüm. O da “Başbakan’ın İspanya’daki konuşmasının kasetlerinin Yargıtay tarafından istendiği” şeklinde bir şey hazırlıyor.. Birkaç koldan yürüyelim ki, korksunlar, geri adım atsınlar.
-Televizyonları da halledin. Akşam haberlerini, sonraki tartışma programlarını ince ayarla yapsınlar. Hedef; MHP’yi kızdırmadan, bu işten geri çektirmek, tamam mı?..
-Elimizde bazı MHP milletvekillerinin, 12 Eylül öncesi olaylarla ilgili dosyaları vardı.. Onları bizim gazeteler kullanmasın mı yani?
-Bekle biraz, acele etme. Dosyalar elimizden uçacak değil herhalde. Biraz bekle de sonra..
- Yargıtay açıklamayı yaptı da, Danıştay sessiz kaldı abi!
- Hazırlık tamam. Derin gazeteden kovulanın eşi metni hazırlıyor. Eli kulağındadır şimdi. Ha açıklandı ha açıklanacak..
-Sen harikasın abi ya.. Seninle konuşurken, bir yandan da internette geziniyordum. ‘Danıştay Başkanlığı’ndan açıklama’ diye düştüler bile..
-Sen bizi ne zannettin koçum! Her şey kontrolümüzde dediysek, kontrolümüzdedir.
-Abi bu arada unutmadan sorayım, bizim reisin .. dairede bekleyen davası ile ilgili girişim oldu mu? çocuklar bana soruyorlar da..
-Ne geri zekalı adamsın ulan, biz burada devlet işi konuşuyoruz, senin getirip araya soktuğun şeye bak! Devletin işlerini halledelim, o söylediklerin kolay.. Reise benden de hürmetleri gönder, az biraz beklesinler..
-Tamam abi.
-Bu arada üniversitelerden çok fazla bir şey beklemeyin haa.. Rektörlerin çoğunun yolsuzluk dosyası boylarını aşmış durumda. Eski dönem olsaydı, toplatıp bir açıklama da onlara yaptırırdık ama.. Bu dönem oldukça zor. Adamlar şimdi kendi yolsuzluk dosyalarından nasıl kurtulacaklarını düşünüyorlar. Ahh eski dönem olacaktı, bir rektörler toplantısı, arkasından YöK bildirisi, arkasından ... Ah! ah! kala kala emekli bürokratlara kaldık yaa!
-Abi, tüm bu çalışmalarımızı deşifre ederlerse ne halt yiyeceğiz biz?.
-Ne geri zekalı adamsın yaa. O zaman bittik demektir oğlum. Anında, paraları uçurduğumuz yere uçacağız.”
İşte bu günlerdeki “derin” telefon trafiği böyle.. Bunları bilin de, TV’leri öyle seyredin, gazeteleri öyle okuyun!

Ali KARAHASANOĞLU / VAKİT 19/01/2008

Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 01-20-2008, 01:37   #2
Kullanıcı Adı
ümitli_bekleyis
Tüh rektörler kusur kalmıştı bu dönem.Bir de o olsa salata tamam olacaktı.Son oyunlarınızı , yenileceğinizi bile bile oynayın bakalım.Diyecek söz bırakmadılar artık sadece acıyan gözlerle izlemek kaldı ..

Teşekkürler.
ümitli_bekleyis isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-20-2008, 01:48   #3
Kullanıcı Adı
Yâren
Gerçekten çok derin bir görüşmeymiş. +1
Yâren isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-20-2008, 04:09   #4
Kullanıcı Adı
CeVHeR
Ben teşekkür ederim arkadaşlar...

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)