AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 04-24-2008, 14:10   #1
Kullanıcı Adı
nar
Standart Olmayan okulda irtica!

Aydın Doğan'ın başında bulunduğu Doğan Grubu yayın organlarının nasıl gazetecilik yaptıklarını gözler önüne seren bir olay daha yaşandı.

Hürriyet’in CHP’li Onur öymen tarafından yalanlanan “Türban da faşist gömleği gibi” haberinin ardından Milliyet’in “irtica” haberinde adı geçen okullar da hayali çıktı.

6 Nisan tarihli sayısında Milliyet, “Said-i Nursi okulda” başlığı altında Eskişehir’deki “Kabataş İlköğretim Okulu” ve “24 Kasım Anadolu Lisesi”nin resmi internet sitelerinde yoğun dini içerikli bilgilere yer verildiğini, Said-i Nursi’nin sözlerinin aktarıldığını ileri sürmüştü. Milliyet’in haberinde Eskişehir’in yanı sıra Antalya, Batman, Adana, Gaziantep ve Sivas'taki bazı ilköğretim ve liselerin resmi sitelerinde de dini içerikli bilgilere yer verildiği iddia ediliyordu. Haberde adı geçen ve Eskişehir'de hizmet verdiği ileri sürülen okulların Kabataş İlköğretim Okulu ile 24 Kasım Anadolu Lisesi olduğu belirtiliyordu.

VALİLİK: İLİMİZDE BU İSİMDE OKULLAR YOK
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin çelik’in talimatıyla Eskişehir Valiliği ile irtibata geçilerek sözkonusu okullar araştırıldı. Araştırma sonucunda Milliyet’in “Said-i Nursi Okulda” başlıklı haberinde adı geçen okullar hayali çıktı, ismi geçen okulların gerçekte olmadığı belirlendi. Milli Eğitim Bakanlığı’nı konuyla ilgili bilgilendiren Eskişehir Valiliği, Milliyet’e de 16 Nisan’da bir yazı gönderdi ve şöyle dedi: “Gazetenizin 06.04.2008 tarihli sayısında yer alan ‘Said-i Nursi Okulda!’ başlıklı habere konu edilen ‘Kabataş İlköğretim Okulu’ ve ‘24 Kasım Anadolu Lisesi’ ismiyle ilimizde herhangi bir okul bulunmamaktadır.”

ALAY MI, TEBRİK Mİ?
Valiliğin, yalanladığı Milliyet’e diğer taraftan ise “bu konuda gösterdiği hassasiyetten ötürü” teşekkür etmesi dikkat çekti. Valiliğin gönderdiği yazıda “Gazetenizin bu konuda gösterdiği hassasiyete teşekkür eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim” ifadelerine “alay” amaçlı yer verildiği belirtildi.

KAPATMA DAVASI DELİLLERİ DE BöYLE
Milliyet’in sayısız yalanlarına eklemiş olduğu bu haberi; Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya’nın AK Parti hakkında açtığı kapatma davasında Anayasa Mahkemesi’ne “delil” olarak sunduğu kartelin “irtica” haberlerine ilişkin önemli bir gösterge olarak değerlendirildi.

(Kenan Ersözlü - Vakit)

nar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 04-24-2008, 14:12   #2
Kullanıcı Adı
Hıfz-ı lisan
Aksi bir haber yapsalar şaşırırdım.. Yalan haberleri okumaktan sıkıldık onlar bıkmadı
Hıfz-ı lisan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-24-2008, 15:27   #3
Kullanıcı Adı
Müntesip
insanların ar damarının bu kadar catlamış olmasını aklım almıyor ...
Müntesip isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-24-2008, 15:39   #4
Kullanıcı Adı
oturanboğa
hahahahaha...çok komik yaa....yuuuuuhhhhh
oturanboğa isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)