AK Gençliğin Buluşma Noktası

Stil
Seçenekler

Alt 07-08-2008, 00:12   #1
Kullanıcı Adı
Nagihan
Standart ÖLÜM...
Kalbin incelmesi,Yumuşaması da çok Önemlidir

Kalb ve hissiyatın incelmesi,yumuşaması,madde kesafetinden sıyrılıp,ruhun düşünce ve hayal mesafelerinin ötesinde seyr-ü sefer yapması,kalb ve gönül insanları için çok önemlidir.Evet, her mesele de olduğu gibi bu mevzuda da Efemdimiz'in nurlu beyanlarının rehberliğinde nasıl şu dünyada dünya ayakkabılarıyla yürüyor ve dünya gözleriyle görüyorsak aynı şek,lde,ahiret menzillerinde de daha bu dünyadayken yürüme,gezinme ve o hayatı çalışarak iç tecrübeler edinme oldukça önemlidir. Şu kadar ki,böyle bir ameliyye için de istikamete ulaşmış bir tefekkür,dolayısıyla da bir marifet ve malumat gereklidir.
Ölmüşüm!.. Başımda ehlim,ıyalim,yakınlarım ve dostalarım toplanmış ağlıyorlar.''Ah siz değil,ben ağlayacak durumdayım şimdi...Ah keşke,keşke dünyada ağlayıp da şimdi gülebilseydim!..''
Teneşire upuzun uzatmışlar,gassal başımda cesedimi yıkıyor,kirlerimi temizliyor;istediği tarafa evirip çeviriyor beni...Ah keşke ben,ben de,can bedebde iken kirlerimi yıkasa idim,tevbeyle,istifarla arınsam ve günah işelemesydim!Allah rasulü'nün mübarek elleri arasında evrilse,çevrilse ve buraya müsait şekil alsaydım!..''

Bak,kara ve karanlık bildiğim kabrin karanlığına terk etmeden,son bir defa daha aklık görsün der gibi beni beya kefene sarıyorlar.''Ah keşke kabrimi aydınlatacak olan Allah'ın boyası ile boyansaydım;abdest ile parlayıp,namaz ile nurlanıp ve Allah yolunda hizmet ile aklansaydım!..''
Eyvah!Dört parça tahtadan yapılmış kuru tabuta koydular. ''Aah,aah,yumuşak döşeklerde ve koltuklarda ayaklarımı uzatmış,hayatın tadını çıkarırken neden düşünmedim bir gün böyle kuru bir tahtaya uazatılacağımı neden?Babama da aynı şeyi yapmışlardı halbu ki!..'

İşte beni musallaya yatırdılar ve namazımı kıldılar...Aldılar sırtlarına ve..evet,işte kabre koydular.Hani,Hani nerede benim eşim,nerede evladım,nerede dostlarım? Ne oldu size? Neden arkanızı dönüp ayrılıyor ve beni bu daracık yerde tek başıma bırakıyorsunuz? Malım,mülküm servetim!Nerede bütün bunlar? Dünyada iken böylemiydik ya? O da ne! Cesedim, bir an olsun benden ayrılmayan bedenim,güzel gözlerim, kulaklarım,elerim,ayaklarım... Siz de mi beni terk edip gidiyorsunuz? Ah keşke,keşke beni kabir kapısında terk edecek şeylere gönül bağlamasaydım,burada faydası dokunacak ameller işleseydim!..''
Münkir-Nekir gelip, sorular soracaklar,Berzah hayatında Cennet ya da Cehennem seyredilecek;haşir neşir olacak ve insanlar hesap yerlerine sevk olunacaklar.Herkes başının çaresine bakacak; kişi kardeşinden,anasından babasından arkadaşından evladından kaçacak,herkes kendini kurtarma sevdasına düşüp,kapı kapı şefaatçiler arayacak.
İşte eller eli Nebiler Nebisi'nin eli orada bir kısım ellere dokunuyor,nurlu simalrı tanıyor''Yüzleri,kolları abdestle,alınları secdeyle nurlanmışları uzaktan görsem tanırım ve 'bendendirler'der ve alırım'' diyerek topluyor.Ah,keşke ben de adres bıraksaydım,kendisiyle tanışıklık kursaydım ben de Havzı'nın başına konanalardan olsaydım...
İşte defterler uçuşuyor,mizan kurulmuş hesaplar görülüyor;sırlar ortaya dökülmüş,diller yerine eller ve ayakalr konuşuyor...gibi tefekkürlerle kalb ve ruhta bir incelik hasıl etmelidir.

M.Fethullah Gülen/İnancın Gölgesinde2

Nagihan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 07-08-2008, 00:15   #2
Kullanıcı Adı
isimsiz
Standart ÖLÜM...
RAHMAN razı olsun kitabın hepsini okumuştum hatırlamak iyi oldu :-*
isimsiz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-08-2008, 00:16   #3
Kullanıcı Adı
Nagihan
Standart ÖLÜM...
Alıntı:
milli_mücahide Nickli Üyeden Alıntı
RAHMAN razı olsun kitabın hepsini okumuştum hatırlamak iyi oldu :-*
Amin... Çok güzel bir kitap :-*
Nagihan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)