AK Gençliğin Buluşma Noktası
Resim & Fotoğraflar Resim ve Fotoğraf paylaştığımız bölümümüz.

Stil
Seçenekler

Alt 02-19-2012, 14:26   #1
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Standart Ordu mensupları camii de,bu sefer ki amaç yakmak yıkmak değil

Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 02-19-2012, 14:54   #2
Kullanıcı Adı
İntifada
geçende dağ başında namaz kılarkenki resimleri yayınlanmıştı...

o zaman okumuştum bu yazıyı ve not almıştım...

Alıntı:
Din otorite tarafından daima iyi bir araç olarak görülmüştür. Başörtüsünü yasaklayan İslami yaşam tarzına düşmanlığını ideolojik olarak kimlik edinen Türk Silahlı Kuvvetleri iş erlerini ölüme göndermeye gelince Namazı ve Şehitliği "kullanır" Bu fotoğrafın tam bu süreçte servis edilmesi de Namazın psikolojik harekatta istismarından ibarettir. Tıpkı Kürt Silahlı Kuvvetlerinin ateist ideolojisine rağmen Cuma namazlarını istismar etmesi ve "şehadet" kavramını kullanması gibi...

b.ş erdeğer
Alt 02-19-2012, 14:57   #3
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
O ne la saçma sapan bir yazı Sanki rütbeliler cübbe giydi sakal bıraktı gibi bir olay yaşanmış gibi vurgulamış
Alt 02-19-2012, 14:58   #4
Kullanıcı Adı
İntifada
ne bu resimin amacı ?
müslüman ordu mesajı vermek değil mi ?
Alt 02-19-2012, 15:00   #5
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Tabular yıkılıyor hacı onun mesajı
Bizim kırkağaçtaki camiiye benziyor ha orası olabilir
Alt 02-19-2012, 15:03   #6
Kullanıcı Adı
İntifada
geçiniz...
büyüklerimizde anlatır askerde şöyle namaz kıalrdık böyle kılardık diye...
Allah kabul etsin tüm şartlardan bağımsız düşündüğümüzde süper bi manzara bu...
şartları koymaya başladığımız an görüntü anlamını yitiriyor...
Alt 02-19-2012, 15:09   #7
Kullanıcı Adı
_Ednâ_
böyle resimlerin faş edilmesi bana tehlikeli gibi geliyor...
imaj güzel bir imaj ama bazıları için muhteşem bir koz...
_Ednâ_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-19-2012, 15:16   #8
Kullanıcı Adı
Mavera
bende diger arkadaslara katiliyorum.. resim tek basina bakildiginda muhtesem ve olmasi gerektigi gibi ama orduda bu denli bir dönüsümün olacagini hic ama hic sanmiyorum..
evet bazi tabular yikildi bu noktada hemfikiriz ama orasinin tam anlamiyla peygamber ocagi oldugunu söylemek icin erkenden de öte!
Mavera isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-19-2012, 19:14   #9
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Yahu kılınmasına izin verilme bir tür verilmese bin tür
Genelkurmay başkanının çıkıp cuma hutbesini mi okumasını beklicez
Er ve astsubay seviyesinde bu hep görülen manzara mesela,özellikle doğuda zaten kısıtlama yok olamazda.Bizim birlikte rütbeliler çok yer alırdı mesela mescidte,veya yat sayımından sonra erlerin gezmesi yasak olmasına rağmen önemli gecelerde mescit açık olur,ramazanda oruç tutanlar için sahur için yemek hazırlanırdı.
Batı da olaylar karışık ve tabi birliğin komutanına bağlı mesele bu tabi.
Batıda mesela hiç bir komutan kurban kesmez ama bizim timdeki astsubay timin ilk görevinde kurban kesti tim için sağolsun
Veya kurbanda bizim bölük komutanı dana kesip bölüğün faydalanmasını sağladı.Çirkinlikler var orduda ama güzelliklerin üstünü örtmez bunlar elbet.Birliğin duvarlarındaki karakollarda vs. laiklik baskısı ve örtü düşmanlığıyla ilgili yazılar fotolar vardı.Bizim taburda hiç birine rastlanılmaz mesela,düşünü kü Mardin de tek komando taburuydu -dargeçitte varmıydı yokmuydu bilmiyorum-.

Yerine göre herşey
Alt 02-19-2012, 22:11   #10
Kullanıcı Adı
CeVHeR
Askeriye öyle bildğiniz yada Tv de gördüğünüz gibi bir yer değil. Askerlerin şu manzarası olamayacak birşey değil, gayat doğal bir olay. Aynı manzaraya askeriyenin mescidinde bende şahit oldum kandil akşamı...

Çok uc komutanların olduğu yerler hariç herhangi bir baskı yok, ki artık yapmaya çalışanlarada taviz yok. Genelkurmayın yazılı emirleri var...

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)