![]() |
#1 |
![]() Ortadoğu malum batılı ülkelerin ve diğer dünya ülkelerinin umut toprakları.Neden umut toprakları diyorum hatta aslında kurtuluş topraklarıda diyebiliriz
.Sebebi ise politik ve ekonomik çalkantıları , enerji rezervlerinin tükenmesi , ve çok büyük etken olan Coğrafi konum .Bunlar çok cezbedici geliyor bu batı ülkeleri için halbuki yıllardır konuşulan birşey vardır ki Türkiye'nin AB üyeliği , bu sürece destek vermeyen avrupa ülkeleri tavırlarını değiştirmemesi rağmen biz onlara karşı halen mütavazi davranmaa devam etmekteyiz. AB'ye üye olamayan ve olamaması içinde çabalayan Ab üyesi avrupa ülkelerine karşı daha farklı tutumlar izlemeleyiz. Türkiye'nin coğrafi konumunun önemi ve son yıllardaki her yönden gelişme göstermesi AB'ye hiçte ihtiyacımız olmamasının göstergesi sayılabilir. Başbakanımız ve Ekibide bu şekilde açıklamalar ve tutumlar sergiliyorlar aslında. Fakat konu ortadoğu ülkelerinin meselesine geldiğinde politik açıdan aleyhimize mütavazi tavırlar izlemekteyiz. Buda kurulan tuzağı görmemizi elbette engellemektedir.Neden kurulan tuzak ifadesini kullandım.Tabi üzülerek söylemem gerekir ki baştada belirttim zaten Avrupa veyahut Batı ülkeleri Türkiye'yi koz olarak kullanmaktadır. Ortadoğuda çıkan iç savaşlar nedeniyle çalkantılı süreçten geçen ülkeler batı ülkeleri için çok büyük bir fırsata dönüşmüştür.Amaçlarını yazımın başlarında belirttiğim gibi gerçekleştirmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Sürece bir takım yöntemlerle Türkiye'yide dahil edip , Türkiye'nin izleyeceği politikilar üzerinden kendilerine koz elde etmeye çalışmaktadırlar. Türkiye çalkantılı ortadoğu ülkelerine yaptığı baskılar batı açısından ne kadar olumlu bir davranış olsada , ortadoğunun politikalarının Türkiye'ye karşı tutumunun aleyhimizde değişebileceği aşikar olabilir. Türkiye'yi ortadoğu'da tek bırakmaya çalışma çabalarını görmemek içten bile değil.Bir an önce politikalarımızı daha farklı yönde yürütmeye başlamalıyız. Ortadoğu Dünya'nın omurgasıdır.Bu omurgayı sağlam tutacak tek ülkede Türkiye'dir.Bu nedenlede Türkiye bu omurganın server(kontrol)idir aslında ... O.G |
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() güzel bir yazı aslında bu tip yazıları günlük yazı dizisi haline getirmek gerek. millet aydınlansın
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|