![]() |
#1 |
![]() 1 - haremde çalışan hadım erkekler i ,saray hadım etmez ,dışarıda kaza en veya başka bir sebeple hadım olmuşlar içinden bu kişiler seçilerek saraya alınırdı...
2 - hareme girmek için padişahda olsa izinle girilirdi... şöyleki : harem yönetimi saray hanımı ki padişah eşidir veya hanım ağa ki padişah anasıdır ; izin almadan padişah harem kapısından giremezdi... 3 - hareme girmek için izin almış padişah ın girme şekli : padişah kapıya gelir görevli yüksek sesle içeriye hareme destur verir,kapanacaklar kapanır, utananlar kaçışır,belli bir süre kapıda bekletilen padişah usul gereği harem içi şartları oluşmuşsa içeri alınırdı... 4 - haremde bulunan kadınlar ın tümü nün aldığı bir eğitim ve üstlendiği bir görevi vardır... ki bu görevler temizlik,mutfak,meşrufat, terzilik,çamaşır vs işlerdir... harem cariyelerinin çoğu dul ve yetimlerdendir... padişah a veya şehzadelere veyada beyzadelere uygun görülen eş se belli usullerle uygun krtiterler göz önüne alınarak evlendirilirdi... ki bu eşelerin de akrabaları olmamasına dikkat edilirdi... akraba olmamasını istememesi saraya etki edecek hısım edinmeme sebebidir.. yukarıdaki sebeplerden muhteşem yüzyıl denen ve aslında muhteşem sapıklıklar adlı dizide islam halifesi, islamın kılıcı, harem zamparası olarak takdim edilmektedir... film kurgu değildir, film biyografik belgesel türünde dizi filmdir... isimler tarihler yer ler kurgu olmadıkça yapılan şerefsizlik namussuzluk alçaklıkdır... bu şerefsizlik, bu ihanet, bu alçaklık , bu namussuzlukdur... bu diziye izin vermekde aynı şekilde alçaklıkdır... rtük aklı yoksulları komisyon kuracakmışmış... rtük ceza verecekmişmiş... rtük programı kaldırmazsa , show tv yayını nı 1 yıl dondurmazsa , dizi sorumlularını 5 yıl mesleklerinden men etmezse ... o rtükün... .
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|