10-16-2011, 14:36 | #1 |
Ötv Zamları Hakkında Ne Düşünüyorsunuz ?
merhaba arkadaşlar
sormak ve tartışmak istedim. son yapılan ötv artışı ile birlikte sizin tepkiniz olumlu / olumsuz ne oldu ? şu anda bir anket yapılsa oylarda ciddi düşüş olacağını tahmin ediyorum bu zam sıcaklığıyla. bana sorarsanız artış biraz fazla. hatta ötv diye bir verginin olması bile tartışılır. zira depremde konan ve geçici bir vergi olduğu söylenen bir vergidir bu ötv benim yorumum olumsuz, sizinkisi ?
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
10-16-2011, 15:45 | #2 |
Vergi zamları hakkında hükümetin doğru adımlar attığını düşünüyorum.
Tabi bunun yanı sıra dediğin gibi ötv kalkmalı. Ama varsada alınmalı ;). |
|
10-16-2011, 15:48 | #3 |
sigara içki ve lüks arabalara gelen zamlar benden yana helal'i hoş olsun..çünkü keyfiyeten harcamaların ÖTV si yükselsin önemli değil benim için..ama mesela tüp gaz(evde kullandığımız ) ve LPG(araç ) gibi yakıtlar artık zaruri ihtiyaç olmuşken hala ÖTV zammı gelmesi fakirede yansıyor doğrusu,,bununda kalkması lazım..
|
|
10-16-2011, 15:55 | #4 |
evet ötv kesinlikle fakir fukara halktan alınmamalı. zaten millet zor geçinip çocuk okutuyor
|
|
10-16-2011, 16:21 | #5 |
Zaten yıllardır demiyormuyduk lüks tüketimde vergiler arttırılsın diye...
Sadece telefona yapılan zam vatandaşı ilgilendiriyor gerisini sıgaracılar ve petrol ve türevlerinin en büyük kısmını ithal eden ülkemizde 1600cc'den büyük motorlu arabalara binenler düşünsün... Tabi bana dokunmayan bin yılan bin yıl yaşasın demiyoruz ama lüks tüketimin vergilerinin arttırılmasını gayet olumlu buluyorum... |
|
10-16-2011, 17:19 | #6 |
"Bütçede açık olduğu zaman vergi koyacaksın KİTler zarar ediyor zam koyacaksın Döviz yok şartlar ne olursa olsun borç alacaksın. Allahaşkına siz trafik memurumusunuuuz otomat düğmesimisiniiz" Rahmetli Erbakan hoca zam ve vergileri anlatırken böyle diyodu.
|
|
10-16-2011, 20:18 | #7 |
iki arada kaldım şahsen izah edeyim..
öncelikle 10 yıl öncesini çok iyi bildiğim için o günlerde yaşanan bir kaç olayı anımsadım..bu ülkede başbakanın önüne yazar kasa fırlatılmıştı hatta kemal dervişi kurtarıcı olarak görüp kasanın anahtarını verdik..Millet olarak İmfden o kadar nefret ettik ki yeter artık dedik..hatta bazılarımız bir yada iki aylığımızı hükümete verip kesin şu imfnin hesabı der olmuştuk..o kriz sadece bize özel bir krizdi..aydınlık için ışık yakıp söndürdüğümüz tencere tabaklarla gösteriler yapılan yıllardı..bir gece de faizlerin %binlere fırladığı zamanlardı.. şimdi ise olay farklı belki hükümet ilerisi için ötv zammı yapıyor bunuda böyle izah ediyor..ama ben bu işte hükümetin kolaycılığa kaçtığını düşünüyorum..hükümetin yaptığı ölümü gösterip sıtmaya razı etmek..oysa biz sıtma olmakta istemiyoruz..bunun reçetesi zammı olmalıydı? diğer hükümetlerden farkınız nedir diye sormazlar mı? |
|
10-16-2011, 20:23 | #8 |
milletin genelini etkileyecek son hamleyi yapacağınıza
alın kardeşim o zaman zengin holdinglerden çatır çatır vergi borçlarını..niye millete yansıtıyorsunuz..diye geçiyor içimden.. |
|
10-16-2011, 21:37 | #9 |
Hepsini bir kenara koyalım,
kaçak elektriği ödemeden yıllarca kullanan kişilerin faturasını neden ben ödüyorum ? ben enayimiyim neden resmi faturalı elektrik kullanıyorum çekerim bir kablo bende kaçak kullanır klima ile elektrikli soba ile ısınırım ? tabi bu işin esprisi hiçbirimiz kaçak elektrik kullanmayız da neden faturamıza bu bedel yansıtılıyor ? doğuda vergi verme oranı yüzde olarak tek hanelerde. neredeyse tunceli ve hakkari gibi illerde vergi tahsilatı yapılamamış. bu da vatandaşın sırtına yük olarak biniyor. tamam hükümetimizi seviyoruz destekliyoruz ama refah bir yaşam adına bu sorulara cevap bulmak istiyoruz. "zam değil düzenleme" savunması sadece komik bir savunmadır. tatmin edici ve fakir fukara vatandaşları mağdur etmeyecek çözümler bulunmalı acilen |
|
10-17-2011, 01:10 | #10 |
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|