![]() |
#1 |
![]() ![]() Özal'ı zamana yayarak zehirlediler Eski Cumhurbaşkanı Özal'ın başdanışmanı Arif Yüksel, Turgut Özal'ın zaman yayılarak zehirlendiğini iddia etti. Adli Tıp'ta Eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın zehirlendiğine dair ilk bulgular sonrası Eski Başsanışmanı Arif Yüksel'den çarpıcı açıklamalar geldi. Özal'ın Türk Cumhuriyetleri gezisine çıkmadan önce rahatsızlandığını belirten Yüksel, Turgut Özal'ın zamana yayılarak zehirlendiğini iddia etti. Yüksel, “Zehirlenme süreci geziye çıkmadan bir ay önce başladı. Onu zamana yayarak zehirlediler.” diyor. Yüksel, Özal'ın limonatadan zehirlendiği yönündeki iddiaların ise amaç saptırmaya yönelik olduğunu belirtti. Yüksel o günlerde yaşananları şöyle özetliyor: “Geziden önce rahmetlinin durumunu iyi görmedim. Kendisini uyardım. O da ‘haklısın' dedi, Semra Hanım'a iletilmesini istedi. Ancak Semra Hanım ‘Gerekli davetiyeleri yaptım' diyerek karşı çıktı. Bunun üzerine gezi iptal edilmedi.” Zaman'a konuşan Arif Yüksel o günlere ilişkin şu anektodu paylaştı: ÖZAL'IN YÜZÜ KIPKIRMIZIYDI Gezi dönüşünde Özal'ı havaalanında karşılayan Yüksel, Özal'ın yüzünün uçaktan inerken kıpkırmızı olduğu bilgisini veriyor. Yüksel, o günü şu şekilde anlatıyor: “Çeşitli programlar için makam arabasına bindik. Cumhurbaşkanlığı hizmet binalarıyla ilgili ‘Sayın Cumhurbaşkanım, bu inşaat olayı haziran ayında bitecek. İnşallah kısmet olursa oranın açılışını yaparsınız.' dedim. Bana dedi ki ‘Arif o beni görmez'. Ben de ‘Sayın Cumhurbaşkanım beni bırakıp da nereye gideceksiniz?' dedim. ‘Arif, bazı meseleler var. Bu görevden (Cumhurbaşkanlığı'ndan) ayrılmayı düşünüyorum. Yalnız ayrılmadan önce seni Anayasa Mahkemesi'ne atayacağım' dedi.” habervaktim
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Ne karanlık bir geçmişimiz var,araştırmaya şöyle arkaya bakmaya korkuyor insan.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|