![]() |
#1 |
![]() ANKARA - Yeni yılın ilk büyük özelleştirmesi Tekel Sigara olacak. Şubat ayının ilk haftasında ihale açık artırma ile sonuçlandırılacak. İhale için son teklif verme tarihi 25 Ocak.
Türkiye’de faaliyet gösteren JTI, BAT, Imperial Tobacco, Korea Tobacco gibi sigara operatörlerinin yanı sıra yerli firmalar da ihaleye yoğun ilgi gösteriyor. Bunlar arasında Doğan Grubu, European Tobacco, Mey İçki’yi satın alan Texas Pacific Group, Çukurova ve Anadolu grupları ile Tekel Toptan Satıcıları Derneği’nin kurduğu SÜPAŞ var. Yerli-yabancı sigara operatörleri ile birlikte ilk iki ihaleden farklı olarak yabancı yatırım fonları da yerli ortakla teklif vermeye hazırlanıyor. Bunların başında şartname satın aldığını açıklayan Dubai Prensi Şeyh Maktum’a ait Dubai Investment Group geliyor. Avrupa’nın önde gelen yatırım fonu Cinven de bazı Türk girişimcilerle birlikte şartname almıştı. Ayrıca bazı Amerikalı ve İngiliz yatırım fonları da ihalede yer almayı planlıyor. ELEKTRİK ÖZELLEŞTİRMESİ BAŞLIYOR Bu yıla sarkan elektrik dağıtım özelleştirmeleri de start alacak. Ankara, Sakarya, İstanbul-Anadolu elektrik dağıtım bölgelerinin özelleştirilmesi için Mart ayından itibaren yeni bir teklif verme tarihi belirlenecek. Köprü ve otoyollarda da ilk ihalenin yılın ilk yarısında yapılması planlanıyor. Halkbank’ın blok satışının da yıl sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor. Telekom’un yüzde 15 hissesinin halka arzı ise Mayıs ayına kadar yapılacak. Henüz kararı çıkmamakla birlikte Türk Hava Yolları’nın kamuda kalan hisselerinin üçüncü kez halka arz edilmesi için de çalışmalar sürüyor. Bu operasyonunun 2008 yılı içinde gerçekleştirilmesi planlanıyor. 21 Şubat’ta nükleer santral için ihale ilanı verilecek. Enerji Bakanlığı da Elektrik Piyasası Kanunu’nda yapacağı değişiklikle büyük enerji yatırımlarını yeniden kamunun ihale edebilmesi için yetki alacak akhaberci.com
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Ben ozellestirme'den nefret ediyorum.Cok sacma birsey.Bence artik ozellesirme durmali.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() [i][b]Konferansta İstanbul milletvekili Alaattin Büykkaya'ya soru özelleştirmeleri sordum yüzlerce kişinin önünde ve mükemmel anlattı..
İki saat burda yazamam ama müthiş bişey...Hızlansın özelleştirmeler... |
|
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Hızlansın Türkiye için çok iyi olur...
|
|
![]() |
![]() |
#6 | ||
![]() Alıntı:
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
![]() Alıntı:
Size bunları anlatmakla inanacak olsaydınız çoktan inanırdınız...Anlattık çünkü... Nefesimi yormaya gerek yok! Nasılsa bundan sonra ki 25 yıl iktidar biziz... |
||
![]() |
![]() |
#8 |
![]() malesef bu soyledıgınız kalıplasmıs bır laf..yanı cevap olarak bunun gelecegını tahmın edıyordm..ben sızden bunların somut elle tutulur acıklamasını ıstıyorum...
anketler bolumunde de soyledım calısanla calısmayan arasındakı fark cıkıyor ortaya..herkes calısmak zorunda kalıyor uretkenlık artıyor bu da devlete yarar saglıyor...devlet zaten bır tehlıke gordugu bır durumda soz konusu mulklere el koyma hakkına sahıp..ulkenın satılmasıyla alakası yok... devlet mulklerı elden cıkarıyor..bu sırketler ozellesınce sahıplerınde sırketı buyutmek dunyaya acmak cabası ortaya cıkıyor..sırket buyuyor buyuyor turkıyenın adıda buyuyor..ve ayrıca sırket calısanları calısmadan para alamayacakları ıcın ıslerı sallayında kapı gorunecegı ıcın daha bı uretkenlıkle calısıyor bu da sırketın saglıklı buyumesınde ayrıca bır rol oynuyor... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() zamanında seka nın ozellestırılmemesı ıcın basta baykal fabrıka onunde eylem yaptı..o donemde seka ozellestırılmedı ve seka nın su ankı durumunu bılıyorsunuz umarım...
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() Sırtını devlete dayama dönemi bitiyor artık...
|
|
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|