07-23-2008, 17:20 | #1 |
Özgür mü Tutsak mı !!! (9 Yasındaki Egeden anlamlı resım)
Bana getirip "bu resim sana neyi ifade ediyor?" dedi. (Üzerindeki yazıyı yazmamıştı henüz) Bir şeyler söyledim, çocuğun bakış açısını düşünüp neler ifade etmek istediğini tahmin etmeye çalışarak... Ama verdiği cevap beni çok şaşırttı. 9 yaşının çok üzerinde bir anlayışla bana şunları söyledi.. " Kuşlardan biri özgür görünüyor, öteki de tutsak. Ama aslında ikisi de tutsak. Çünkü özgür olan uçarsa arkadaşı düşüp boğulacak!" *alıntu*
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
07-23-2008, 17:30 | #2 |
Hangi kuş tutsak!!
Bizde özgurmuyuz aceba :-\ Kafesin dısında olmak ,kendımızı kurtarmış olmak isteyenlerdenmiyiz..
Su dunya hayatına tutsaklardan bizde sorumlu değilmiyiz bende boyle yorumladım kucuk kardesımızın o manidar resmini :-X |
|
07-24-2008, 01:12 | #3 |
dünya bir denge yaşamı değil mi aslında ? hepimiz bu resimde anlatılanları yaşamıyor muyuz ? bu kadar somut olmasada .. belki etrafımızda bir kafes yok belki somut bir denge aracı yok ama düşününce dünya böyle ilerliyor .. kimimizin hayatında herşey yolunda görünsede etrafımızda hep ters giden yolunda olmayan yaşantılar diz boyu işte hayatta artısı fazla görünenler bir başkasını düşünmeden hareket ederse o kuş gibi diğeri hayatta boğulup gider.. kanatlanıp özgür olduğunu düşünense maneven o kuşla batmıştır aslın da ! banada bunları dile getirtti bu resim :-[ |
|
07-24-2008, 01:46 | #4 |
beni anlattı sanırım
|
|
07-24-2008, 01:48 | #5 |
çok anlamlı
|
|
07-24-2008, 14:04 | #6 | |
Alıntı:
|
||
07-24-2008, 14:08 | #7 |
O cocuga hayran kaldim acikcasi
paylasimin icin tesekkurler cartman |
|
07-24-2008, 14:16 | #8 |
bu arada paylaşım için teşekkürler +++ |
|
08-30-2008, 19:16 | #9 |
Sadece Kendini düsünen bir toplum olduk ciktik bu resim hayat dersi gibii...
Allah razı olsun kardeşimden ve vesile olanlardan |
|
Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
|
|