AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 04-13-2011, 00:16   #1
Kullanıcı Adı
HaArP
Standart 'Özgürlük Filosu II' hareket tarihi belli oldu !
'Özgürlük Filosu II' hareket tarihi belli oldu



Gazze'ye 'Özgürlük Filosu II', Türkiye'deki seçimlerin ardından hareket edecek





Gazze’ye uluslararası yardım götürmek ve ambargoyu kırmak için harekete geçen “Özgürlük Filosu II”nin koordinasyon heyeti, 2 günlük Atina toplantılarının ardından bir basın toplantısı düzenledi. 12-15 civarında gemiden oluşması beklenen Gazze'ye uluslararası yardım filosunun Mayıs sonunda hazır olacağı ancak Türkiye'deki genel seçimlerin ardından hareket edeceği belirtiliyor.
Gazze’ye uluslararası yardım götürmek için çalışmalarını sürdüren “Özgürlük Filosu II” koordinasyon heyeti, Yunanistan ayağını temsil eden “Gazze’ye bir gemi” barış inisiyatifinin evsahipliğinde 9-10 Nisan tarihlerinde Atina’da yaptığı toplantıların ardından bir basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısına, aralarında İHH’nın Batı Şeria temsilcisi İzzet Şahin’in de bulunduğu farklı ülkelerden temsilciler, Özgürlük Filosu I’e katılan aktivistler, Yunan parlamentosundan milletvekilleri, sivil toplum temsilcileri, Yunanistan’da yaşayan Filistin vatandaşları katıldı. Basın toplantısının ardından Gazze için “Mavi Marmara” gemisinin kumbara maketiyle yardım da toplandı.
Söz alan Yunan ve yabancı ülke vatandaşlarından oluşan koordinasyon heyeti, Özgürlük Filosu II yardım filosunun kapsamı ve amacı konusunda Avrupalı parlamenterleri, BM yetkililerini ve diğer kuruluşları bilgilendirmek üzere 10 Mayıs’ta Avrupa Parlamentosunu ziyaret edeceklerini açıkladı.
Yeni uluslararası yardım filosuna karşı İsrail’in tahrik kampanyası başlattığına dikkat çekilen basın toplantısında, bu girişimlere karşı önlem alınması çağrısında bulunuldu.
‘Özgürlük Filosu II’ye Cezayir, ABD, Kanada, İskoçya, İspanya, Fransa, Hollanda, İrlanda, İtalya, İsveç, Norveç, Ürdün, Malezya, Endonezya, İsviçre, Türkiye ve Filistin diasporasından kuruluşların katılacağı belirtildi. 12 yada 15 gemiden oluşması planlanan filonun yardım malzemesi ile bin civarında yardım gönüllüsünü taşıyacağı ifade ediliyor. Aktivistler arasında politikacılar, Avrupa milletvekilleri, yazarlar, gazeteciler, din, sanat ve kültür adamları olacağı açıklandı.
Son olarak Yunan hükümetinin, İsrail’in 31 Mayıs 2010’da el koyduğu 2 Yunan gemisinin iade edilmesi konusunda başarısız olduğu kaydedildi. Yunanistan’dan Türkiye’nin yaptığı gibi gemilerin geri gönderilmesi için baskı yapması istendi.
“TÜRKİYE’DEKİ SEÇİMLERİN ARDINDAN YOLA ÇIKABİLİRİZ”
Gazze’ye uluslararası yardım organizasyonunun Yunanistan ayağını oluşturan “Gazze’ye bir gemi” insiyatifi adına Cihan Haber Ajansı’na konuşan Yunan öğretim görevlisi ve Gazze’ye Özgürlük I’in yolcularından Vasilis Pissias, Mayıs sonu itibariyle ‘Özgürlük Filosu II’in demir almaya hazır duruma geleceğini söyledi. “Biz gücümüzü ve şartları dikkatle mercek altına aldık.” diyen Pissias, şöyle konuştu: “Genel olarak uluslararası konjonktür, Ortadoğu ve Filistin’in içerisinde bulunduğu durumu göz önüne alıyoruz. Mayıs sonu itibariyle hareket etmeye hazır duruma geleceğiz. Ne zaman denize açılacağımıza ise daha önceki şartlara göre karar vereceğiz. Hiç kimseden herhangi bir engelleme istemiyoruz.”
Türkiye’de yapılacak genel seçimlerin hatırlatılması üzerine Yunan yardım filosu organizatörlerinden Pissias, “Türkiye’deki seçimlerin tarihini de ciddi olarak akılda tutuyoruz. Seçimlerden sonra hareket etme konusunu da inceliyoruz. Böylece daha büyük ve daha güçlü bir filo olarak yola çıkabileceğiz.” ifadelerini kullandı.
“İSRAİL TUTUMUNU GÖZDEN GEÇİRMELİ”
“Mavi Marmara’ya yapılan saldırıya benzer bir müdahaleden endişe edip etmedikleri” sorusu üzerine Pissias, “Hiçbir girişim ve mücadele yoktur ki bazı insanların hayatları tehlike altında olmasın. Eğer İsrail tutumunu tekrar gözden geçirirse çıkmazda olduğunu görecektir.” şeklinde cevap verdi. Vangelis Pissias, şöyle devam etti: “İsrail’in mantıklı düşünmüyor. Çıkarına göre hareket ediyor. Mavi Marmara’ya müdahalesi çıkarına hizmet etmedi. Başka yanlışlar da yapabilir. Bu yanlışları insanlar ödüyor. Hiçbir girişim ve mücadele yoktur ki bazı insan hayatları tehlike altında olmasın. İsrail eğer tutumunu tekrar gözden geçirirse çıkmazda olduğunu görecektir. Gazze’ye yardım gönüllülerinin sayısı katlanarak artıyor. Yunan mitolojisindeki gibi bir kişinin kafasını kestiğin zaman yerine 2-3 tane daha çıkıyor. İsrail’in bunu biran önce anlamasını bekliyoruz. Şiddetten kaybeden sadece onlar. Haklı olanı hiçbir gücün şiddeti engelleyemez.”
“YENİ FİLO SONUÇ ALICI OLACAK”
“Yeni uluslararası filonun çift rakamlı gemi sayısına ulaşacağını düşünüyoruz.” diyen Pissias, “Sivil vatandaşlar ve aktivistlerden oluşacak filomuz daha güçlü, daha kararlı, daha sonuç alıcı olacak. Bizim şiddet uygulamamız mümkün değil. Denizler herkese açıktır. Bu görüşümüzden hiçbir devlet, organizasyon yada kuruluş dönmemizi beklemesin.” dedi.




http://www.iyibilgi.com/haber.php?haber_id=204861

 

HaArP isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 04-13-2011, 00:17   #2
Kullanıcı Adı
sudaduran
Standart
kesinlikle seçimlerden sonra olmalı zaten
israil deli olduğu için ne yapacağı belli olmaz
sudaduran isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-13-2011, 00:18   #3
Kullanıcı Adı
İntifada
Standart
zaten belliydi seçimlerden sonra olacağı...
bülent yıldırım abi aylar önce söylemişti bunu...
  Alıntı ile Cevapla
Alt 04-13-2011, 00:25   #4
Kullanıcı Adı
Ammar
Standart
Hayırlı olsun. bide nunla beraber karadan insanla seli olsaydı güzel olurdu.
Ammar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-13-2011, 10:23   #5
Kullanıcı Adı
depare
Standart
Helal olsun Bülent abiyi çok takdir ediyorum inşaallah bu harekatlar zulümü sona erdirecek..

Bakalım kimler olumlu ya da olumsuz ne tepkiler verecek takip edeceğiz..
depare isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-13-2011, 21:30   #6
Kullanıcı Adı
HaArP
Standart
h1 { color: #fff;}
İsrail'de gergin bekleyiş: 2. Gazze filosu



İsrail, Türkiye'den, Mayıs ayında Gazze'ye doğru yola çıkacak olan yeni filonun engellenmesi için yardımcı olmasını istedi.





İsrail hükümetinden üst düzey yetkililer, Mayıs ayında yola çıkacak yeni Gazze'ye yardım filosunu durdurmak için girişimlerini hızlandırırken, Başbakan Netanyahu ve İHH'nin filoyla ilgili tavırlarını değiştirdikleri yönünde ilginç iddialar ortaya atıldı.

İsrail’in Kanal 2 televizyonu, dün akşamki haberinde, Başbakan Binyamin Netanyahu’nun, organizatörlerin gemilerin kargolarının uluslararası bir kurum tarafından denetlenmesine izin vermesi durumunda filonun Gazze’ye geçişine izin verilmesini değerlendirdiğini bildirdi..

İsrail Radyosu ise, filonun katılımcıları arasında bulunan İnsan Hak ve Hürriyetleri Vakfı'nın (İHH) filoya katılımını erteleme ihtimali bulunduğunu öne sürdü.
Anadolu Ajansı’nın bildirdiğine göre İsrail radyosu, bu konudaki haberini İsrail Dışişleri kaynaklarına dayandırdı.

İsrail Dışişleri'ne Türkiye'deki muhalif unsurlardan ulaştığı öne sürülen bilgilere göre, "Türkiye'deki üst düzey faktörler, İHH'yi, seçimlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın partisine zarar verecek adımlar atmamaya" çağırarak, daha düşük bir profil sergilemesini istediler. Ancak haberde, "muhalif unsurlar" ile "üst düzey faktörler"in kim olduğu konusunda herhangi bir ayrıntı verilmedi.

Söz konusu haberlerde, İHH'nin başkanı Bülent Yıldırım'ın da Mavi Marmara gemisine İsrail donanmasının operasyon düzenlediği 31 Mayıs 2010'un yıldönümünde Gazze'ye gitmesi beklenen yeni filonun Haziran ayının ortasına kadar yola çıkmayabileceğini söylediği öne sürüldü.

HAARETZ: LEVİ ŞAHSEN GÖRÜŞTÜ
Haaretz gazetesi de İsrail’in Ankara Büyükelçisi Gabi Levi'nin Tel Aviv’in Gazze’ye uygulanan deniz ambargosunun kırılmasına yönelik muhalefetinin altını çizerek, yardım malzemelerinin yasal kanallar üzerinden Gazze Şeridi’ne ulaştırılması konusundaki isteğini Türk yetkililere ilettiğini duyurdu.

İsrail’in Ankara Büyükelçisi Levi, dün Hürriyet’e verdiği röportajda, Tel Aviv yönetiminin filoyu önlemek için Türk hükümetiyle görüşmeler yaptığını belirterek İsrail’in filonun bir “provokasyon” olduğu ve durdurulması gerektiği mesajını ilettiğini ifade etti.

Büyükelçi, Dışişleri Bakanlığı Genel Direktörü’yle bir araya geldiğini ve aynı mesajı şahsen ilettiğini de söyledi.

Levi, İsrail’in Gazze Şeridi’ne insani yardım gönderilmesiyle bir sorunu olmadığının altını çizerek, Kızılay’ın bunu zaten yapmakta olduğunu belirtti.

Büyükelçi, İsrail’in Türkiye’ye gönderdiği ekibin filonun güç kullanılarak durdurulup durdurulmayacağını netleştirmediğini ifade ederek, “Bizim bu konudaki tavrımız biliniyor, eğer filo bir güvenlik tehdidi oluşturursa, uluslararası hukuk müdahale etmemize izin veriyor” dedi.

Levi ayrıca İsrail’in Yunanistan, ABD ve Fransa dahil birçok ülkeyle irtibat kurduğunu da ifade etti.

İsrail hükümetinin dün düzenlediği bir brifingde İsrail’in konuyla ilgili tavrının değişmediği ve gemilerin Gazze’ye gitmeleri durumunda eğer gerekirse güç kullanılarak durdurulacağı belirtildi.

HATADAN DERS ALINDI MI?
Güvenlik yetkilileri ve Dışişleri Bakanlığı, Mayıs sonunda Gazze’ye ulaşması beklenen filoyla ilgili hazırlıklarını hızla sürdürüyor. Çeşitli boyutlarda 20’den fazla gemiden oluşacak filoya binden fazla sol görüşlü ve Filistin yanlısı aktivistin katılması bekleniyor.

Geçtiğimiz Mayıs ayında yaşanan Mavi Marmara baskını sonrasındaki tartışmalar ve Turkel Komisyonu’nun olayı soruşturduktan sonra dile getirdiği tavsiyelerden yola çıkan İsrailli yetkililer, bu kez filo yola çıkmadan hazırlıklı olmak istiyor.

Son haftalarda, İsrail yönetimi, filoya katılacak gemilerin bayraklarını taşıdığı ülkelerin yöneticileriyle geniş kapsamlı diplomatik girişimler gerçekleştirerek, vatandaşlarını filoya katılmamaya ikna etmelerini istedi.

Bu girişimlerin geçen yılki filo olayının yeniden yaşanmasının önüne geçmesi umut ediliyor. Dahası yine bir askeri operasyon yapılması ihtimalinde, İsrail gemileri barışçı yollardan durdurmak için elinden geleni yaptığını göstermek istiyor.
Hürriyet




http://www.iyibilgi.com//haber.php?haber_id=204969
HaArP isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-13-2011, 21:44   #7
Kullanıcı Adı
Tarantula_
Standart
Allah yâr ve yardımcıları olsun ! Allahü Ekber.!
  Alıntı ile Cevapla
Alt 04-13-2011, 22:16   #8
Kullanıcı Adı
manifesto
Standart
Yeni filo mu?

İki durum söz konusu.
Bir iyimser yaklaşım ile israil ilkinden ders alımıştır yaklaşımı
İkinci durum israil'in ders alacağı yok yaklaşımı
manifesto isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-13-2011, 22:20   #9
Kullanıcı Adı
İntifada
Standart
aman siz yaklaşımlarınızı kendinize saklayın...
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım